![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreți să intrați, dar ați intrat odată ce susțineți interpretarea literală. Nu modific cu nimic Scriptura, ci o cred! N-am spus că nu este, ci este/reprezintă!
|
|
|||
|
|||
![]()
Atunci nu aveti decat sa credeti ceea ce a spus DOmnul nostru:"Acesta este Trupul meu."
Nu vi se pare ca sinteti cam arogant ca sa puneti la indoiala chiar Cuvintul Domnului? Si nu vi se pare ca sustinand aberatia pe care o sustineti inseamna ca Dumnezeu a tinut lumea in intuneric si ignoranta timp de 1800 ani pana a aparut profetesa dumneavoastra? Si continua DOmnul sa ne tina in intuneric si ignoranta pentru ca profetesa dumneavoastra si urmasii ei nu a reusit sa adune decit vreo 18 milioane de membri, iar restul de 9 miliarde de oameni stau in intuneric in continuare? Cam astea sint concluziile pe care le putem trage din interpretarea adventista a Sfintei Scripturi. PS Am vazut raspunsul anterior. Acum ati trecut de la transantul "nu este" la indulcitul "reprezinta". Daca Domnul nostru voia sa foloseasca alt cuvint decit "este", cel pe care l-a folosit, l-ar fi folosit. A folosit "este". Last edited by nutucutu; 22.07.2012 at 20:24:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
După care urmează o altă întrebare de 10 puncte: apoi către ce arăta, către paharul cu vin, ori către sângele Lui? |
|
|||
|
|||
![]()
Si ca de obicei, inceracati sa deviati subiectul, faptul ca negati Cuvintul DOmnului, catre intrebari de 10, urmate de alta de 10. Daca Sfanta Scriptura mentioneaza doar ce a SPUS Domnul nostru inseamna ca doar asta e important.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu e important, e foarte important! Dar în aceeași măsură e important să înțelegem corect. Același verb l-a folosit și în cazul Ușii ("Eu sunt Ușa"). De ce nu înțelegeți la fel și acolo, că doar exact așa scrie!? Când o soție se plânge: "Bărbatul meu mă bate, aceasta e crucea mea!", chiar așa este cum zice, ori minte? Chiar are o cruce în spate?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iisus spune foarte clar : "Acesta este Trupul Meu." si "Acesta este Sangele Meu" Nu a spus : reprezinta , simbolizeaza,intruchipeaza,semnifica,inchipuie. Ci a spus : ESTE |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand Iisus a spus : "Eu sunt usa oilor" , a vrut sa spuna ca numai cu El putem ajunge in Impartia Cerurilor. Iar cand a spus acestea ("Eu sunt usa oilor") nu a aratat catre o usa , ci a spus in mod metaforic. Pe de alta parte , cand a spus : "Acesta este Trupul Meu" a aratat catre bucata de paine (care cu puterea Harului Sau , a transformat-o in Insusi Trupul Sau). Dumnezeu nu zicea baliverne (asa cum cred adventistii tai), ci vorbea la modul serios (asa cum a facut-o intotdeauna) si a spus : ESTE. "este" este conjugarea verbului "a fi" la persoana a3a singular. A simboliza= a constitui un simbol. Iar simbol=Semn, obiect, imagine (lipsite de viata). Conform DEX, a fi= A se afla în realitate; a avea ființă; a ființa; a exista. Deci verbul a fi NU INSEAMNA a simboliza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Tocmai! Cuvintele Lui sunt "duh și adevăr", nu carne și sânge (Ioan 6,36). El îndreaptă gândirea noastră către o zonă a înțelegerii duhovnicești, căci noi nu umblăm prin privire, ci prin credință (2 Cor.5,7). |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|