Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Ce înseamnă la dumneavoastră "nu a stat așa" ?!
Nu a stat că ortodocșii i-au masacrat pe catolici ? Vă rog, un răspuns simplu, da, sau nu ?
Este adevărat că în 1182, la Constantinopol, mii de catolici, incluzând femei și copii, bolnavi pe paturile spitalelor, clerici, au fost uciși de ortodocși ? Da sau Nu ?
Sau poate că prin retorica dumneavostră nu negați realitatea istorică, ci doar încercați să găsiți o scuză atrocităților ?
|
Cred ca ma intrebati lucruri la care v-am raspuns detaliat in mesajul precedent. V-am spus ca nu e asa cum ati dorit sa evidentiati, adica o paralela cu cruciadele. Pentru faptul ca, asa cum va spuneam si acum un an, masacrul nu a avut vreo legatura cu BO sau cu divergente religioase. Cruciadele da. La fel puteati da exemplu un razboi, tot fara conotatii religioase. De exemplu bizantinii au avut razboaie si cu bulgarii si rusii (opt), unele din ele cand ambele parti erau ortodoxe.
Si v-am argumentat ca in cazul macelului latinilor cauzele au fost politice. A fost dorinta de a cuceri tronul a lui Andronic Comenul, care era in relatii proaste cu Biserica, fiind excomunicat. Nici o legatura cu religia.