![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu cunosc invatatura Bisericii Catolice cu privire la botezul mortilor si nici n-am auzit vreodata interpretat versetul de mai sus. Insa din verset se distinge un lucru: importanta botezului pentru mantuire. Daca primii crestini care erau pastoriti direct de sfintul apostol Pavel practicau botezul celor morti atunci inseamna ca acest botez este indispensabil pentru mantuire; daca se botezau si mortii aunci este evident ca nu era necesar nici consimtamantul si nici starea de constienta a celui botezat, asa cum afirma membrii sectelor. Iar daca din verset vedem ca primii crestini practicau botezul mortilor cu atit mai mult noi putem practica botezul bebelusilor, tocmai pentru a evita ca ei sa moara nebotezati.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca textul e destul de clar.
Se botezau pentru cei morti, in nadejdea ca le va ajuta spre mantuire. Intreg capitolul vorbeste despre inviere - se pare ca unii aveau indoieli, iar acesta practica e folosit ca un argument pentru a arata nadejdea crestinilor in inviere - pentru ca daca nu ar crede in inviere, nu si-ar mai bate capul cu mantuirea celor raposati. In ceea ce priveste slujba de inmormantare pentru cei nenascuti...parintii o doresc pentru ei insusi in primul rand, ca mangaiere pentru ca altfel cam greu sa vorbesti despre soarta in vesnicie a celui nenascut, in orice caz, data fiind lipsa pacatelor personale, este poate mai degraba una fericita decat nefericita. Dar nu stim nimic concret si orice speculatie este inutila. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
inmormantarea celor ucisi | ralucapurcel | Slujba inmormantarii | 7 | 14.09.2012 20:33:01 |
Copilul trebuie sa participe la inmormantarea celor dragi | costel | Slujba inmormantarii | 36 | 22.06.2012 17:36:59 |
Inmormantarea la crestin-ortodocsi | silverstar | Generalitati | 27 | 10.06.2012 02:36:37 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Inmormantarea la evrei. | Evreulcelales | Iudaismul | 9 | 17.12.2009 18:44:18 |
|