Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2012, 01:42:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ai dreptate până la un anumit punct. Un verset, respectiv mai multe versete pot fi interpretate în multe moduri, dar mai ales susținând propriile prejudecăți confesionale; însă niciodată nu vei putea mula întreaga Scriptură pe acest calapod doctrinar.
Asta din ce punct de vedere?
Din punctul de vedere a celui prins in acel "calapod doctrinar", a unui adventist sau martor a lui Iehova de exemplu, se poate.

Citat:
Ar fi interesant. De ce nu o faci pe un forum adventist (mai sunt și altele în afară de tin.ro), de ce tocmai pe acest forum ortodox? Având în vedere că niciunul din noi nu jucăm în această "echipă", nu știu la ce le-ar folosi...
Pentru ca acolo ar fi banat cu prima ocazie.
Si nu e o ipoteza. :)

Citat:
Iar spui adevăruri [parțiale] în privința-mi. Nu pot să mă detașez de religia mea, aceasta fiind religia creștină.
Pardon, este religia adventista.
Ca adventistii au obiceiul sa confunde AZS -ul cu crestinismul face parte din nu putinele lor erori.

Citat:
În schimb, de peste trei ani fac o experiență cu adevărat exploratorie și interesantă: în ciuda deselor provocări, continuu mă "detașez critic" de tot ce este socotit fundamental în confesiunea adventistă, adică de E.G. White. Am propus cam același lucru preopinenților mei ortodocși, adică să se "detașeze critic" de Sfinții Părinți și să pună bază doar pe Biblie. Ar fi interesant ce ar mai rămâne din ortodoxie în această situație. Dar tu nu ai de unde să cunoști aceste lucruri, ești mai nou pe aici...
Pai nu stiu cum intelegi tu detasarea asta din moment ce nu faci decat sa repeti papagaliceste suita de argumentatie tipica a religie tale, fundamentate pe "revelatiile" asazisei profetese EGW si a altor "pioneri" adventisti.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 08:38:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta din ce punct de vedere?
Din punctul de vedere a celui prins in acel "calapod doctrinar", a unui adventist sau martor a lui Iehova de exemplu, se poate.
E valabil pentru oricine, din orice confesiune ar face parte. Dacă respectivul și-a formulat niște dogme ignorând Scriptura, Scriptura luată în integralitatea sa, inevitabil va deveni vulnerabil la atacurile celorlalți. Decât să-ți construiești astfel de dogme, mai bine spui: "nu știu", ori "Biblia nu spune nimic cu privire la acest aspect".

Citat:
Pentru ca acolo ar fi banat cu prima ocazie.
Si nu e o ipoteza. :)
E chiar o ipoteză și încă una falsă până dovedești că a fost banat pe un astfel de forum. Se vede că n-ai intrat pe un astfel de forum pentru a vedea la ce se pretează atacatorii noștri fără a fi banați.

Citat:
Pardon, este religia adventista.
Ca adventistii au obiceiul sa confunde AZS -ul cu crestinismul face parte din nu putinele lor erori.
Pardon, este confesiunea adventistă din cadrul religiei creștine. Că un adventist poate fi creștin doar cu numele, asta e o altă problemă...

Citat:
Pai nu stiu cum intelegi tu detasarea asta din moment ce nu faci decat sa repeti papagaliceste suita de argumentatie tipica a religie tale, fundamentate pe "revelatiile" asazisei profetese EGW si a altor "pioneri" adventisti.
O înțeleg exact cum am afirmat. Am spus vreodată "așa zice White", ori am dat vreun citat din scrierile ei? Am argumentat cu Scriptura și de cele mai multe ori chiar cu Scriptura în versiune ortodoxă! Ce ai fi vrut mai mult de atât? Să argumentez cu Sfinții Părinți? Uneori am făcut până și asta! Încercați și voi! ... dacă vă dă mâna...
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 00:04:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
E valabil pentru oricine, din orice confesiune ar face parte. Dacă respectivul și-a formulat niște dogme ignorând Scriptura, Scriptura luată în integralitatea sa, inevitabil va deveni vulnerabil la atacurile celorlalți. Decât să-ți construiești astfel de dogme, mai bine spui: "nu știu", ori "Biblia nu spune nimic cu privire la acest aspect".
Orice sectar poate sustine ca perspectiva lui este "integrala" iar a celui care nu e de acord cu ea e .."partiala".

Citat:
E chiar o ipoteză și încă una falsă până dovedești că a fost banat pe un astfel de forum. Se vede că n-ai intrat pe un astfel de forum pentru a vedea la ce se pretează atacatorii noștri fără a fi banați.
Si care ar fi fostul sa-ti dovedesc tie ceva in acest sens?
Nu stiu in ce masura s-au mai schimbat regulile acum, dar de ex. pentru atacat autoritatea dnei White primeai ban cel mai rapid, pentru alte aspecte ale dogmei adventiste, doar daca ii scoti din tipare si nu reusesc sa faca fatza "maestrii" intru dogma adventista de pe forum.

Citat:
Pardon, este confesiunea adventistă din cadrul religiei creștine. Că un adventist poate fi creștin doar cu numele, asta e o altă problemă...
Haha, un adventist ecumenist.
Am vazut-o si pe asta.

Citat:
O înțeleg exact cum am afirmat. Am spus vreodată "așa zice White", ori am dat vreun citat din scrierile ei? Am argumentat cu Scriptura și de cele mai multe ori chiar cu Scriptura în versiune ortodoxă! Ce ai fi vrut mai mult de atât? Să argumentez cu Sfinții Părinți? Uneori am făcut până și asta! Încercați și voi! ... dacă vă dă mâna...
Pai sa mai zici "de la White citire" ar fi chiar ridicol, insa stim ca de acolo vine "perspectiva", ca mai are lipit si un citat din Scriptura pe langa nu o face mai valida nici daca ai apela direct la autoritatea dnei White (sau cu atat mai putin).

Trucul asta merge de obicei la cei care n-au pus mana pe Scripturia si cu niscai stimulente sociale/materiale/orgoliu sunt dispusi sa inghita pe nemestecate povestea in cauza.

Ce poti sa discuti cu un adventist pe marginea Scripturii daca nu te poti intelege cu el nici macar in privinta a ceea ce este somnul de exemplu?

Un exemplu banal dar sunt multe altele prin care ajungi destul de rapid la concluzia ca nu exista un minim de baze comune pentru un dialog teologic.

Last edited by AlinB; 10.10.2012 at 00:09:33.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 11:12:54
Banned

Implicit

Citat:
Orice sectar poate sustine ca perspectiva lui este "integrala" iar a celui care nu e de acord cu ea e .."partiala".
Ne-sectarii susțin altceva? Chiar eticheta de "sectar", "eretic" și "căzut de la Adevăr", aplicată celorlalți dovedește că au imagine prea bună despre ei înșiși ca depozitari ai Adevărului "integral".

Citat:
Si care ar fi fostul sa-ti dovedesc tie ceva in acest sens?
"fostul"? Probabil "folosul"... Folosul ar fi al tău, să dovedești că "nu e o ipoteză", ci chiar un adevăr așa cum lăsai să se înțeleagă. Mie nu-mi folosește la absolut nimic, căci eu cunosc forumurile adventiste și știu cum stă treaba cu banările.

Citat:
Nu stiu in ce masura s-au mai schimbat regulile acum
Q.E.D.

Citat:
dar de ex. pentru atacat autoritatea dnei White primeai ban cel mai rapid
Puteai găsi un exemplu mai credibil, l-ai ales pe cel mai nefericit. Probabil vei folosi aceeași scuză convenabilă pentru a nu prezenta dovezi (forum/user "banat", etc.).

Citat:
Haha, un adventist ecumenist.
Am vazut-o si pe asta.
Hehe, nu mai da reply-uri la ore târzii! Sunt un adventist tipic anti-ecumenist.

Citat:
Pai sa mai zici "de la White citire" ar fi chiar ridicol
Eu zic că deloc. Chiar am avut intenția să deschid un topic legat de afirmații inedite ale Ellenei White (neregăsite în Scriptură) ce se găsesc și în scrieri patristice; însă sunteți absolut nepregătiți pentru așa ceva.

Citat:
Ce poti sa discuti cu un adventist pe marginea Scripturii daca nu te poti intelege cu el nici macar in privinta a ceea ce este somnul de exemplu?

Un exemplu banal dar sunt multe altele prin care ajungi destul de rapid la concluzia ca nu exista un minim de baze comune pentru un dialog teologic.
Iar un exemplu nefericit... Privitor la somn (din punct de vedere științific) chiar n-am avut niciun comentariu. În permanență am arătat că nu trebuie să suprapunem toate elementele definitorii ale somnului peste termenul comparat: moartea. Serios Aline, puteai găsi alt exemplu, că ai de unde...

Last edited by osutafaraunu; 10.10.2012 at 11:14:59.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2012, 13:42:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ne-sectarii susțin altceva? Chiar eticheta de "sectar", "eretic" și "căzut de la Adevăr", aplicată celorlalți dovedește că au imagine prea bună despre ei înșiși ca depozitari ai Adevărului "integral".
(1)Cuvantul "dovedeste" intr-un context in care demonstratia lipseste, arata ca partenerul de discutie este adventist.

[quote] "fostul"? Probabil "folosul"... Folosul ar fi al tău, să dovedești că "nu e o ipoteză", ci chiar un adevăr așa cum lăsai să se înțeleagă. Mie nu-mi folosește la absolut nimic, căci eu cunosc forumurile adventiste și știu cum stă treaba cu banările.
[quote]

Tie n-are cine sa-ti dovedeasca nimic, esti prea indoctrinat.

Citat:
Q.E.D.
Bis(1)

Citat:
Puteai găsi un exemplu mai credibil, l-ai ales pe cel mai nefericit. Probabil vei folosi aceeași scuză convenabilă pentru a nu prezenta dovezi (forum/user "banat", etc.).
Ba cum sa nu, cine e interesat, PM, cu exceptia ta.

Citat:
Hehe, nu mai da reply-uri la ore târzii! Sunt un adventist tipic anti-ecumenist.
Cand vorbesti cu unii ca "Doriana", inclinati sa-ti crediteze religia, se pare ca dai replici ecumeniste.

Citat:
Eu zic că deloc. Chiar am avut intenția să deschid un topic legat de afirmații inedite ale Ellenei White (neregăsite în Scriptură) ce se găsesc și în scrieri patristice; însă sunteți absolut nepregătiți pentru așa ceva.
A furat si de acolo?

Citat:
Iar un exemplu nefericit... Privitor la somn (din punct de vedere științific) chiar n-am avut niciun comentariu. În permanență am arătat că nu trebuie să suprapunem toate elementele definitorii ale somnului peste termenul comparat: moartea. Serios Aline, puteai găsi alt exemplu, că ai de unde...
Pai hai sa simplificam:
Moartea ca somn:
corupul (fizic) inert, inactiv = aparenta mortii
psihicul omului - activ

E suficient de simplu? Sau doriti sa mai simplificam ca sa ajungem la ideea neosaducheista a adventistilor ca nu exista nimic in afara de trup dupa moarte?
Reply With Quote
Vechi 12.10.2012, 15:12:38
Banned

Implicit

Citat:
Ba cum sa nu, cine e interesat, PM, cu exceptia ta.
Super! Când nu vrei să-mi prezinți dovada (inexistentă, căci dacă ai avea-o ai prezenta-o imediat, precum în celelalte cazuri) îl acuzi pe preopinent de îndoctrinare (și ce-i cu asta?), ori o prezinți altuia în PM unde nu poate nimeni verifica. Halal "dovadă"!

Citat:
Cand vorbesti cu unii ca "Doriana", inclinati sa-ti crediteze religia, se pare ca dai replici ecumeniste.
Da, "se pare"...

Citat:
A furat si de acolo?
Uite de asta am renunțat, căci EGW v-a furat mințile, atât de obsedați ați devenit de persoana ei...

Citat:
Pai hai sa simplificam:
Moartea ca somn:
corupul (fizic) inert, inactiv = aparenta mortii
psihicul omului - activ
Aceasta nu e simplificare, ci simplism. Și bineînțeles preconcepție, precum că omul ar fi format din trup+suflet.

Citat:
E suficient de simplu? Sau doriti sa mai simplificam ca sa ajungem la ideea neosaducheista a adventistilor ca nu exista nimic in afara de trup dupa moarte?
Saducheii nu credeau în înviere, adventiștii cred. Și ei mai cred ceva: în afară de trup mai există și suflare de viață. Ai mai dat o dovadă de gândire simplistă și preconcepută.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 22:51:52
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citind dialogul asa-zis "intraconfesional" dintre UNNOOM si 666 iese la iveala o alta fata a antihristului 666, o fata parsiva, vicleana, ce denota adevaratele sale intentii si atitudinea mandra si superioara a celui care isi enunta pe acest forum "cautarile sincere dupa adevar".
Ce caracter mizerabil poate sa aiba acest "osutafaraunu":

"Ar fi interesant. De ce nu o faci pe un forum adventist (mai sunt și altele în afară de tin.ro), de ce tocmai pe acest forum ortodox? Având în vedere că niciunul din noi nu jucăm în această "echipă", nu știu la ce le-ar folosi..." (la ce ne-ar folosi noua, ortodocsilor).

"Am propus cam același lucru preopinenților mei ortodocși, adică să se "detașeze critic" de Sfinții Părinți și să pună bază doar pe Biblie. Ar fi interesant ce ar mai rămâne din ortodoxie în această situație. Dar tu nu ai de unde să cunoști aceste lucruri, ești mai nou pe aici..." Se crede un erou care ne tine piept singur impotriva tuturor pentru victoria "adevarului", desi in aproape toate cazurile i-am acceptat provocarea si i-am raspuns din Sf.Scriptura. Si au fost multe cazuri cand nu a mai avut ce sa raspunda. Nici nu mai stiu cum se poate dialoga cu un om care crede ca Sf.Scriptura este superioara Sf.Prooroci, adica cuvantul rostit de Sf.Prooroci este mai presus decat insusi Proorocul care l-a rostit. ABERATIE SECTARA! Cine oare nu poate sa observe aici idolatria Scripturilor?

"Dar încă o dată: nu aceasta e problema, lasă-i pe confrații noștri ortodocși să facă acea experiență, nu-i descuraja! De fapt, sincer să fiu, niciunul n-a avut încă curajul." Desi a recunoscut ca nici el nu a facut aceasta experienta a deconstructivismului, spune despre noi cu superioritate ca nu am avut nici noi curaj. Cata lasitate!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 07.10.2012 at 23:16:15.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32