Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2012, 18:49:06
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Hristos este Capul si credinciosii ortodocsi sunt madularele Lui, uniti prin harul necreat.
Cum deosebesc un credincios ortodox de un credincios neortodox? Ii inmanez un formular in care il pun sa dea o declaratie pe proprie raspundere? Fac anchete in baza de date a SRI?
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 18:53:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Asta e o definiție venită din partea panereziei ecumeniste.

Dacă pui semnul egal intre ortodox și dreptcreștin toti schismaticii catolici si sectarii neoprotestanți pot declara că ei fac parte din Biserica Ortodoxă așa cum e definită mai sus.
In sfarsit, esti primul care imi spune ca am spus ceva ce tine de ecumensim, pana acum mi s-a spus ca scriu prea mult impotriva ecumenismului. Te rog sa citesti cu atentie mesajul meu, eu am scris ca toti cei ce marturisesc invatatura ortodoxa (Iar asta n-o fac catolicii si protestantii), cei ce sunt botezati in Biserica (adica in Biserica Ortodoxa, nu exista mai multe Biserici), si cei ce se impartasesc in Biserica (Ortodoxa).
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 18:55:06
leonte leonte is offline
Banned

Implicit

Citat:
Sincer sa fiu am citit aproape toate mesajele tale si tot nu am inteles exact in ce crezi. Crezi tot ce invata Biserica Ortodoxa?
DA! Cred in Biserica Dreptcredinciosilor [asta inseamna de fapt ortodox]. Ceea ce nu am de unde sa stiu este daca semnificatia duhovniceasca pe care o atribui eu etichetei CRESTIN ORTODOX, este aceeasi cu semnificatia pe care o atribui tu.

Daca pentru tine ortodox= fie obedient BOR, fie obedient Stilistilor, pentru mine tu esti un roman ortodox nu crestin ortodox.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 18:56:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Cum deosebesc un credincios ortodox de un credincios neortodox? Ii inmanez un formular in care il pun sa dea o declaratie pe proprie raspundere? Fac anchete in baza de date a SRI?
Eu cred ca am dat in mesajul de mai sus explicatia.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 18:59:45
Senior Member

Implicit

Citat:
DA! Cred in Biserica Dreptcredinciosilor [asta inseamna de fapt ortodox]. Ceea ce nu am de unde sa stiu este daca semnificatia duhovniceasca pe care o atribui eu etichetei CRESTIN ORTODOX, este aceeasi cu semnificatia pe care o atribui tu.

Daca pentru tine ortodox= fie obedient BOR, fie obedient Stilistilor, pentru mine tu esti un roman ortodox nu crestin ortodox.
Ortodocsii cred in Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Fiind Una, nu sunt mai multe.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 19:18:21
leonte leonte is offline
Banned

Implicit

Citat:
Ortodocsii cred in Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Fiind Una, nu sunt mai multe.
Te eschivezi de la a raspunde onest si direct la intrebare. Eu pe astfel de fiinte le suspectez de viclenie. Totusi, poate nu esti viclean. Poate esti un om care se cenzureaza foarte mult de frica de a marturisi adevarul in mod clar si raspicat.

Iti voi usura sarcina cu urmatoarea intrebare.

Exista biserici care isi spun crestine + [...adauga ce vrei tu...] dar care au deviat de la litera legii, au schimbat virgule, au adaugat si au scos pasaje, doar ca adevarul sa fie cel care le convine lor.

Exista si biserici care pastreaza litera legii cu multa ravna, dar fac asta in detrimentul duhului legii.

Si exista acea Biserica unica, intemeiata la Cinzecime, care pastreaza litera si duhul legii, in care păstorii duhovnicesti nu sunt năimiti, care taie chitante pentru fiecare binecuvantare, ci sunt lumini ce lumineaza in intuneric, sunt pilde vii de traire si comportament CRESTIN si aceia sunt preotii dreptcredinciosi(ortodoxi).
Un astfel de comportament a avut gheron Iosif al Athosului, cuv. Ioan Maximovici, cuv. Ignatie Brancianinov si multi altii dintre sfintii inaintasi.
Faptul ca erau inregistrati fiscal intr-un acelasi ONG cu altii care nu aveau nimic in comun cu Hristos, nu face decat sa le confirme statutul de urmasi ai lui Hristos:

Luca 10:3. Mergeți; iată, Eu vă trimit ca pe niște miei în mijlocul lupilor.

Last edited by leonte; 15.11.2012 at 19:20:45.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 19:34:29
leonte leonte is offline
Banned

Implicit

Iata si intrebarea:
Dintre cele trei enuntate mai sus [categorii] din ce biserica ai crede ca fac eu parte si din care faci tu parte?
Reply With Quote
Vechi 16.11.2012, 00:48:26
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Iata si intrebarea:
Dintre cele trei enuntate mai sus [categorii] din ce biserica ai crede ca fac eu parte si din care faci tu parte?
Am urmarit putin conversatia dintre voi doi si nu am inteles un lucru in ceea ce te priveste, leonte: ce parere ai despre cele 7 Sfinte Taine din Biserica?
Reply With Quote
Vechi 16.11.2012, 00:57:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
In cazul in care nu stii, Patriarhul este seful administrativ la Bisericii. Iar Capul Bisericii este Hristos.
Deci, care e diferenta intre roman-ortodox si crestin-ortodox, dupa tine?
Reply With Quote
Vechi 16.11.2012, 05:14:21
baracuda's Avatar
baracuda baracuda is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.02.2007
Locație: românia
Implicit hm

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Eu nu am diacritice pe tastatura. Dar spune-mi, baracuda, fara diacritice nu scriem in limba româna?!? Atunci in ce limba scriem?
Deci nu e propriu-zis un refuz... ci mai degraba o cutuma.
...e trist, dar adevărat: a scrie fără diacritice înseamnă a nu scrie în limba română... (nu mai vorbesc despre respectul pentru limbă...)

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15