![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Daca folosesti schismatic ca nu e peiorativ si sectant pentru protestant, ca e peiorativ, si crezi ca tu esti corect si cam am "duh de dihonie" gresesti, zic ca este incorect sa folosesti atac la pozitia celuilalt folosind un fapt ce e irelevant in nume. Daca vrei sa folosesti ca o secta, e in sens de cult, te rog sa imi demonstrezi ca asta e ceea ce fac baptistii (sau orice alta denominatie neo-protestanta, probabil excluzand unele extreme, cum ar fi Scientologia sau poate Martorii lui Iehova, ce nu-i sustin): Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Cult#The_study_of_cults Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dacă tu vrei să te amăgești, cine sunt eu să te împiedic?
Ai auzit de "mulți da' proști"? Fără intenția de jigni pe cineva! Crezi că are vreo relevanță numărul rătăciților relativ la Adevăr? Ți se pare că o minciună spusă de mai mulți baptiști sectari se transformă în adevăr? ![]() Doamne, ai milă de sufletele lor!+++
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de adevar si numarul de credinciosi si legatura ca detin Adevarului, bineinteles se aplica si pentru orice ramura "schismatica" in ortodoxie si din crestinatate. Daca ai fi etiopian ortodox nu ai crede ca "romanii ortodoxi nu au comuniune, ca au acceptat traditii pagane, si nu onoreaza chivotul legii"? Ca sa iti reamintesc, in 1054, catolicii au excomunicat partiarhul ortodox primii, deci probabil ei au considerat pe ortodocsi schismatici, si eu credeau ca detin adevarut si ca ortodoxii "s-au separat prea mult" de la adevar. In cele din urma, indiferent de istorie, numarul si chiar idea ca ar detine ortodoxii din Romania Adevarul, nu ar aduce nimic la discutie. Ideea ca as avea in aceeasi biserica, in 20 de ani cineva intolerant ca si tine in aceeasi biserica (presupunand ca m-as boteza ca ortodox), imi da fiori, in cel mai sincer fel. Oare daca as veni ca mi s-a stricat televizorul si as merge la tine ca si electronist, daca as fi baptist, m-ai pune sa platesc dublu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi de ce s-au dezis ? Biserica catolica daca era valabila nu ar fi avut papi desfranati . Last edited by anita; 23.11.2012 at 10:20:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cât privește intoleranța, să știi și tu că nu poți crede în Dumnezeu, așa, cu mici scăpări care să-ți fie tolerate. "Eu cred în Dumnezeu, dar mai înjur de El și de sfinți, mai un avort, mai o beție, mai un furtișag... Dar, fiți toleranți! Ce dacă hulesc învățăturile Sfinților Părinți? Că nu recunosc nici măcar la nivel de simbol (de parcă ar conta asta!!) Sfintele Taine? Fiți dom'le toleranți că altfel mă-nfior pe spate!"
|
|||
|
|||
![]()
Ciprian Mustiata: fundalul cultural pe care îți proiectezi credința este un ghiveci de falsuri și răstălmăciri, preparate anapoda cu date istorice cvasiautentice, un fel de "specialitatea casei" în mediul virtual.
N-am acuma timp să-ți iau la rând concluziile arbitrare afișate în postările tale anterioare, dar am să-ți ofer un subiect de reflecție asupra conținutului hristologic al credinței baptiste dependent în foarte mare măsură de luptele care s-au dat timp de trei secole pentru impunerea Chalcedonului ca normă a adevărului în privința identității dogmatice a Mântuitorului. Fiindcă să-ți extragi un argument antiortodox din evoluțiile temporare sau definitive prilejuite de acceptarea sau neacceptarea hristologiei bisericești, concomitent cu afirmarea apartenenței la un grup religios care și-a inclus în doctrină, cel puțin la nivel teoretic, roadele acelei rezistențe ortodoxe în fața falsificărilor de toate tipurile, mi se pare o mostră de gândire schizoidă de cea mai joasă speță. E ca și cum ți-ai acuza părinții, retroactiv, că în procesul de maturizare a iubirii lor reciproce, a cărei rod este existența ta în lumea aceasta, au trecut prin tensiuni și certuri, poate chiar despărțiri vremelnice. Ce nu reușesc eu să pricep, în situația voastră... care din voi doi ar trebui să ia în serios avertismentul pastoral al lui Pavel din 2Corinteni 6: 14a ș.u: "Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși...." ?
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 23.11.2012 at 10:50:07. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt fobiile voastre? | Bast-et | Intrebari utilizatori | 69 | 27.03.2017 20:23:33 |
nunta mixta | monicaelena | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 286 | 22.09.2014 09:52:40 |
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme | VladCat | Spiritualitatea ortodoxa | 11 | 07.06.2012 09:49:48 |
|