Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2012, 16:45:52
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Of.......
Romanul, oriunde ar fi, pe toate le stie. Chipurile...
Romanul nu le stie pe toate; practic nu stie nimic. De aici si intrebarile, la care primeste raspunsuri, care il baga in ceata.
Dar, gata, am promis ca nu mai intreb... ca la ce imi foloseste?!?
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 16:57:30
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Așadar, de folos v-ar fi să-l slăbiți pe fratele Cezar din judecăți fără de folos sufletului dumneavoastră.

ps: iată aici un exemplu a unui om de stiință de mare folos societații noastre: http://www.youtube.com/watch?v=A37ehFbcoNg
-atunci sa renunte si el la ideea ca hipnoza ar fi buna; chiar tu ce crezi :hipnoza de orice fel e buna? normal ca vorbim dpdv duhovnicesc
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 17:15:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Care psihologie? Care psiholog? .
-zicea Virgiliu Gheorghe la o conferinta ca majoritatea psihologilor care se ocupa de sexualitate se bazeaza pe ideile lui Alfred Kinsey care a fost finantat de prestigioasa Fundatie Rockefeller(deci de masonerie)si a fost un pedofil si un homosexual care cu echipa lui de pedofili a abuzat sexual de 317 bebeluși și copii; si e numit si azi Freud al americii,si dupa cum ziceam multi psihologi se bazeaza pe studiile lui...

KINSEY ȘI REVOLUȚIA HOMOSEXUALĂ

DEZVALUIRI TULBURATOARE DESPRE FRAUDELE SI MONSTRUOZITATILE ascunse in spatele faimoaselor studii despre SEXUALITATE ale lui ALFRED KINSEY, intemeietorul “sexologiei” si principalul responsabil pentru depravarea generalizata de astazi

Obsesia sexului: cum a declanșat știința frauduloasă a lui Kinsey, o revoluție catastrofală în SUA și în lume
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 17:33:18
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-atunci sa renunte si el la ideea ca hipnoza ar fi buna; chiar tu ce crezi :hipnoza de orice fel e buna? normal ca vorbim dpdv duhovnicesc
Cine el? Nu sunt de acord cu hipnoza.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 17:38:29
Banned

Implicit

Citat:
Cine el? Nu sunt de acord cu hipnoza.
cezar ioan -nu ai vazut topicul cu hipnoza?
foarte bine ca nu esti de acord cu hipnoza
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 17:57:32
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
cezar ioan -nu ai vazut topicul cu hipnoza?
foarte bine ca nu esti de acord cu hipnoza
Bineînțeles că nu sunt. Eu doar am vrut să atenționez că dreptul nu este numai preotul, ci drept poate fi purtătorul oricărei valori care ajunge la cunoștința atârnării sale de Dumnezeu. Am observat de multe ori cu durere în suflet că oamenii percep greșit această idee...dar mărturii avem destule chiar în Sf Scriptură, că dreptul poate fi în orice domeniu sau nivel social. Nu de mult timp, am cunoscut un psiholog, care mi-a povestit cu ce cazuri sociale grave se confruntă (sinucideri, avorturi - acestea m-au marcat). Atunci mi-am dat seama cât de important este ca acest om (psihologul), dacă el are credința cea dreaptă în Dumnezeu. Spre bucuria mea, acest psiholog, care este o doamnă, are credință și încearcă să ajute omul prin metodele pe care i le pune la dispoziție știința, dar în același timp cu nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu. De ce mare folos ar fi dacă conducătorul unei țări, spre exemplu, ar avea mai multă credință! Și exemplele pot continua!

Last edited by ovidiu b.; 02.12.2012 at 18:01:25.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 18:00:47
Banned

Implicit

Citat:
Bineînțeles că nu sunt. Eu doar am vrut să atenționez că dreptul nu este numai preotul, ci drept poate fi purtătorul oricărei valori care ajunge la cunoștința atârnării sale de Dumnezeu. Am observat de multe ori cu durere în suflet că oamenii percep greșit această idee...dar mărturii avem destule chiar în Sf Scriptură, că dreptul poate fi în orice domeniu sau nivel ierarhic. Nu de mult timp, am cunoscut un psiholog, care mi-a povestit cu ce cazuri sociale grave se confruntă (sinucideri, avorturi - acestea m-au marcat). Atunci mi-am dat seama cât de important este ca acest om (psihologul), dacă el are credința cea dreaptă în Dumnezeu. Spre bucuria mea, acest psiholog, care este o doamnă, are credință și încearcă să ajute omul prin metodele pe care i le pune la dispoziție știința, dar în același timp cu nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu. De ce mare folos ar fi dacă conducătorul unei țări, spre exemplu, ar avea mai multă credință! Și exemplele pot continua în orice domeniu!
-e bine sa avem oameni ortodocsi peste tot dar si unii dintre ei pot fi in inselare,pot gresi la anumite chestii; de ex cezar ioan greseste pt ca accepta hipnoza..
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 18:04:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
-e bine sa avem oameni ortodocsi peste tot dar si unii dintre ei pot fi in inselare,pot gresi la anumite chestii;.
corect....

Citat:
de ex cezar ioan greseste pt ca accepta hipnoza..
Nu știam și nu comentez. Pot doar să spun că nu sunt de acord cu hipnoza. Din câte știu hipnoza prezintă riscuri foarte mari...chiar de îndrăcire a celui hipnotizat.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 18:11:19
Banned

Implicit

Citat:
corect....

Nu știam și nu comentez. Pot doar să spun că nu sunt de acord cu hipnoza. Din câte știu hipnoza prezintă riscuri foarte mari...chiar de îndrăcire a celui hipnotizat.
pai de ce sa te abtii? doar pt ca nu vrei sa-l contrazici pe cezar ioan ?
uite aici e topicul:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=15769
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 18:28:26
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
Din câte știu hipnoza prezintă riscuri foarte mari...chiar de îndrăcire a celui hipnotizat.
Adevarat, cu totul adevarat. Si sunt aceleasi riscuri pe care le prezinta si dialogul si atingerea si participarea in aceeasi atmosfera cu unul care e deja indracit.
Mai stiu si cred asa: indracitii si smintitii ajung de obicei in aceasta conditie prin relatii interpersonale in viata de zi cu zi, prin contacte directe in mijlocul faptelor vietii. Prin alegerea libera a unui mod de a trai bineplacut lui Dumnezeu sau, dimpotriva, prin incalcarea poruncilor Domnului.
Nu, insa, prin hipnoza. Nu am auzit ca aceasta sa fie prioritatea vigilentei noastre, riscul cel mare. Biserica nu predica aceasta, mai intai. Desi, e drept, in cazuri scandaloase si care apartin unor lumi deja cu totul cazute, Biserica a atras atentia (ca si psihologii, dealtfel) ca hipnoza e folosita de cei rau intentionati in scopuri daunatoare, malefice. Drept este! Si hipnoza si alte forme de influenta interpersonala (mai intai in contextul de zi cu zi al vietii obisnuite, cu predilectie in familie, la scoala, in mass media etc.), precum si alte obiecte si fenomene, alte si alte activitati omenesti etc. sunt folosite de cei rauvoitori spre darimarea omului si inselarea lui, iar nu spre insanatosire si mantuire. Din pacate...

Va rog acum sa imi raspundeti (si sa va raspundeti voua insiva, mai intai), daca binevoiti, la cateva intrebari:

1) Ati cunoscut din experienta oameni indraciti si smintiti?
2) Ati cunoscut din experienta oameni indraciti si smintiti prin hipnoza?
3) Ati cunoscut oameni indraciti si smintiti, inraiti etc. prin alte mijloace/imprejurari decat hipnoza?
4) Cunoasteti concret, prin experienta personala sau prin date certe despre alti oameni, cazuri de vindecare a unor boli grave, inclusiv sufletesti, prin hipnoza? Dar prin psihoterapie si consiliere?

As vrea sa mai intreb: cam care e raportul (mai intai cantitativ) intre cei imbolnaviti prin hipnoza si cei distrusi pe oricare alte cai (prin pacatele de tot felul)?
Oare moartea vesnica se datoreaza hipnozei? Eu stiam din Biserica altceva: ca se datoreaza pacatelor de tot felul. Iar la spovedanie eu stiu ca se marturiseste in primul rand altceva.

Boala lumii acesteia, care e uriasa, a venit prin hipnoza? Se inmulteste prin hipnoza? Oare nu a venit prin dialog in conditiile unei alegeri constiente depline? Ce altceva este incalcarea poruncilor lui Dumnezeu? Adam si Eva au fost hipnotizati cand au ales sa incalce porunca lui Dumnezeu? Oare nu au fost cu totul liberi sa aleaga?

Atragem atentia asupra hipnozei pentru a nu mai fi atenti la faptul ca pacatuim permanent prin libera alegere?

Prostia se naste si se cultiva prin hipnoza? Alte cai nu sesizam?

Psihopatologia ia nastere prin hipnoza? Alte cai si mecanisme nu cunoastem?

Detineti date concrete despre aceste lucruri? Aveti cifre si analize certe? Exista undeva vreo statistica valida?
Pe ce anume va bazati siguranta de sine cand rostogoliti vorbe fara sir despre hipnoterapie, hipnoanaliza si psihologi, in general?
Sau, poate, va exprimati simplele preferinte si supozitii subiective pe care le pretindeti a fi date certe? ....

Oameni buni... S-a terminat lupta omului cu pacatul si a ramas azi lupta cu hipnoza?
Ati lichidat cu:
- minciuna
- ura
- desfranarea
- lacomia pantecelui
- goana dupa putere
- lenea
- trandavia sufletului
- rugaciunea nedeplina, nedesavarsita
- studiul Scripturii
- partciparea la toate slujbele
- saracia si bolile
- razboaiele
- omuciderile
- abuzurile de tot felul
si a ramas acest fioros dusman: hipnoza si psihologii?

Daca e asa, fericiti sunteti voi! Ma bucur pentru voi si pentru lumea voastra.
Eu, din pacate, traiesc intr-o alta lume, plina de toata necuratia si toate neajunsurile, atat in mine cat si in jurul meu. Intr-o lume unde pacatul e la tot pasul si in toata clipa, unde cel mai bun lucru pe care l-am auzit este sa imi tin mintea in iad si sa nu deznadajduiesc, tinindu-ma dupa putere in Domnul, asa cum ma pricep si cum ma tine, cu Mare Mila Lui, Bunul Dumnezeu.

Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa ne lumineze pe toti!

Last edited by cezar_ioan; 03.12.2012 at 02:28:03.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum m-a ajutat pe mine site-ul CrestinOrtodox? Nicole_Alma Intamplari adevarate 5 27.09.2010 11:03:50
O noua infatisare a site-ului CrestinOrtodox admin Reguli generale de utilizare a forumului 81 16.03.2010 19:28:50