![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca să te liniștești, postarea pe care ai comentat-o face parte dintr-o terapie aplicată unor personaje de pe forum cu scopul stimulării cunoașterii de sine. Fiindcă n-ai cum să te vezi în lumina crudă a realității, dacă toată lumea îți aplaudă aberațiile și-ți hrănește orgoliul încurajându-ți iluzia propriului progres duhovnicesc.
|
|||
|
|||
![]()
I-am putea găsi o scuză că e nou. Totuși când nu știi despre ce e vorba, înainte de a intra într-o discuție stai pe margine și asisți, apoi te bagi în seamă. Aici s-au cam sărit primele etape.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi pare rau, postura de chibiț nu e in firea mea. Vi se pare ca discutiile sunt chiar asa de elevate incat iti trebuie un an pregatitor ca sa faci față? Asta cu "să te bagi în seamă" e din aceeasi categorie cu "a-ti da cu parerea". Acum mai toti vorbitorii de pe la diverse posturi TV (si multi dintre cei ce scriu pe forumuri), din nefericire pentru ei si pentru limba română, "isi dau cu parerea", nu-si exprima o parere, nu-si exprima un punct de vedere. Poate mai lucrati. Ca Novice/Junior (ca tot nu stiu de nici unele) , as putea sa-i propun domnului/doamnei Adm. ca la fiecare topic sa existe un fel de: „Instructiuni de folosire”. Ca sa stie omul, in detaliu: cine trebuie pus la punct, cine trebuie aplaudat, cum trebuie sa-i avertizezi pe juniori ca: „Pe aici nu se trece!” Etc. etc. etc. Sa stiti ca nu reactionez nici la aplauze, nici la critici. Ceva coji de nuci ca sa stea omul la colt, in genunchi pe coji de nuci...Sa se invete minte. |
|
|||
|
|||
![]()
Amice, tocmai încercam să-ți găsesc o scuză.
|
|
|||
|
|||
![]()
Toata povestea asta cu tzoale, ierarhii sociale, etc., sunt doar parte din animalismul pe care il tirim dupa noi. Normal ca o femeie nu gaseste nimic vatamator in articolul ala: cultul imaginii, care le obsedeaza sau mai bine zis poseda pe femei si pe barbatii efeminati subtil, nu se pupa cu simplitatea avuta macar teoretic in obiectivul fraierilor alora de laici, monahi, preoti si ierarhi, care alearga dupa mantuire.
Abia astept momentul in care sentimentul global de catastrofa, dat de saracia in imbatabila expansiune, va pune in genunchi estetica cripto-senzualista a lumestilor domni si doamne prea siguri/e de ei/ele, care vad in cravata, rochie, papion, batista lu' peste, si alte desertaciuni burgheze o forma de implinire a vietii. |
|
||||
|
||||
![]()
Din păcate mai ai de așteptat. Nu vezi că ne umplem de metrosexuali de ambe genuri?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnule, chiar nu ma nelinistesc. Nelinistea sufleteasca e de la cel rau. Linistea si pacea sufletului sunt de la Dumnezeu. Cred ca ar trebui sa tindem spre Dumnezeu, presupunand ca suntem sau ne straduim sa fim crestini ortodocsi. Am indraznit sa pomenesc despre Sfantul Nectarie, Mitropolit de Pentapolis, pentru ca, din ce am citit pe mai multe topicuri, am vazut ca se dezbate mult pe forum despre erezii, eretici si atitudinea fata de acestea/acestia. Si dumneavoastra ati vorbit despre un "ghimpe sectar". De aici vi se trage. Sfantul Nectarie, la ale carui moaste sunt siruri intregi de oameni care se inchina in ziua de 9 noiembrie, a fost si teolog; in cursul sau de "Teologie patristica" pe care l-a tinut la Seminarul Teologic Rizarios ne vorbeste si despre ce-a de-a doua porunca: <<Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.>> Matei 22,39, aplicata in dialogul cu ereticii. N-am stiut ca pe forum se poate beneficia si de astfel de terapii de indreptare, smerire, cunoastere de sine etc. Intrebare: V-ati tratat si dumneavoastra? L-ati tratat si pe domnul Ovidiu? Omul smerit nu vede lipsa de smerenie a aproapelui sau. Daca vede lipsa smerenie a aproapelui, el insusi nu este smerit. Daca pe forum exista aplaudaci... Parca n-ar fi vorba de credinta, crestinism, ortodoxie. Last edited by Nastya; 28.01.2013 at 00:08:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-am să încerc să-ți domolesc avântul primei impresii, dar, dacă o să continui pe linia cu care ai debutat pe forum, o să te convingi pe cont propriu cum stau lucrurile pe-aici.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 28.01.2013 at 02:09:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca ma amenintati? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-i vorba de nicio amenințare, este doar o sugestie, sau invitație dacă vrei, să-ți lași prima impresie deschisă îmbogățirii prin experiență proprie. Nu pot să nu remarc totuși că, după cum i-ai răspuns lui Ovidiu, apelul la toleranță din primele postări începe să-și piardă din credibilitate.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 28.01.2013 at 02:07:07. |
|