Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2013, 17:21:04
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Mie mi-a placut articolul,este de bun simt.
Nu se face nicaieri in articol apologia adventistilor,dar desigur ne doare si ne ustura ca femeile lor sunt imbracate modest si decent,intotdeauna cu capul acoperit si nu folosesc farduri " ca sa se respecte".
Yasmina, ma bucura cuvantul tau.

Nu trebuie nimeni sa fie fii adventista pentru a renunta la farduri; asa cum nu trebuie sa fie adventista ca sa isi puna batic cand merge la biserica, dar stie toata lumea aceste lucruri.

Faptul ca femeile ortodoxe nu pot iesi din casa fara fard pe fata, nu inseamna ca adventistele au inventat lipsa machiajului, caci nici ele nu umbla toate nefardate si cu batic pe cap.
Ne suparam ca ele se supun mai mult, din acest punct de vedere lui Dumnezeu? Dar oare ce ne impiedica pe noi sa Il ascultam pe Domnul? Iti spun eu, din propria mea experienta: din mandrie (nu din respect pentru propria persoana), din dorinta de a placea tuturor. Dar in clipa in care am constientizat care e voia lui Dumnezeu, am lasat in urma si mandria si dorinta de a placea.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 17:25:10
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Chiar pentru simplu fapt ca este "la gramada" cu articole din aceleasi surse care pot fi vatamatoare de suflet, nu e cazul sa i se faca reclama.

Cineva mai slab de inger s-ar putea lasa inselat de caracterul aparent pozitiv si moral dintr-un articol ca cel prezentat de tine si sa citeasca si altele care ii pot fi paguboase si atunci tu esti vinovata ca nu mai esti paznicul fratelui tau ci ispititorul fratelui tau.
Pai, tocmai asta e, ca nu are nimic vatamator. Dar trebuie sa-l citesti ca sa iti dai seama. Dar tu de unde stii ca e un site adventist? Lumineaza-ma si pe mine, inainte de a arunca in jurul tau cu afirmatii nefondate. Ne-ai cam obisnuit in ultima vreme cu acest stil. Poate arunci o privire si in curtea ta, inainte sa acuzi pe nedrept pe altii.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 17:30:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Păi cineva trebuia să-l înlocuiască pe osutafaraunu în funcția de ghimpe sectar pe forum.... deși Antoniap pare cea mai potrivită succesoare, Miha-Anca recuperează puternic din urmă... Dar merge și așa, același balaur cu două capete!

Măcar ăla falsifica numai înțelesurile Bibliei, acum o să ne confruntăm și cu răstălmăciri ale Sfinților Părinți....
Sunt permise atacurile la persoana pe acest forum? Nu.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 17:42:00
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Convinge-ma cu argumente ca este un site adventist. Asta te-am rugat sa-mi spui. Este un site pentru femei, nimic altceva, de aceea am postat. Oare adventisii nu pot spune ceva adevarat despre tinuta nu tocmai corecta a femeilor zilelor noastre? Nu e vorba de credinta, ci despre imbracaminte.
Site pentru femei? Nu este site pentru femei, poti vedea si tu asta, doar in coloana din partea stanga nu au subcapitole doar despre femei si tineret. Au despre cele 10 porunci, judecata, Biblii, ce spune biblia lor despre etc. Sa te conving cu argumente ca este site adventist! Se poate observa butonand un pic pe site-ul lor. Au carti scrise de Ellen G. White, au articol despre ea si o ridica in slavi, spun ca adevaratul sabat este sambata, scriu Isus Christos, sursele lor originale sunt siteuri adventiste in engleza, o parte din articolul pus aici este preluat de pe un site adventist: http://www.adventistsaffirm.org/ , scrie jos de tot etc. etc. Nu stau sa citesc fiecare articol al lor ca nu ma intereseaza si nici nu vreau sa citesc articole sectare!

Ceea ce am vrut sa spun, repet, este ca si noi ortodocsii avem site-uri si articole frumoase despre imbracaminte si daca tot le avem sa apelam la ele. Nu spun duhovnicii sa nu citim scrieri sectare ? Eu asa stiu ca spun si ascult de ce zic dansii. (si ei spun sa te rogi, sa mergi la biserica, sa faci fapte bune dar degeaba daca nu au dreapta credinta)

In fine. Am spus ce am avut de spus. Si nu trebuie sa va simtiti atacata si jignita ca nu asta a fost intentia mea. Nu doresc sa ma cert.

(tot pe site-ul lor scrie ca Papa il reabiliteaza pe protestantul Martin Luther...interesant)
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 17:54:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Sursa in sine ma deranjeaza, care nu este ortodoxa. Suntem ortodocsi, pe un forum ortodox si ar trebui sa folosim surse si autori ortodocsi. ]
Te referi articolul de pe acest site: http://articolecrestine.com/tineret/...inima-mea.html
Intr-adevar este o traducere si site-ul nu e ortodox. Ai dreptate! a trebuit sa caut, ca sa vad despre ce articol este vorba, caci sunt postate mai multe. Alta data, Laura, fii amabila si mentioneaza la care articol te referi.

Totusi ideea expusa in acest articol si pe care nu am gasit-o exprimata in alte surse, si anume ca barbatii sunt deranjati de goliciunea expusa, mi s-a parut elocventa. Este un lucru la care noi, femeile in general nu ne gandim.

In ceea ce priveste site-ul crestin-ortodox, da ai dreptate, este ortodox. Dar nu forumul; acesta este departe de a mai fi doar ortodox. Din pacate!

(Intr-adevar nu ai dat cu pietre, ci ai manifestat o grija intemeiata. Dar in acest caz ai putea sa fii consecventa si iei atitudine si la raspunsurile neortodoxe, jignitoare si aberante care se dau din abundenta pe acest forum. Ar fi o grija manifestata pentru sufletele celor ispititi de diavol. Doamne ajuta!)
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 17:59:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Site pentru femei? Nu este site pentru femei, poti vedea si tu asta, doar in coloana din partea stanga nu au subcapitole doar despre femei si tineret. Au despre cele 10 porunci, judecata, Biblii, ce spune biblia lor despre etc. Sa te conving cu argumente ca este site adventist! Se poate observa butonand un pic pe site-ul lor. Au carti scrise de Ellen G. White, au articol despre ea si o ridica in slavi, spun ca adevaratul sabat este sambata, scriu Isus Christos, sursele lor originale sunt siteuri adventiste in engleza, o parte din articolul pus aici este preluat de pe un site adventist: http://www.adventistsaffirm.org/ , scrie jos de tot etc. etc. Nu stau sa citesc fiecare articol al lor ca nu ma intereseaza si nici nu vreau sa citesc articole sectare!

Ceea ce am vrut sa spun, repet, este ca si noi ortodocsii avem site-uri si articole frumoase despre imbracaminte si daca tot le avem sa apelam la ele. Nu spun duhovnicii sa nu citim scrieri sectare ? Eu asa stiu ca spun si ascult de ce zic dansii. (si ei spun sa te rogi, sa mergi la biserica, sa faci fapte bune dar degeaba daca nu au dreapta credinta)

In fine. Am spus ce am avut de spus. Si nu trebuie sa va simtiti atacata si jignita ca nu asta a fost intentia mea. Nu doresc sa ma cert.

(tot pe site-ul lor scrie ca Papa il reabiliteaza pe protestantul Martin Luther...interesant)
Ei, vezi, ce important e sa scrii la ce articol te referi? Intr-un tarziu am inteles la ce articol te referi.
Sa stii ca sunt la fel de atenta la site-urile, de pe care postez, dar cum ti-am scris mai sus, mi-a placut continutul articolului.
In ceea ce-i priveste pe cei, care s-ar putea pacali de invataturile lor mincinoase, crez ca Dumnezeu nu ii indreapta din greseala, daca au inima curata? Eu cred ca da.
Eu nu am citit nici un alt articol de pe acest site. Tu de ce ti-ai pierdut timpul ? Doar stii ca duhovnicii nu ne lasa sa citim articole sectare... dupa cum singura spui.

Last edited by Miha-anca; 26.01.2013 at 18:01:42.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 18:40:07
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Care atacuti la personă duamnă?
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 19:11:27
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit Cum i afecteaza imbracamintea femeilor pe colegii de munca

Pana la urma orice femeie decenta si serioasa, indiferent de religia pe care o are, va sti sa se imbrace decent si cochet in accelasi timp!
Orice barbat va admira o femeie frumoasa si cocheta, insa de aici si pana la a distrage intr-un mod serios atentia de la sarcinile de serviciu e cale lunga!
Sper sa nu se supere colegii de forum, dar mi se pare ca se face prea multa teorie pe marginea acestui subiect!
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 19:14:02
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Pana la urma orice femeie decenta si serioasa, indiferent de religia pe care o are, va sti sa se imbrace decent si cochet in accelasi timp!
Orice barbat va admira o femeie frumoasa si cocheta, insa de aici si pana la a distrage intr-un mod serios atentia de la sarcinile de serviciu e cale lunga!
Sper sa nu se supere colegii de forum, dar mi se pare ca se face prea multa teorie pe marginea acestui subiect!
DA, cred ca ai dreptate, mai ales ca ai si punctat unele lucruri.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 22:49:28
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Yasmina, ma bucura cuvantul tau.

Nu trebuie nimeni sa fie fii adventista pentru a renunta la farduri; asa cum nu trebuie sa fie adventista ca sa isi puna batic cand merge la biserica, dar stie toata lumea aceste lucruri.

Faptul ca femeile ortodoxe nu pot iesi din casa fara fard pe fata, nu inseamna ca adventistele au inventat lipsa machiajului, caci nici ele nu umbla toate nefardate si cu batic pe cap.
Ne suparam ca ele se supun mai mult, din acest punct de vedere lui Dumnezeu? Dar oare ce ne impiedica pe noi sa Il ascultam pe Domnul? Iti spun eu, din propria mea experienta: din mandrie (nu din respect pentru propria persoana), din dorinta de a placea tuturor. Dar in clipa in care am constientizat care e voia lui Dumnezeu, am lasat in urma si mandria si dorinta de a placea.
Concluziile sunt multe si diverse.
In primul rand dorim sa placem tuturor si sa fim speciali,in defavoarea altora care sunt comuni,deci inferiori.Lasa-i pe ei sa fie prosti,si sa fie condusi de "spiritul de turma",eu sunt net superior si o arat ori de cate ori am ocazia,prin limbaj(ironic),atitudine,imbracaminte si accesorii.

Oamenii care arata modest si se poarta smerit fara urma de mandrie,sunt numai buni de luat in ras pentru nesabuinta lor de a fi"neplacuti".
Cum sa iesi din casa nerujata?Este o adevarata crima la adresa etichetei si a moravurilor feminine.Chiar atat de inapoiata,necivilizata si proasta sa fii??

Fii crestin(in cazul unora numai o enciclopedie ambulanta de notiuni religioase)dar fii si om normal al vremurilor moderne,uns cu toate alifiile!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde