Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2013, 16:04:42
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Mi-am spus parerea deja legat de aceasta intrebare.
Trebuie ajutata toata familia, nu doar cei care nu beau. Nu poti sa ii consolezi doar pe cei care nu consuma alcool, iar pe bolnav sa il dai la o parte si sa il dispretuiesti. Familia in loc sa isi planga de mila, ar putea sa se roage, sa mearga la Biserica, sa se spovedeasca, sa se impartaseasca etc. Nu cred ca doar unul este vinovat, este un lant. E adevarat ca suferi si te deranjeaza, insa nu poti sa te gandesti numai la tine, ci trebuie sa te ingrijesti si de cel in cauza. Sa te intrebi daca ai facut ceva rau, ce poti sa faci sa nu mai fie provocat, sa apelezi la Biseriva si la sfatul duhovnicului. Trebuie rabdare, dragoste si vointa sa il/o ajuti pe cel/cea care sufera de alcoolism. Eu incerc si voi incerca cat pot sa imi ajut tatal. Am invatat deja sa nu mai iau in seama ce spune el cand e cherchelit si sa nu il provoc cand nu este lucid. Deobicei tac si il las sa vorbeasca...si dupa ce oboseste din vorbit termina si se baga la somn. In fine. E complicat si cum am zis, fiecare caz este unic.
Nu stiu daca ai fi trecut prin ce au trecut fratii mei si in definitv eu ai mai spune asta. Si mai ales ca nu este vorba doar depre betie. Ceea ce se intampla la nivelul psihicului unui om, de este marcat toata viata, si ii afecteaza relatiile cu cei din jur nu se compara. Eu ma duc la biserica, ma rog pentru toata lumea, dar atata timp cat tatal meu e ... necredincios, e cu cel rau mai degraba. ce pot face eu? Din contra tind sa cred ca o mare parte din suferinta mea e si din cauza asta. Chiar cred ca, copiii pot plati pentru greselile parintilor. Si nu e corect! Cred ca si de aceea personalitatea lui e... cum e, si nu a realizat nimic in viata pentru ca e foarte pacatos. Eu sincer am momente in care vreau sa plec... cat vad cu ochii, nu sa investesc in cineva de la care nu am primit niciodata un sfat bun. Un psihiatru i-ar fi de ajutor, dar cum nu poti sa obligi pe nimeni sa mearga, o lasi asa. Pe mine ma deranjeza ca am inceput sa fiu foarte nervoasa si intoleranta. Este o cauza pierduta. Unii oameni beau dar sunt pasnici, merg la biserica, sunt altfel...se mai poate face ceva cu ei.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
patima fumatului.... Mtcrysty17 Generalitati 2 16.09.2011 22:17:03
Patima ChEoPs Generalitati 13 27.06.2011 00:22:32
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13
patima bauturii alina_magura Rugaciuni 15 04.03.2008 13:44:00
patima? stef_sumner Generalitati 74 13.06.2007 23:32:06