Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Si unde scrie ca, daca biserica a fost construita cat el era paroh, nu poate fi inlocuit ? Sa ne intelegem: cine face biserica, chiar si din banii lui personali daca ar face-o, nu dobandeste vreun fel de imunitate, nici nu e legat arhiereul locului sa-l tina pe acela preot acolo pana cand ar muri. Cine face biserica, nu lui isi face, ci lui Cristos. Altfel, ajungem la aberatii ca a acestui articlier:
Oricare preot trebuie sa stie ca slujeste nu la biserica lui personala, nici la parohia lui personala, ca arhiereul il poate nu numai numi, dar si revoca. Ca esti ortodox ori catolic, principiul e acelasi, dupa cum nu numai catolicii, dar si ortodocsii ar trebui sa verifice un pic cu documente cand se fac afirmatii grave contra unui mitropolit de-al lor.
Iar in ceea ce priveste ca BC ar avea destul probleme si nu ar fi cazul sa "intorc cutitul in rana": dv sunteti vicecampioana la datul cu parerea despre bubele pe care le-ar avea BC, nefiind depasita decat de catalin2. Sau va faceti ca ati uitat ?
|
Este chestie de bun simt, domnule Dragomir, ca preotul, care si-a investit banii si timpul si credinta si toata fiinta sa si slujeasca in biserica ridicata de el impreuna cu comunitatea in care e paroh, caci el a fost sufletul care a animat si a organizat totul. Poate juridic nu e asa, dar de cand este guvernata Biserica de legi juridice?!? Poate mai de curand, dar pentru BO este nefiresc, atata timp cat avem Pidalionul.
Va multumesc pentru apreciere, dar cred ca exagerati in ceea ce ma priveste. In tot ce am scris nu am formulat pareri proprii - cu exceptia randurilor de mai sus - ci m-am ghidat intotdeauna dupa cele spuse de Parintii BO, de la care am luat invatatura pe cat mi-a fost posibil, desigur.
Zilele acestea s-a tot vorbit la TV , in legatura cu problemele care macina BC; altfel de unde credeti ca as putea sti?!? Nu este deci un secret ca BC are probleme, pe care unii asteapta sa le vada solutionate prin niste schimbari majore in BC; dar se pare ca acestia pot sa mai astepte, intrucat Dumnezeu v-a binecuvantat cu un papa conservativ, care este axat mai mult pe rugaciune, ceea ce constituie un avantaj evident si este de bun augur pentru BC.