![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
O clienta de-a mea de 50+, desi a lucrat in comert toata viata, acum la batranete a gasit abia la un chiosc de ziare, si desi era in fata blocului ei, zice ca sculatul la 4 dimineata a terminat-o, si pe fondul problemelor preexistente s-a ales cu o depresie de a stat 3 saptamani internata. Acum zice ca se va mai interna pana face 90 de zile de CM ca sa intre la comisia de pensionare. Acum eu stiu ca multa lume apeleaza la spitalul de psihiatrie tocmai in acest scop, insa cu toate astea cu depresia nu e de glumit, poate fi o conditie debilitanta care sa te faca sa nu mai poti munci , si sper ca internarile si terapia sa nu serveasca ca unic scop declararii inapt si pensionarii, ci poate te ajuta si pe tine sa mai ameliorezi boala (de fapt un tratament reusit ar fii daca ti-ar ameliora-o suficient cat sa vrei si sa poti sa te intori la munca, insa se pare ca asta e greu de realizat, mai ales in termen scurt, chiar si cu cele mai elaborate chimicale, poate doar cu niste ani de terapie bine pusa la punct sa rezolvi niste disfunctii vechi de -o viata...). Pe mine personal m-a ajutat si sfantul maslu, posibil...altfel nu-mi explic cum am putut sa ma intorc si sa ma adaptez mai bine, a doua oara, la fostul loc de munca pe care-l parasisem de vreo 3 luni si care mi se paruse odios...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce inseamna "studii superioare" in ziua de azi? Daca n-ai facut o facultate competitiva sau nu ai fost competitiv in facultate, sunt aproape egale cu zero. Noi avem ce e mai rau: o competitie dura, poate chiar mai dura decat in Occident, din cauza locurilor putine de munca, mult mai prost platite decat in Occident si ceea ce Occidentul are si noi nu - protectie sociala cvasi-inexistenta. Din pacate sunt destui si dintre cei care acum intra la o facultate si nu realizeaza lucrurile astea, fiind probabil copii parintilor crescuti pe vreamea comunistilor cand toti care aveau o facultate aveau garantat si un loc de munca caldut.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 30.10.2013 at 11:45:30. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce trebuie sa te trezesti la 4 dimineata ca sa lucrezi la un chiosc de ziare?
|
||||
|
||||
![]()
Pentru că distribuția presei cotidiene se face la 5.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am niste intrebari: 1. Ce inseamna "competitiv in facultate"? Cu cine sa concurezi si de ce? In facultate te duci sa inveti, nu sa concurezi. Si in plus acolo nu poti sa compari decat partea teoretica: capacitatea de invatat, memoria. Stii tu cat din ceea ce faci in facultate se aplica pana la urma in serviciu? Cate mai ai de invatat la serviciu ca sa te poti descurca? 2. De ce spui ca sunt in tara locuri de munca mai putine decat in vest? Ce somaj este in tara? Tu stii ce inseamna sa se inchida firme gigant si sa ajunga pe drumuri sute, mii de oameni (deodata)? Ai auzit de asa ceva? In tara nu se concediaza asa in masa. Sunt numai firme mici si hai mijlocii. In vest in fiecare zi mai da faliment cate o firma mare, sau un lant de magazine sau mai stiu eu. Si ma intreb mereu cine sa preia mereu acele sute si mii de someri? Da, sunt de acord ca sunt salarii mai mici si probleme cu asigurarile sociale. Copiii care intra azi la facultati (azi insemnand dupa 1989) sunt copiii parintilor de azi, care ii rasfata din multe puncte de vedere fara masura. N-ai voie sa le spui nimic, ei au voie sa faca orice. Numai parintii/adultii sunt vinovati tot timpul. Acesti copii nu mai stiu ce este realitatea. Da, generatiile mai vechi aveau locuri de munca repartizate. Dar acolo unde vroiau altii. Aveam si noi destule greutati. Azi nu au repartitii, se pot duce unde vor si unde le place. Azi putini mai vad o fabrica pe dinauntru. Se duc direct la multinationale, in ministere. Azi se duc copiii la burse in strainatate. Ce sanse imense au!
|
|||
|
|||
![]()
1. Nu toti invata la fel in facultate
2. Nu toti cei care invata pentru o nota mare chiar se price la ceea ce invata. Sunt unii care pur si simplu au memorie, nu talent sau interes profesional 3. Poti sa te interesezi din timp sa vezi care e diferenta intre teoria care o faci in facultate si activitatea practica. 4. Vezi rapoartele INS despre rata somajului din Romania 5. In tara nu se concediaza in masa pentru ca se someaza in masa sau se lucreaza la negru in masa 6. In tara cand se concediaza se trimit in somaj cu sume infime, nu la fel se intampla si afara cand "se concediza in masa" dar poti trai bine mersi din ajutor social Citat:
Ca trebuia sa fii mai mult vegan, e partea a doua, dar sanu uitam ca altii fac asta acum, de buna voie, dupa ce s-au luminat ca "alimenatia stiintifica" nu era chiar o aiureala si de la mult hulitul salam cu soia au ajuns sa manince doar soia. Citat:
Adica in practica, mai bine zis, nu pot. Ca nu sunt competitivi. Sau sunt dar sunt si prost platiti desi pusi sa munceasca pe rupte. etc. Citat:
Restul avand sansa sa fie vazatori 10 ore pe zi cu 800ron/luna, de multe ori la negru, sau sa munceasca in industrie pentru 1200ron la o multinationala care in Occident plateste acelasi post de la 2500uro in plus si la noi repatriaza in totalitate profitul.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 30.10.2013 at 13:21:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa zicem ca parintii tai erau amandoi intelectuali,tatal inginer mechanic intr-o uzina comunista iar mama inginer de cercetare in domeniul tehnic. Sa spunem din nou,ca exact dupa revolutie locurile lor de munca s-au dizolvat precum zaharul in ceai si s-au trezit someri amandoi,cam la un an diferenta unul de altul... Mai adaugam la aceasta dilemma si varstele lor ,sa zicem 50 si 40 de ani,si avem un tablou complet: 2 someri cu studii superioare si experienta de munca in conducere,nepriceputi la nimic altceva decat la joburile pt care s-au pregatit. Mai au si copii de crescut(minori) si casa de intretinut,masa de toata zilele...nu pot aplica pt pensionare deoarece nu se incadreaza cu varsta... Ce faci cu oamenii astia? Ii bati pe umar spunandu-le ca ii sustii in mandria lor(prosteasca intr-un fel)de a nu se integra in noul system economic sau ii sfatuiesti sa faca orice pt a-si creste copii in conditii decente? Ps=Conditii decente inseamna sa-si permita sa aibe apa calda,curent(altfel oprite de cele mai multe ori cand nu se plateau);mancare normala pe masa nu resturi aruncate de tarani in gunoi sau cazaturi si in general orice altceva decat cartofi si paine pentru vreo 5 ani lungi. Cand ai si copii care merg la liceu in conditii din astea marginale,tragedia este si mai mare-cu atat mai mult cu cat copii tai sunt singurii sarantoci intr-un colegiu national din Bucuresti. Chiar si cand ai minori de intretinut mai conteaza sa-ti satisfaci mandria de om cu studii si nu sa nu te scoli dimineata sa vinzi ziare(sa zicem)sau orice altceva? Cu te alegi de pe urma acestui prostesc si neproductiv orgoliu?Daca tu vrei sa te sinucizi prin infometare in felul acesta,eu nu cred ca este cinstit pt copii care nu au de ales si sunt trasi in mizerie fara acordul lor chiar intr-un moment foarte important din viata. Deci eu vorbesc de cazuri concrete,de tragedii de familie reale nu filozofez!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 31.10.2013 at 02:01:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu lucra decat pana la 17 (desi sunt 12 ore, totusi) si cred ca si in weekend pana pe la pranz, iar ca bani lua cam 600-700 lei. Initial nu mi se parea o treaba rea nici mie, chioscurile sunt incalzite, cat de cat, am vrut si eu sa ma bag cand nu aveam de lucru, cautau cupluri pt un program mai lung, pana la 19-20 si ofereau cca 2000 lei/cuplu; eu am vrut sa ma combin cu mama, ea n-are probleme cu trezitul dimineata dar nu am gasit chiosc aproape de casa lor, ci doar la mine in sect 3, iar eu am o problema cu sculatul la 5 in sensul ca poate face criza de nervi barbatul daca il trezesc asa devreme (dc plecam pt 1000 euro nu era o problema,dar pt 1000ron...), si mai avam o problema ca deschizand cu cca 3 ore inaintea celorlate magazine, fiind si frig dimineata, trebuia sa consum ceva cald, ceaiuri, cafea ,etc si...ma intelegeti ce riscam sa patesc ulterior...(chioscurile au curent, sa-ti incalzsti ceva, in schimb nu au si posibilitati de 'evacuare"..).
Deci, daca faceam o depresie probabil din cauzele astea doua mi s-ar fii tras...plus ca probabil mai erau si altele pe care acum nu le intrevad. e foarte usor sa-ti dai cu parerea si sa judeci ce usoara si lipsita de griji e munca altuia si ce multi si nemeritati sunt banii pe care-i castiga... Last edited by fallen; 31.10.2013 at 08:14:41. |
|