Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Celor care bârfesc Biserica și preoții le poți cere ca, din respect față de tine, în prezența ta, să nu dezbată asemenea subiecte.
|
Respect fata de mine? Eu ca om nu contez catusi de putin. Cine vrea sa ma umileasca pentru faptele mele, sau pentru ce crede el ca insemn eu, nu are decat. Probabil chiar are dreptate daca ajunge la o astfel de atitudine, fata de mine. Cand insa e vorba de strabuni sau de ceea ce avem mai sfant: mantuirea, nu-mi pasa nici daca ofensez pe cineva, nici ce consecinte urmeaza sa suport; pur si simplu izbucnesc, (chiar strain fiind) daca, cel ce pune astfel problema, face parte din aceeasi categorie ca si mine (roman impotriva romanilor, ortodox impotriva ortodocsilor). Nu trebuie sa taci din respect, dar sa continui mergand dupa colt, fiindca fii sigur ca vin dupa tine sa-ti cer socoteala! Eu cred ca orice bun roman trebuie sa-si iubeasca neamul si sa nu lase nici pe vecin, nici pe prieten, nici pe sef, din nu stiu ce motive sau temeri, sa ne sfasiem intre noi. Cu atat mai grav, cand vorbim de calitatea de a fi ortodox!...