![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragul meu, cred că nu ai înțeles. Când ești între prieteni, oameni care necinstesc Biserica și de la care nu poți avea pretenții, le poți cere, ca din respect față de tine (care cinstești Biserica) să încheie discuțiile, tocmai pentru a evita o polemică și implicit, tulburarea. Nu uita că pacea este de patru ori mai mare decât dreptatea. Iar dacă Dumnezeu a îngăduit să ai parte de o asemenea situație este tocmai pentru a-ți cerceta iubirea, răbdarea, smerenia.
Din punctul meu de vedere nu este creștinesc a-ți da prietenul afară din casă pentru faptul că el, înșelat de cel viclean, spune lucruri necuviincioase. Nu uita că Mântuitorul a spălat picioarele celui care urma să-L vândă, lucru pe care îl știa de mai înainte. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Și iată câtă "pace" ai! Poate asta ar trebui să-ți dea de gândit. Eu zic să te mai cercetezi...Pune-te tu în situația prietenului tău. Cum ai fi primit tu atitudinea prietenului tău ortodox, tu fiind stilistul. Ai mai fi venit la ortodoxie?
Prea ușor ne dăm dreptate nepunându-ne în situația greșitului nostru. Apoi chiar dacă ai fost îndreptățit împotriva celui care blasfemia, blândețea tot ți-a lipsit din comportament, ceea ce nu-ți dă dreptate. Poate ăsta e și motivul pentru care mulți nu vin la ortodoxie, tocmai pentru că noi ne raportăm doar la chestiuni de suprafață (de dreptate, de a apăra ortdoxia) și nu o trăim așa cum a fi trebuit să o trăim. Nu atât noi apărăm adevărul, cât noi trebuie să intrăm în adevăr și să lăsăm Adevărul să ne apere pe noi. Iertare, e doar o părere care poate fi greșită... Last edited by ovidiu b.; 11.01.2014 at 01:44:27. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stilist sau nu, pentru mine e totuna. N-as vorbi de rau un preot oricat ar spune unii sau altii ca sunt asa sau asa... Mi-e greu sa ma judec pe mine, dar pe preot care, saracutul, are cruce grea de dus! Eu n-am avut acea atitudine din orgoliu, ci fiindca, dupa o vizita a lui Danion la noi in oras, am fost dat total peste cap si mi-a trebuit mult timp sa ma conving cu proprii mei ochi, cat de mult har are Biserica noastra Ortodoxa. Pentru persoana cu pricina, deja dupa spovedanie, chiar nu mai am remuscari. Ne intalnim in continuare (pe teren neutru) vorbim, glumim, dar cred ca ar prefera sa-si muste limba, decat sa mai vorbeasca si altora despre acest subiect. Se pare ca, spovedindu-se, a fost mustruluita binisor de duhovnicul ei, si sincer NU ma bucur pentru asta. Cand spun "prieteni vechi", inseamna peste 30 de ani, si am impartit de-a lungul vietii si bune si rele. Tocmai de aceea n-am considerat de cuviinta sa accept o astfel de atitudine din partea celui atat de aproape de mine! Parerea celor din exterior care nu cunosc exact cum stau lucrurile, nu ma afecteaza. Eu pana la urma ma limitez la sfatul duhovnicului, dar si al sotiei, care de multe ori, de dragul pacii, prefera tacerea, decat adevarul lui Dumnezeu. Totusi, a fost rugata sa aiba o pozitie clara, pentru a nu lasa impresia ca ceilalti sunt buni, iar noi nu! Nu mi-a spus-o, dar asa am perceput-o dupa ce si ea s-a spovedit!
|
|||
|
|||
![]()
Apropo, înainte de a merge la duhovnic, te-ai rugat ca prin el Domnul să-ți dea un răspuns nelămuririi tale? Sau te-ai dus la sfinția sa doar pentru a-ți întări aprecierea ta? Și încă ceva, ceea ce discuți cu duhovnicul este Tăină. Vrăjmașul prinde de veste despre ceea ce ai discutat cu duhovnicul. În acest mod anulezi Taina. La fel și cu cele din casa și familia ta. Acum tu faci cum crezi, cum simți.
Și da, sunt de acord cu tine, e foarte probabil ca eu să nu fi înțeles în profunzime problema. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic ca ai facut bine ca l-ai data afara. Daca i-ai spus cu frumosul si nu a vrut sa se opreasca, trebuia oprita discutia cumva. Ca altfel pacatuia si el si tu ca il ascultai.
Ai spus: "Cand insa e vorba de strabuni sau de ceea ce avem mai sfant: mantuirea, nu-mi pasa nici daca ofensez pe cineva, nici ce consecinte urmeaza sa suport; pur si simplu izbucnesc," - asa spun si eu: Cand e vorba de ce avem mai sfant - trebuie sa luam atitudine. Este o deosebire intre a ataca preoti sau biserica si a apara Dreapta Credinta. Pentru ca unii ataca biserica (constient sau nu) si daca sta in puterea ta dar nu combati atacul aceluia te faci partas la atacul lui. Deja te-ai facut impotrivitor lui Hristos printr-o intelegere gresita a iubirii de aproapele. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Argatu | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 37 | 18.10.2011 14:13:29 |
Parintele Ilarion Argatu | ionelnelu | Calugarul | 12 | 08.05.2008 21:49:02 |
Rugaciuni pentru parintele Mihail Cazacu | Tudor | Rugaciuni | 2 | 16.03.2006 16:56:15 |
|