![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Crezi că am postat întâmplător filmul? Sau ai impresia că nu am vizionat tot filmul? Această pictură există, căci altfel aș fi negat de la început existența sa. Citat:
E vorba de Dumnezeu Fiul, "Cel Vechiu de zile Carele făcu pe om, Carele pentru noi, oamenii, S-a facut om". Iată două versete din Sf. Scriptură, pentru a înțelege că "Cel vechiu de zile" este Dumnezeu-Fiul: "Am privit până când au fost așezate scaune, și S-a așezat Cel vechi de zile; îmbrăcămintea Lui era albă ca zăpada, iar părul capului Său curat ca lâna; tronul Său, flăcări de foc; roțile lui, foc arzător." "Un râu de foc se vărsa și ieșea din el; mii de mii Îi slujeau și miriade de miriade stăteau înaintea Lui! Judecătorul S-a așezat și cărțile au fost deschise." (Daniel 7, 9-10) Cine este Judecătorul, adică Cel vechi de zile? Da, am înțeles foarte clar că e vorba de Dumnezeu Fiul și nu de Dumnezeu Tatăl. Oricum, văd că sfidezi orice argument, apelând la propiile tale interpretări. Citat:
"Mai mult a mai apărut în secolul al XVI-lea încă o reprezentare de origine apuseană, bazată tot pe imaginație, numită “Dumnezeirea în trei Persoane”, infățisâdu-L pe Mântuitorul stând alături de Dumnezeu-Tatăl, cu un porumbel Între Ei. Titlul arată din nou o încercare de a-L descrie pe Dumnezeu-Tatăl și pe Sfântul Duh într-o formă fizică." Citat:
![]() Last edited by ovidiu b.; 11.02.2014 at 21:45:37. |
|