![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Greșit, în toate punctele. Înțelegerea greșită prin aplicarea generală a versetelor citate, și incompletă. După post, mai multe. Pînă atunci, pentru creștini, cinstiți duminica, ca ziua Învierii Domnului. Nu sîmbăta sau duminica ne mîntuie. Nu calendarul mîntuie. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 21.03.2014 at 02:53:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cumva, la dumneata este intelegerea gresita? Cauta in toata Scriptura si da-mi un singur verset care sa vorbeasca despre pazirea zilei intaia (duminica). Asa ai spus si userului "dormarunt". Pana la incheierea postului, va inteveni admin-ul si ma va bana. Bucuria ta (ca tot obisnuiesti sa urezi "bucurii"). Citat:
Asta cu "cinstiti duminica, ca ziua Invierii Domnului" este un pretext pentru a nesocoti porunca lui Dumnezeu (care vorbeste despre ziua a saptea). De unde ati scos-o pe asta cu cinstirea Invierii, prin pazirea unei zie? Cel Inviat nu a spus nimic despre asa ceva, desi a mai stat cu noi inca 40 de zile (pana la inaltare). Invierea Domnului se cinsteste crezand, din toata inima, in invierea celor morti in credinta, pentru a mosteni viata vesnica. Asa ne invata Sfintii Apostoli. Vezi 1 Corinteni cap. 15. Crestini, paziti poruncile lui Dumnezeu, daca-L iubiti. Pazitile asa cum le-a scris El. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si totusi, alti "pui ai interpretarii libere a Scripturii", care si ei sustin ca nu se bazeaza deloc pe Sf Traditie, ci doar dupa Sf Scriptura "au ajuns la concluzia" ca duminica este ziua Domnului. Cum se impaca una cu alta? Stiu. Voi sunteti aia alesi care interpretati Scriptura corect. Sau alti? Sau altii? Sau alte zeci de mii de secte cu aceeasi pretentie? Si totusi poate unii care nu s-au schimbat de vreo 2000 de ani si au descendenta directa de la Apostoli. Zic si eu, ca eu nu fac parte din cei "alesi".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu se impaca deloc. In privinta pazirii zilei intaia (duminica) nu poti spune niciodata "asa zice Domnul" (poti spune "asa zice omul"). Pe cand, pazitorii zilei a saptea pot spune cu convingere "asa zice Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Era doar o remarca. Nu stau sa intru in dispute inutile. Indoctrinarea e maxima si nu cred (sunt convins mai degraba) ca oricate argumente ti s-ar aduce ti-ai schimba parerea. Dar... am sa raspund la altceva. Sunt de acord. Citat:
Ia spune-ne si noua cum au aparut "adventistii de ziua a saptea"? Ca sa nu spui dupa ca as minti eu, spune tu pe scurt istoria lor si cum au aparut. Duc discutia altundeva. Nu ma intereseaza partea cu ziua Domnului pentru ca este inutila (discutia). Dar tu de fapt spui ca toate sectele care tin ca zi a Domnului duminica nu se bazeaza doar pe Sf Scriptura si ca de fapt au preluat invatatura de la BO si BC, da? Deci se bazeaza pe traditie?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Pazirea zilei intaia (duminica) are de-a face strict cu traditia. Chiar am urmarit (pe internet) o serie de intruniri intre 3 lideri bisericesti (un preot ortodox, un pastor baptist si pastor penticostal). Se dezbateau cele 10 porunci. In seria dedicata poruncii a 4-a, s-a ajuns cumva la ideea pazirii zilei intaia (duminica). Am auzit, de mai multe ori, expresia "conform traditiei".. Dar, niciodata, cei 3, nu au spus "conform Scripturii". Nu aveau cum sa spuna asa ceva. P.S. Daca vrei, iti trimit un link cu dezbaterea respectiva. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Tu esti taiat imprejur? Sau alegi doar ce-ti convine din iudaism? Citat:
Dar tu esti adventist, tu nu-ti pui intrebari ca esti dat afara imediat ce ai indrazni sa pui sub semnul intrebarii "duhul profetic" a ratacirii. Citat:
Asta nu inseamna ca sunt permise. Citat:
Citat:
Nu? Aha! Citat:
Voi spuneti despre Dumnezeu, despre care Scriptura marturiseste ca este bun si face pe cele bune, creator al raului prin re-crearea celor rai. Si asta pentru ce? Rautatea gratuita de a-i "executa", trimite iarasi in nefiinta, in lacul de foc. Sau poate mai bine zis, a da satisfactie celor ca tine si a-i face sa creada ca pot pacatui o viata, singura pedeapsa fiind sa fie deranjati nitel de la non-existenta spre satisfactia "sfintilor" care probabil nu se pot simti norocosi altfel ca au ajuns sa fie mantuiti. Citat:
Tu de ce nu te tai?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 21.03.2014 at 08:45:31. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Sau, ce fel de oranduiri, legi si porunci a pazit Avram (Facerea 26:5). Despre ce legi, porunci si oranduiri era vorba? O fi fost cuprinsa si porunca pe care insusi Dumnezeu a aratat cum trebuie sa o implinim? Ce treaba avem noi (eu si tu) cu Ellen White. Hai sa ne vedem de Scriptura. Asta chiar ca este incumetare. Ai grija. Adica, vrei sa spui ca Cele 10 Porunci (printre care si porunca a 4-a) le-a scris Insusi Dumnezeu, in piatra, doar pentru evrei. Iar tu ai dreptul sa le nesocotesti. Citat:
Dupa inaltarea lui Hristos, oamenii din toate neamurile fac parte din poporul lui Dumnezeu. Taierea imprejur nu-si mai are rostul. O spune clar si raspicat, Sfantul Apostol Pavel: "Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu" (1 Corinteni 7:19) Alin, tu vezi lucrurile tocmai pe dos: te iei de mine de ce pazesc pruncile si de ce nu ma tai imprejur. Citat:
Alin, in Scriptura Scrie: "Fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul spre slava lui Dumnezeu" (1 Corinteni 10:31). Tu, poti sa spui ca tragi pe nara o doza de cocaina, spre slava lui Dumnezeu? Sau ca tragi o mahorca, tot spre slava lui Dumnezeu. Scriptura te invata ce sa faci. Adaugirile nepotrivite (sub lozinca "nu scrie sa nu facem") sunt de la diavolul. Citat:
Citat:
Citat:
Noi nu credem ca mergem la Domnul ci credem ca Domnul va veni sa ne ia (asa cum a promis). Noi nu credem ca suntem nemuritori ci credem ca Domnul ne va invia (asa cum a promis). Altre variante nu avem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În această zi a învierii (duminica) creștinul merge la Liturghie, unde intră și petrece (aici și acum) în împărăția lui Dumnezeu (asta este Biserica), împreună cu Hristos cel înviat. Last edited by N.Priceputu; 22.03.2014 at 12:41:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca tu ai ceva impotriva Celor 10 Porunci Dumnezeiesti (sau a vreuneia dintre ele)? Citat:
Mai bine aratai un singur verset (daca exista) in care Domnul sau Sfintii Sai Apostoli sa ne indemne sa pazim ziua intaia, in loc de ziua binecuvantata si sfintita de Dumnezeu (ziua a saptea). |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|