![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles ca e nevoie de bani si pt biserica si pt preoti dar trebuie gasita alta modalitate de obtinere a lor.Ca sa nu mai aiba crestinul senzatia ca plateste pt serviciile religioase,ca preotii se roaga doar pt bani.
De aceea propun urmatoarele surse de venit: 1.Ajutorul de inmormantare sa nu se mai dea familiei decedatului ci bisericii,sau confesiunii de care apartine,si tot ea se va ocupa de cele crestinesti si nu familia 2.Crucile,sicriiele sa devina monopol al bisericii(asa cum este cu lumanarile din cate stiu) precum si tot ce este nevoie la o inmormantare,hrana pentru pomeni,,sa se deschida restaurante sau sali in acest sens patronate de biserica normal,prosoape,lumanari ,, cine isi inmormanteaza decedatul sa cumpere doar din cadrul bisericii 3.Cimitirele sa intre in subordinea BOR iar taxa anuala de intretinere sau impozitul sa-l primeasca BOR si nu primaria In schimbul acestor beneficii biserica si preotul au datoria de a oficia slujbele religioase gratis,nunti,botezuri etc si se va autofinanta din vanzarile proprii. Ramane deschisa posibilitatea donarii de catre credinciosi a diferitelor sume de bani, o cutie a milei asezata undeva in biserica nu strica,iar fiecare sa dea dupa putinta si dupa credinta cat vrea. Deci daca cautam se poate,asta e asa pe scurt nici nu m-am gandit prea mult,putem gasi solutii o mie ca biserica sa castige si mai multi bani si sa nu mai fie nevoita sa ceara de la credinciosi Citat:
Gandeste-te putin daca ia 2000 de lei de la un decedat plus vanzarea mancarii pt pomeni sa zicem alti 2000,intr-un an de zile iei 4000 de lei,nu??? Daca statul ofera donatii bisericii chiar nu poate sa faca ce am spus eu mai sus?? e de 100 de ori mai usor sa faca asta Last edited by FearGod; 27.04.2014 at 19:26:10. |
|