Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2014, 11:13:16
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Super, cred ca deja se simte mai bine romantico-afectiv.
Ca daca ai fi un mm mai istet, te-ai fi prins poate ca lucrurile astea nu o intereseaza ci doar un barbat simpatic de dragalit.
Iar tu daca ai un mm mai istet te-ai fi prins ca nu poti sa ghicesti gandurile
unui om.Daca un om are o intrebare inseamana ca doreste un raspuns la
aceea intrebare. Ia tu rigla si calculeaza cati mm de istetime iti lipsesc .
Citat:
(...inserati aici poveste lunga si necitibila/neinteligibila de adrisant....)
Pai tu nici n-ai citi partea respectiva si ai sarit-o.Dar stii de unde stiu ca n-ai citit ? Pentru ca eu am explicat acolo astfel incat orice om ca are o dotare modesta in coeficientul de inteligenta sa poata pricepe.
Si atunci exista doua variante:
1.Fie n-ai citit si ai sarit
2.Fie ai citit dar n-ai inteles, caz in care e...grav.In cazul asta....
Hmm test de verificare: Aline am 2X+3 = -1 , cat e X ?
Citat:
Ce te face sa crezi ca ai avea mai mult succes in cazul asta?
O singura chestie: nu ma intereseaza sa am succes.Daca cineva a inteles
bine, daca n-a inteles iarasi bine. Barometrul meu nu este construit pe baza
priceperii sau al nepriceperii altora.

Citat:
Stii cum se zice, femeia e facuta sa simta, nu sa gandeasca.
Eu zic ca e facuta sa si gandeasca.Pentru ca daca n-ar fi, atunci Dumnezeu
i-ar fi dat barbatului doua creiere.(unul pentru el si cu celalalt sa gandeasca
pentru ea).Insa din moment ce Dumnezeu i-a daruit si femeii creier atunci
Dumnezeu vreau ca si ea sa gandeasca.

Citat:
Daca simte sanatos, e mare binecuvantare de la Dumnezeu, mai ales pentru barbatul care o are, dar daca e cu sufletul corupt si pe un drum gresit, atunci nici o chemare la ratiune nu o poate salva.
Acelasi lucru se poate intampla si cu barbatul, nu numai cu femeia.Iar
atunci cand o femeie sau barbat se comporta asa, aici numai vorbim de ratiune ci vorbim de patima.Din moment ce nu mai vorbim despre ratiune
chemarea la ratiune este un non-sens.Singura care poate ajuta pe patimas
este rugaciunea catre Dumnezeu si nu ratiunea.

Last edited by oaie_cugetatoare; 09.05.2014 at 11:16:22.
Vechi 09.05.2014, 13:34:51
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Acum ca un fel de concluzie la acest topic: nu o cunosc pe initiatoarea topicului, dar ce pot spune- judecand dupa ce a postat: ca om nu pot spune decat ca-i doresc numai bine, sa gaseasca ceea ce isi doreste (mi se par niste lucruri absolut firesti, nu ceva extravagant sau iesit din comun) si sa fie fericita!

Nu stiu- din pacate sau din fericire- (repet- judecand dupa ce a postat) pot spune ca in general cam inteleg ce simte, deoarece si eu sunt singur, insa vorba aia- mergem inainte!
Vechi 09.05.2014, 15:07:54
Mandea77 Mandea77 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2013
Lightbulb

Sfatul meu este sa ai curajul de a posta o prezentare cu tine pe saitul

"Matrimoniale ortodoxe" - http://matrimonialecrestine.wgz.ro/m...niale-ortodoxe

si sa te rogi la Dumnezeu sa-ti ajute!

Dupa cum vei constata daca vei accesa acel sait, sunt destule anunturi cu tineri de 25-35 ani care-si doresc o relatie stabila, totul este sa ai curajul sa incepi o conversatie cu ei prin e-mail. Nu te costa nimic, nu mai sta pe ganduri!

Doamne ajuta!

P.S

Uite un exemplu de anunt facut de un tanar:

"Numele meu este Radu,am 26 ani,1,76 m,78kg,sunt din jud. Covasna, loc de munca stabil si doresc sa cunosc o femeie cu varsta intre 18-27 ani, care doreste sa se casatoreasca, nu ma intereseaza situatia ei materiala doar ce-a sufleteasca.
Email manuel_yo53@yahoo.com. Doamne ajuta. "

Last edited by Mandea77; 09.05.2014 at 15:22:37.
Vechi 09.05.2014, 15:23:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Acolo posteaza doar grasi :)
Vechi 09.05.2014, 15:35:43
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Guardian, bine punctat. Un om, indiferent de religie/credinta, e un seaman de-al nostru, un Om si el, cu defecte si calitati. Da nu trebuie sa fie toata lumea de acord cu asta; sa nu uitam; suntem oameni toti, avem efecte, calitati, mentalitati diferite etc.

Ana, nu toti barbatii cauta femei cu bani si proprietati personale. Crede-ma, sunt si eu tanara si traiesc printre tineri; am prieteni, aici, cunostinte si nici unul dintre ei nu cauta asta.

Apoi, tu ai prea multe pretentii de la cineva; tu vrei sa fi acceptata asa cum esti, cu defecte si calitati (ca doar esti om) dar tu nu poti accepta pe altcineva daca nu corespunde perfect criteriilor tale; si esti fixata pe tipul asta care, probabil, nici el nu corespunde perfect criteriilor tale (e om si el, are defecte si calitati)
reality check: nu exista perfectiune printre oameni.

Ar trebui sa incepi TU sa accepti oameni asa cum sunt, sa vezi dincolo de aparente si defecte, sa cauti calitatile unui om. Nici tu nu esti perfecta. Nimeni nu este.

Aveai o postare mai jos:
" La modul cum ma jignit AlinB nu a facut-o nimeni vreodata! ... Sunt egoista da? Cand eu aveam doar 10 lei in portmoneu si venea cineva sa imi ceara pentru un copil bolnav si eu ii dadeam 5 lei de acolo! Numai cate animale ale nimanui am hranit eu! Numai pentru cati copii orfani si batrani am plans ca sunt bolnavi si singuri si nu am cum sa ii ajut si tu imi spui ca sunt egoista? ... Cum arat eu? Slaba, sunt foarte slaba tocmai pentru ca ma consum atat pentru toata lumea, pt ca nu ii pot ajuta pe toti! Egoista? Egoista cand eu ma pun pe locul 7 intotdeauna, cand am renuntat de atat de multe ori la lucrurile pe care mi le doream in favoarea altora, cand i-am lasat pe altii sa se folosesasca de ideiile mele numai ca sa fie bine, sa fiu acceptata, ... OK, renunt la toate, dar tu nu stii ca nevoia mea de a iubii in primul rand e asa de mare incat mi-as dori numai sa stea langa mine si atat Niciodata nu as fi egosita cu el! Si cum ti-am scris uiti esentialul si anume ca scriam la un moment dat ca sunt BOLNAVA ! "
Aici pare ca te lauzi; poate nu o faci, dar replica asta a venit dupa e te-ai simtit atat de jignita e Alin, care, de fapt, nu te-a jignit cu nimic. Bucura-te ca mai exista oameni ca el care sa zica verde in fata ce ganeste; astia-s o raritate; sunt singurii care ne mi pot pune pe ganduri.

De ce esentialul este ca esti bolnava? Vrei mila? De obicei cand ai o problema, fie de sanatate, fie de orice alta natura si o subliniezi atat de evident (ai folosit majuscule), omul poate intelege ca vrei mila. Poti sa ne zici despre ce boala e vorba, dac tot ai subliniat ca esti bolnava?

Si printul tau pentru care ai fi in stare sa renunti la multe, poate nu e asa print cum ti se pare tie. Am avut si eu printi din astia si s-au dovedit a fi niste broaste raioase, niste oameni fara caracter, si multumesc lui Dumnezeu ca nu am facut compromisuri si nu am renuntat la valorile mele pentru ei; si uite ca din cauza asta s-au dovedit toti a fi exact opusul persoanelor in care pozau.
Din cate imi amintesc eu nu am expus nicaieri "cerintele" mele cu privire la un posibil el. Nu am dat nici-un semnalment fizic :D Dar daca tu te-ai iubii cu cineva de 200 kg, ce sa zic... inseamna ca ai un ... suflet foarte... bun. Nu stiu Corinusha (Corinusha :D ) dar mie mi se pare inadmisibil ca o femeie sa nu fie de partea altei femei numai si din acest considerent ca este femeie. Ori, pe mine ca femeie cel mai mult ma astept sa ma inteleaga o alta femeie si mai putine asteptari am de la barbati. Deci tu pentru mine esti o supriza... neplacuta. Ma simt nevoita sa repet inca o data faptul ca traiesc numai O viata si nu vreau sa imi sacrific acea viata cu cineva pentru care nu simt nimic. Intelege te rog ca printre altele Dumnezeu ne-a acordat libertatea de alegere, inclusiv in dragoste. Eu niciodata nu o sa il iau pe vecinu' numai pt ca tot satul imi spune asta :D AlinB este un om caruia ii lipsesc multe. Eu sunt de parere ca fiecare ar trebui sa se cunoasca pe sine si sa stie cam pe unde se situeaza. Eu una nu pot sa ii spun cuiva, unde mai pui ca nici nu il/o cunosc, ca ai prea mari pretentii sau ca nu meriti nu stiu ce, si nu numai ca nu pot dar nu mi-as permite. Si inca ceva eu daca as fi intalnit numai broscoi nu as descuraja pe o alta fata ca nu exista printul sau ca nu il va inalnii. Dar din pacate lumea asa este: daca mie nu imi merge bine, de ce sa iti mearga tie? :) Si tot scoti in evidenta, printul meu: " Si printul tau pentru care ai fi in stare sa renunti la multe, poate nu e asa print cum ti se pare tie. Am avut si eu printi din astia si s-au dovedit a fi niste broaste raioase, niste oameni fara caracter,si multumesc lui Dumnezeu ca nu am facut compromisuri si nu am renuntat la valorile mele pentru ei; Nu inteleg aici: "am avut si eu printi din astia", de care? Ca mie imi este foarte clar ca nu suntem si nu preferam acelasi gen, deci ceea ce mie mi se pare print tie ti s-ar putea parea broasca raioasa :D sau viceversa. Si uite aici ai dreptate, asa cum tu nu ai fost dispusa sa faci unele compromisuri si sa nu renunti la valorile tale asa nu sunt dispusa nici eu, ori spre deosebire de tine care m-ai etichetat deja (pretentioasa) eu nu as putea sa spun la fel despre tine doar pentru ca nu esti dispusa sa renunti la unele lucruri. Iar ca si concluzie, nu stiu daca exista vreun barbat pentru care sa se merite sa renunti la ceva ceea ce te defineste! :D Si toate femeile merita sa fie respectate si adorate, sa fie tratate ca niste printese, AlinB esti pe frecventa? Ai luat aminte? :)))
Vechi 09.05.2014, 15:40:23
Mandea77 Mandea77 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Acolo posteaza doar grasi :)
http://matrimonialecrestine.wgz.ro/m...niale-ortodoxe

Acolo posteaza tinerii care nu au avut sansa de a-si gasi perechea potrivita: grasi, slabi, scunzi, inalti, bruneti, blonzi, destepti sau mai putin dotati ... toti niste suflete care-si doresc un lucru atat de firesc si de normal, sa fie impreuna cu cineva drag.
Vechi 09.05.2014, 15:54:32
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mandea77 Vezi mesajul
Sfatul meu este sa ai curajul de a posta o prezentare cu tine pe saitul

"Matrimoniale ortodoxe" - http://matrimonialecrestine.wgz.ro/m...niale-ortodoxe

si sa te rogi la Dumnezeu sa-ti ajute!

Dupa cum vei constata daca vei accesa acel sait, sunt destule anunturi cu tineri de 25-35 ani care-si doresc o relatie stabila, totul este sa ai curajul sa incepi o conversatie cu ei prin e-mail. Nu te costa nimic, nu mai sta pe ganduri!

Doamne ajuta!

P.S

Uite un exemplu de anunt facut de un tanar:

"Numele meu este Radu,am 26 ani,1,76 m,78kg,sunt din jud. Covasna, loc de munca stabil si doresc sa cunosc o femeie cu varsta intre 18-27 ani, care doreste sa se casatoreasca, nu ma intereseaza situatia ei materiala doar ce-a sufleteasca.
Email manuel_yo53@yahoo.com. Doamne ajuta. "
Multumesc Mandea. :) Dar urmatorul raspuns este pentru Marele Profet AlinB : Mda, Radu... are 26 de ani, doreste sa cunoasca o... fe-me-ie? (?) putea sa scrie o tanara, cu varsta intre... 18? cam micuta pentru el, care doreste sa sa casatoreasca? la 18 ani? hm... si apoi asta cu doritu', o sa doreasca daca o sa intalneasca persoana potrivita iar faptul ca accentueaza starea materiala inseamna ca nici el nu are o stare prea buna si nu e o problema asta dar studiile? Sa ma ierte Dumnezeu si sa imi sara toti in cap dar pentru mine studiile sunt foarte importante, si nu bucatica aceea de hartie pe care scrie Diploma ci cunostiintele pe care le dobandesti. :) Si inca ceva legat de Radu si de oricare altul care posteaza anunturi la matrimoniale (niciodata nu as pune un anunt de tip matrimonial) niciodata nu ai de unde sa stii cum sta cu sanatatea mentala, si Doamne fereste de asa ceva ca eu nu zic cu rautate, sa te intalnesti cu cineva care nu este tocmai... sanatos. Si apoi multi se folosesc de cuvantul asta: "credincios/cioasa", e ca si cum... hai sa il strecor acolo ca parca mai mari sanse am daca mentionez asta.

Uite un alt mesaj: "Buna, numele meu este Teo, am 25 de ani, sanatos, nefumator, aspect fizic placut, 179 cm, 90 kg, Locuiesc in Germania, doresc sa cunosc o fata care isi doreste sa vina aicea , care sa isi doreasca o familie, un viitor mai bun. nu stiu ce as putea scrie aicea pentru a impresiona,nu doresc lucru asta. doresc sa cunosc o fata harnica cu frica de Dumnezeu." Nu ma atrage deloc mesajul asta, dar nu vreau sa il analizez din moment dat ce am declarat ca sunt impotriva matrimonialelor, bine hai sa zicem ca sunt de parere ca merg de la varsta de 40 poate chiar 50 incolo si mai mult asa domn sau doamna care cauta pe cineva pentru companie.
Vechi 09.05.2014, 16:01:51
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Iar tu daca ai un mm mai istet te-ai fi prins ca nu poti sa ghicesti gandurile
unui om.Daca un om are o intrebare inseamana ca doreste un raspuns la
aceea intrebare. Ia tu rigla si calculeaza cati mm de istetime iti lipsesc .

Pai tu nici n-ai citi partea respectiva si ai sarit-o.Dar stii de unde stiu ca n-ai citit ? Pentru ca eu am explicat acolo astfel incat orice om ca are o dotare modesta in coeficientul de inteligenta sa poata pricepe.
Si atunci exista doua variante:
1.Fie n-ai citit si ai sarit
2.Fie ai citit dar n-ai inteles, caz in care e...grav.In cazul asta....
Hmm test de verificare: Aline am 2X+3 = -1 , cat e X ?

O singura chestie: nu ma intereseaza sa am succes.Daca cineva a inteles
bine, daca n-a inteles iarasi bine. Barometrul meu nu este construit pe baza
priceperii sau al nepriceperii altora.

Eu zic ca e facuta sa si gandeasca.Pentru ca daca n-ar fi, atunci Dumnezeu
i-ar fi dat barbatului doua creiere.(unul pentru el si cu celalalt sa gandeasca
pentru ea).Insa din moment ce Dumnezeu i-a daruit si femeii creier atunci
Dumnezeu vreau ca si ea sa gandeasca.

Acelasi lucru se poate intampla si cu barbatul, nu numai cu femeia.Iar
atunci cand o femeie sau barbat se comporta asa, aici numai vorbim de ratiune ci vorbim de patima.Din moment ce nu mai vorbim despre ratiune
chemarea la ratiune este un non-sens.Singura care poate ajuta pe patimas
este rugaciunea catre Dumnezeu si nu ratiunea.
Mda, vedeti cine are experienta stie cum sa ii raspunda Bunului nostru Alin. :D
Vechi 09.05.2014, 16:05:07
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Ceea ce ati spus in aceasta postare cred ca este ceva normal sa va doriti!

Acuma ca sa lamurim anumite aspecte- repet, e posibil sa ma insel, dar ca o parere, cum as vedea lucrurile:

Intr-o casnicie ori relatie, ca si barbat, trebuie avute in vedere ambele aspecte:

-si partea mai pragmatica, in sensul ca sa poti avea un serviciu decent din care sa castigi pentru a asigura un trai decent familiei, mai ales in situatia de azi din Romania. Adica trebuie sa vrei sa muncesti, sa te zbati (nimeni probabil nu cere minuni peste noapte, dar sa vada ca-ti dai interesul), sa nu-ti fie rusine inclusiv sa te duci pe santier (tot timpul am considerat ca la un barbat i sta mai bine la strung sau intr-o meserie tehnico-industriala, decat la birou).

-si cu partea mai romantica.
Pe langa seriozitate, sentimente autentice, respect si intelegere/sustinere reciproca, este cred perfect normal ca atunci cand iubesti o femeie sa procedezi si asa cum a spus initiatoarea topicului ca si-ar dori de la un barbat! Micile gesturile pot conta destul de mult!
Multumesc de intelegere! Uite cineva care ma intelege cat de cat sau cel putin imi respecta atat "dorintele" cat si pe mine ca persoana.

La un moment dat aveam o fotografie cu mine la profil, Florin ai vazut-o? :) Ce zici AlinB a vazut-o? Oi fi frumoasa si de aceea tine cu mine :))))
Vechi 09.05.2014, 16:21:43
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mandea77 Vezi mesajul
Înainte de întîlnire i-aș cere să spună la telefon pe dinafară Crezul, rugăciunile începătoare, Psalmul 50 și numele duhovnicului.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare