Citat:
În prealabil postat de Corinusha
1. Motivatia respctiva poate fi si o constrangere. Orice motivatie poate deveni si constrangere.
2. Cred pentru ca sunt sigura ca Universul a fost creat de cineva. Si cred ca totul in jurul nostru a fost creat cu un scop si inca nu stim scopul respectiv si probbil nici nu il vom sti. Cred ca Dumnezeu l-a trimis pe Iisus ca sa ne ofere un exemplu de cum ar trebui sa fim ca oameni, dar la fel cred ca Dumnezeu ne-a trimis pe toti pe Pamant cu un scop, scop pe care noi nu il stim.
|
- "Rezumând învățătura Părinților Bisericii, Sfântul Ioan Damaschin scrie despre cauza creației: ”Pentru că, așadar, bunul și preabunul Dumnezeu nu S-a mărginit la contemplarea de Sine, ci din prea marea-I bunătate a binevoit să fie create ființe care să primească binefacerile Sale și să fie părtașe bunătății Sale"
...ce fel de dumnezeu e unul care ne lasa in intuneric si nu ne spune de ce-i cu viata noastra?
Citat:
Si mai cred ca Dumnezeu nu ne judeca tinand cont in primul rand de ce credinta avem, ci tinand in primul rand de FAPTELE pe care le facem in viata asta. Nu cred ca Dumnezeu ii va judeca pe ortodocsi dupa alte criterii decat pe musulmani sau hindusi. Din cate stiam eu, Dumnezeu nu e partinitor, nu face diferente intre oameni, toti suntem fii Lui, fie ca suntem ortodocsi, crestini, musulmani sau orice religie am avea. Daca era asa, atunci se putea demonstra in toate felurile care credinta e cea adevarata. Exista un singur adevar, si anume ca Dumnezeu lucreaza prin fiecare si "nebanuite sunt caile lui Dumnezeu."
|
Dumnezeu ne va judeca diferit din cate stiu eu... pe pagani ii va judeca dupa constiinta(vezi ca desi sunt multe credinte totusi la toti furtul, minciuna, omorul etc. sunt lucruri rele - de aceea ne-a pus Dumnezeu constiinta in noi). Nu pot fi trasi la raspundere de ce nu se inchina lui Hristos daca nici nu stiu de El. Noi insa daca stim de El, si mai stim ce ne cere Dumnezeu pentru mantuire apoi vom fi fara raspuns pentru cele ce stim si nu am facut... si pe noi ne mustra constinta cand facem lucruri rele ca si pe ei doar ca constiinta noastra ne mustra pentru un rau in plus, acela de a nu asculta de Dumnezeu si tot ce este in legatura cu asta.
Citat:
Nu vad de ce un hindus ar merge in Iad pentru ca e hindus, sau nu va de ce un riminal in serie ar merge in Rai doar pentru ca pe patul de moarte i-a parut rau; faptele cred ca vorbesc mai mult decat religia.
|
Pai hindusul daca a fost om bun va sta in iad pana la judecata de apoi iar atunci mila lui Dumnezeu il poate salva... dar si iadul are mai multe nivele si daca a fost omul bun nu va fi pus la chinuri prea mari.
Un criminal daca ii pare rau si se spovedeste, isi face canonul, apoi dumnezeu il iarta... altfel cu totii am merge in iad ca toti avem greseli.
Citat:
Si exista fapte fara credinta, dar si credinta fara fapte, precum exista si credinta cu fapte, desi credinta fiecaruia poate sa difere de la un neam la altul.
|
spunea parca un apostol ca credinta fara fapte e nimic... poate arata credinta cineva fara fapte(un om sanatos nu paralizat la pat)?