![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Prin darurile Duhului Sfânt, omul este restabilit în demnitatea originară - http://ziarullumina.ro/interviu/prin...atea-originara
Omul este înfiat în Fiul lui Dumnezeu cu firea lui întreagă, iar, mai apoi, prin har și în credință. Hristos trimite în Biserică Duhul Sfânt, Care purcede din Tatăl. Prin Duhul Sfânt omul primește alte daruri care-l fac vrednic de viața divină. Sunt multe, știute și neștiute, însă toate mântuitoare. Biserica Ortodoxa vorbește despre șapte daruri ale Duhului Sfânt: înțelepciunea, înțelegerea, sfatul cel bun, puterea, curăția, temerea de Dumnezeu, bunătatea, daruri care fac să rodească în om dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea, curăția, smerenia, profeția (I Cor. 14, 3), deosebirea Duhurilor (I Tes. 5, 12) și altele, care arată că, prin darurile Duhului Sfânt, omul nu este umilit, ci înălțat, restabilit în demnitatea originală. Extras din Darurile Duhului Sfânt - http://www.crestinortodox.ro/religie...duh-69508.html Fiind roadele unei Taine care ne impartaseste darurile Duhului Sfant, ele sunt menite sa deschida duhul din noi si sa faca bogata viata "in Duh", dar acest lucru nu se poate realiza inainte de purificarea de patimi. Last edited by AlbertX; 09.06.2014 at 02:12:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Lucian494; 09.06.2014 at 10:09:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Aha, oricum am și eu ceva dubii împotriva vorbirii în limbi practicată în zilele noastre. Am auzit de cazuri în care oamenii vorbeau o limbă străină cunoscută fără ca măcar să aibă habar de limba aceea. Țin să spun că nu-s povești, prieteni apropiați mi-au mărturisit lucrul ăsta. Chiar și un misionar din biserica noastră pe cînd era în India și se rugau i-a auzit pe indieni rugîndu-se în romînă. Acu se spune că vorbirea în limbi cea mai larg răspîndită nu ar fi o vorbire omenească ci îngerească, dar la fel nu avem o bază solidă în Scriptură.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum 2000 de ani crestinii vorbeau in limbi dupa ce primeau Duhul Sfant prin punerea mainilor, dar vorbeau in limbile de atunci, ca sa propovaduiasca. Doar pentru propovaduire era. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"increstinati" la o secta, probabil acea secta tocmai foarte faimoasa prin "vorbinrea in limbi", mai ales cele "ingeresti", deci..
|
||||
|
||||
![]()
Ce ne-ar interesa pe noi ce zice un medium tibetan?
Iară recomanzi cărți ale ereticilor și păgânilor, în ecumenismul tău mascat. |
|
|||
|
|||
![]()
Incearca sa fii un pic deschis la minte. Nu tot ce vine din afara sferei ortodoxiei este rau. Ba chiar, multe sunt bune.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca intotdeauna, iar nu stii despre ce vorbesti. E vorba de cartea despre Parintele Paisie Aghioritul. Cand ai de gand sa te schimbi?
|
|