Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2014, 21:47:40
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Talking

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Din pacate, omul care sta la gura sobei si asculta doar de babele superstitioase puse pe cleveteala dogmatica, nu are de unde sa afle adevarul despre invatatura sfintilor parinti...
Petre Tutea, despre "babe":

Am avut revelatia că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esentă, sediul lui nu e nici în stiintă, nici în filozofie, nici în artă. Si cînd un filozof, un om de stiintă sau un artist sînt religiosi, atunci ei nu se mai disting de o babă murdară pe picioare care se roagă Maicii Domnului.

O babă murdară pe picioare, care stă în fata icoanei Maicii Domnului în biserică, fată de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor.

Religia este sediul adevărului transcendent în esentă si unic ca principiu unic al tuturor lucrurilor. Religia se situează peste ultimele speculatii teoretice ale stiintei, prin adevărul absolut unic, care e Dumnezeu. Să vină un laureat al premiului Nobel ateu. Ce-o să-mi spună el? O babă care cade în fata icoanei Domnului străbătută de absolut e om, si ăla e dihor laureat.

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Socotesti cumva ca ORTODOXIA este binele suprem si unic, iar tot ceea ce este in afara ei este rau si spurcat?
Da, ai inteles foarte bine, cu mentiunea ca "tot ce este in afara religiei ortodoxe" se refera la credintele cu tenta religioasa a sectarilor si a paganilor si nu la "stiinta" cum gresit ai inteles, pentru ca stiinta nu trebuie considerata o religie.

Last edited by AlbertX; 11.06.2014 at 21:51:51.
Reply With Quote