Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2015, 05:14:43
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Vă mulțumesc, Delia și Capy, pentru postările voastre. Eu am mare nevoie de învățătură și cred că tot ce au lăsat Părinții este o moștenire fără de care nu putem dobândi și păstra Orto-doxia. Cu implicațiile firești în Orto-praxie.
Delia, nu am vrut să te ispitesc prin cuvinte exagerate, te rog să mă ierți că mi-am exprimat admirația și dragostea frățească față de tine într-un mod care ți-a părut exagerat. Eu am mare încredere în tine, am avut mereu mare folos din postările tale și, conform firii mele copilărești, mi-am exprimat mulțumirea poate prea entuziast. Te rog să mă ierți...:)
Capy, am impresia cu totul subiectivă, firește (scuză pleonasmul) că ții un pic prea mult la acuratețe, la precizie deplină totdeauna. Poate că focalizînd excesiv asupra unui element riscăm să pierdem nuanțe mai cuprinzătoare. Tendința hiperanalitică are avantajele ei dar și dezavantaje. Totuși, găsesc ca foarte potrivit să dăm atenție sporită înțelesurilor de bază din învățătura de credință. Așa cum ai amintit, tocmai din pricina și întru formularea acestor înțelesuri au avut loc Sinoadele Ecumenice.
Poate că ar fi bine să lăsăm la "dospit" discuția, o vreme. De obicei, din câte am tot descoperit prin experiență, înțelesurile se așază cu vremea, perspectiva temporală nefiind un criteriu de neglijat atunci când vorbim despre înțelegere/cunoaștere. Aceasta nu e doar spontană și explicită ci, în ungherele ei tainice, de temelie, este mai degrabă un proces discursiv, latent, implicit...

Last edited by Ioan_Cezar; 04.03.2015 at 05:17:05.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare