Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2015, 21:51:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Mariane, dă-mi citate din Sfinții Părinți cu "botezul dorinței", că precum vezi sunt prost și nu știu nimic. Ajută-mă tu.
Da tu citate din care rezulta ca botezul sangelui = asasinat oarecare.

Citat:
Da, cel care nu Îl roagă nimic pe Hristos, înainte să fie ucis de cineva, merge în iad. Cu Teologie lui Hristos, evident, nu a unei persoane. Uite:

Ioan 6, 53-57:
53 Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55 Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
57 Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
Bati campii mai cumplit ca un sectar. La ei se mai leaga cat de cat, chiar daca sunt scoase din context.

Ce legatura are moartea prin asasinat (oarecare) cu Sf. Impartasanie?

Si parca pe teologie.net tineai sa convingi pe altii ca Sf. Impartasanie nu e importanta.
Doar faptele bune sunt.
S-a razgandit Sf. Sinod Emilian?

Citat:
Vârsta înțelegerii, e la fel. Dacă e bebelaș și nu poate rosti nici un cuvânt, atunci, merge în Rai, ca și copii avortați sau uciși de mici, nu li s-a dat șansa să aleagă pe Hristos. Dar un copil care poate vorbi, poate spune înainte să fie ucis: Iisuse, ai milă de mine. Și s-a mântuit.
Sfintii Parinti care au zis asta?

Citat:
Și ca idea ta de final, cei care erau poftiți afară, în Biserica Primară, care este și astăzi, Primară, se numește Ortodoxă, era nu catehumenii, ci TOȚI, care nu erau creștini.
Pe ce criteriu? Ca de botezat nu erau botezati.

Last edited by AlinB; 23.04.2015 at 22:03:58.
Vechi 23.04.2015, 21:57:13
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Aline, iti dai seama ce absurd este sa intrebi o persoana cu evidente deranjamente psihice despre criterii ?

Pe ce criteriu ? Pe criteriul pe care il stabileste el acum si apoi il atribuie, dupe cum i se nazare, Scripturii, Sfintilor Parinti etc...
Vechi 24.04.2015, 00:55:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Aline, iti dai seama ce absurd este sa intrebi o persoana cu evidente deranjamente psihice despre criterii ?

Pe ce criteriu ? Pe criteriul pe care il stabileste el acum si apoi il atribuie, dupe cum i se nazare, Scripturii, Sfintilor Parinti etc...
Da, acum unul peste o ora de googaleala se schimba unele pareri, dar asa cu intors ca la Ploiesti, insa per ansamblu nu foarte mult.

Si cand te gandesti ca ii raspundem...
A inceput sa-mi fie rusine cu noi :)

A fost amuzant pana la un punct dar daca stam sa ne gandim bine, ii dam prilejul sa-si bata joc de lucruri sfinte, desi usurinta mintii i-ar putea fi scuza.. mai greu cu minciunile desi si pentru minciuna exista o scuza care tine de o anumita patologie.

Last edited by AlinB; 24.04.2015 at 01:01:27.
Vechi 24.04.2015, 09:48:13
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Florin, tocmai că Dumnezeu a specificat un cult sau neam: sfinții, despre care se vorbește în multe moduri, în multe versete, cum să ajungi sfânt, ce trebuie să faci, ce trebuie să nu faci, ca să "fi sfânt, precum Tatăl nostru Sfânt este", spune Biblia. Trebuie să fim neamul lui Dumnezeu, fiii luminii, fiii lui Dumnezeu, cum spune Biblia, cetățeni ai Împărăției Cerurilor. Altfel, nu ne mântuim, oricine-am fi.

Nu moralitatea și blândețea ne mântuiește, că vezi că câteodată mai trebuie să dai și câte-o palmă unuia ca Arie, precum Sfântul Nicolae la Sfântul Sinod, și tot nu se îndreaptă. Nu îi este deajuns cuvântul plin de Duhul Sfânt, nici palma de la Duhul Sfânt, fizică, rămâne tare în cerbicele nebuniei lui. Și Arie a murit întro toaletă publică din Constantinopol, ca să nu-și mai întărească ereziile.

Cine-i de vină, Sfântul Nicolae? Și dacă Sfântul Nicolae nu l-a iubit pe Arie, apăi chiar suntem ispitiți. Sunt unii oameni, tot mai mulți, care sunt sau devin fiii diavolului, ai satanei, spune Biblia, lucrătorii întunericului, semănătorii neghinei, deci și ai ereziei, la care trebuie să stăm de veghe, noi toți care am absolvit un curs măcar de teologie. Așa cred și mărturisesc, spre paza turmei lui Hristos, și ferirea ei de orice rău, atît cît îmi stă în putere.

În rest, de acord cu tine.

AlinB., am spus eu că vor veni vremuri, când lumea ne va considera pe noi, cei care vom fi rămași creștini, nebuni, ne vor cataloga la fel și fel de boli, de dereglări psihice, etc. Hristos ne-a spus că vom fi omorâți pentru numele Lui, oamenii crezând că fac un bine...

Probabil acele vremuri, încep pe net, cu afirmații precum ale tale, sigur cu pretenția de-a fi luate de bune și corecte, când ele sunt ale satanei, fiind departe de Hristos, care este Calea, Adevărul și Viața.

Cu toții, luptați să cunoașteți ereziile, înțelegeți-le, observați-le și feriți-vă de erezii, ca să fi-ți vii în vecii vecilor.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 24.04.2015 at 10:03:27.
Vechi 23.04.2015, 22:23:51
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da tu citate din care rezulta ca botezul sangelui = asasinat oarecare.
Bati campii mai cumplit ca un sectar. La ei se mai leaga cat de cat, chiar daca sunt scoase din context.
Ce legatura are moartea prin asasinat (oarecare) cu Sf. Impartasanie?
Si parca pe teologie.net tineai sa convingi pe altii ca Sf. Impartasanie nu e importanta.
Doar faptele bune sunt.
S-a razgandit Sf. Sinod Emilian?
Sfintii Parinti care au zis asta?
Pe ce criteriu? Ca de botezat nu erau botezati.
Bat câmpii ca un sectar, spui?

Un sectar e eretic. Iar eu eretic nu sunt.

Răspunde-mi: poate un om, orice om, să se mântuiască fără să aibe Sfântul Botez și fără să aibe Sfânta Împărtășanie?

Moartea prin asasinat oarecare cu Sfânta Împărtășanie și cu Sfântul Botez, are legătură, fiindcă acelui om care este ucis, i se ia șansa să mai ajungă la Sfântul Botez și la Sfânta Împărtășanie, cum nici tâlharul de pe cruce nu a ajuns.

Și astfel, i se consideră Botez, sângele său vărsat și Împărtășanie, cuvintele rostite, de-a avea Hristos milă de el.

Deci răspunde-mi la ce te-am întrebat.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare