![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
În Coranul în limba română scrie că pe musulmani îi așteaptă 72 de femei virgine la Allah, la fel și în Coranul din Engleză. S-au fi simțit și ei un pic lezați, și au început să scoată exprimarea aia, dând vina pe o traducere greșită din originalele lor, pe care oricum 90% din populația globului nu o cunoaște. Dacă vor să-ți scoată basma curată de idioțenia aia, cinste lor. Dar mai rămâne Jihadul, declarațiile lui allah că va da musulmanilor care ucid cât mai mulți infideli râuri de lapte și miere. Infideli, cu notă de subsol: evreii și creștinii. Pe asta n-o mai pot scălda. Niciodată. Și o practică din belșug. Citat:
Legea Talionului: ochi pentru ochi și dinte pentru dinte, nu a dat-o Dumnezeu, ci a inventat-o Moise. Era lege morală, nu lege Dumnezeiască, cum sunt și cărți istorice, în Biblie, nu doar profetice. De aceea Hristos, vine și o desființează Legea lui Moise, a Talionului. Evreii când au început să ucidă au părăsit pe Dumnezeu, și au ajuns robi la egipteni, la babiloniei, etc. E mult de vorbit aici. Deci dacă ai studiat teologie, vei ști lucrurile astea, dacă nu, vorbești prostioare, cum ți-e obiceiul. Citat:
Da? Deci Dumnezeu este peste tot, respirăm pe Dumnezeu, fără să ne dăm seama, dar nu intervine în acțiunile oamenilor, fiindcă atunci nu ar mai fi nevoie de credință, am vedea îngerii, demonii, am fi toți creștini și... multe altele. Dumnezeu nu vrea asta, fiindcă starea noastră muritoare, este trecătoare, temporală. Pământul și materia ce se oxidează și moare, este temporară. Va veni un timp, când timpul și moartea și păcatul, nu vor mai fi. Tu ai spus că "divinul umple orice", cu caracterul budist de meditație. Eu am respins acel lucru, fiincă budismul, spune că Budha ajută vrei nu vrei, pe toți oamenii. E o aberație. Și am spus "divinul nu umple orice", cu sensul neîncălcării libertății omului. Citat:
Mântuirea nu e echivalentul iluminării, ci luminării. Sunt creștin. Deci sunt tolerant prin excelență. Și deschis la dialog absolut. Întotdeauna. Chiar și prigonit sau ucis, există o singură cale: Cuvântul. La început a fost Cuvântul. Deci azi, dialogul. Citat:
Citat:
În butoaiele imense de la Sfânta Bobotează, nu se pune busuioc, doar se face semnul Sfintei Cruci, cu Crucea și busuiocul, în timpul Sfintei Slujbe a Sfințirii Apei, și acea apă, nu se strică nici peste 2-3 ani. Am acasă apă de Bobotează, din anul 2011, și e mai dulce și mai bună decât a fost atunci. În fine, dacă nu crezi, harul nu stă la tine, și apa se poate strica. Sunt multe de vorbit și aici. Citat:
Biblic, Patristic, Dogmatic, Istori, Canonic :) am spus și mai sus. Dacă vrei, vorbim despre asta. Oricât de detaliat dorești. Spor la mântuire.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|