Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2016, 19:49:38
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Valkorion Vezi mesajul
Am sentimentul urit ca PS Longin va face schisma. E montat tare; nepomrnirea e o actiune grava si clara. Pe de alta parte, sa nu fim absurzi: la Sinodul din Creta pr. Petru Pruteanu ne asigura ca nu va fi vreo reforma corect-politica; dar daca, sa presupunem, cu destul temei, se "îndulcesc" posturile si mai mult la un viitor Conciliu sau se baga pricesne in loc de psaltica, sau femei ca diacon, te supui la asa mizerii? Iti reamintesc ca ierarhi finlandezi sint pentru erezia cu muieri in cler, inclusiv ierarhie, si da, deocamdata doar neoprotestantii din Scandinavia au fost obligati de cretinele state neohegeliene ateiste locale sa admita femei in cler. Deci...incepe sa puta a precedente care, la o adica, pot deschide calea.
Documentul citat initial arata ca se tinde spre un sinod infailibil. Asta e deja foarte grav, asa ca il inteleg pe PS Longhin. Are o atitudine riscantă, de mărturisitor, menita sa puna pe ganduri pe crestini si pe ierarhi si sublinieze pericolul pe care-l reprezinta pentru ortodoxie acest sinod. Inovațiile se pot tine lant si vai de cine nu le respecta!
De ce e necesar acest sinod? De ce s-au demodat celelalte sinoade ecumenice? Care e prioritatea acestuia? Prioritatea unui sinod ar trebui sa fim noi, crestinii, mantuirea noastra. De ce e nevoie de cat mai multi oameni usor manipulabil, fara repere spirituale?
Vechi 04.04.2016, 20:03:09
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
De ce

De ce antoniap pune în permanență întrebări aparent nevinovate ?

De ce antoniap își formulează întrebările plecând de la premise care nu se regăsesc în realitate, dar pe care formularea întrebărilor pare a le lua drept fapte reale ?

De ce antoniap se întreabă, insinuant și retoric în același timp, despre pretinsa secretomanie privind Sinodul, când documentele Sinodului sunt publice și pot fi găsite pe siturile de știri ortodoxe ?

De ce antoniap se întreabă, insinuant și retoric, despre necesitatea Sinodului, în condițiile în care există documente în care se explică clar și fără ambiguitate acest lucru ?

De ce antoniap insinuează (subtil, crede ea) că "e nevoie de oameni manipulabili", în condițiile în care nimeni nu a pretins așa ceva, cu atât mai puțin părinții sinodali ?

De ce antoniap nu are curajul să-și exprime opiniile pe care, în mod evident, aceia care o cunoaștem, știm că și le are deja formate, ci le deghizează sub formă de întrebări "inocente", dar în fapt smintitoare ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 04.04.2016, 20:07:04
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
De ce antoniap pune în permanență întrebări aparent nevinovate ?

De ce antoniap își formulează întrebările plecând de la premise care nu se regăsesc în realitate, dar pe care formularea întrebărilor pare a le lua drept fapte reale ?

De ce antoniap se întreabă, insinuant și retoric în același timp, despre pretinsa secretomanie privind Sinodul, când documentele Sinodului sunt publice și pot fi găsite pe siturile de știri ortodoxe ?

De ce antoniap se întreabă, insinuant și retoric, despre necesitatea Sinodului, în condițiile în care există documente în care se explică clar și fără ambiguitate acest lucru ?

De ce antoniap insinuează (subtil, crede ea) că "e nevoie de oameni manipulabili", în condițiile în care nimeni nu a pretins așa ceva, cu atât mai puțin părinții sinodali ?

De ce antoniap nu are curajul să-și exprime opiniile pe care, în mod evident, aceia care o cunoaștem, știm că și le are deja formate, ci le deghizează sub formă de întrebări "inocente", dar în fapt smintitoare ?
Subiectul topicului nu e antoniap.
Vechi 04.04.2016, 20:13:15
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Subiectul topicului e Sinodul.

Despre care tu, până acum, nu ai spus nimic, ci doar ai făcut, după cum am arătat, insinuări "subtile", mascate sub formă de "întrebări" așa zis "inocente", venite din partea cuiva care nu se întreabă de fapt nimic.

Citat:
Tupeu fara margini! Nefiind ortodox, de ce iti permiti sa comentezi dupa tipare catolice opiniile ortodocsilor? Mai lasa-ne in pace.
Eu nu am comentat o opinie, ci am făcut o previziune despre ceea ce se va întâmpla în vară. Să înțelegem că tu deja te vezi în postura acestor auto-închipuiți Maximi, sau Maxime, mărturisitori/mărturisitoare ?

În altă ordine de idei, îți amintesc că la Sinodul pan-ortodox vor fi și observatori invitați din partea Bisericii Catolice. Prin urmare, nu cred că părinții sinodali ar fi de acord cu atitudinea ta, de a încerca să interzici unui catolic să se exprime cu privire la acest sinod.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Last edited by GMihai; 04.04.2016 at 20:19:05.
Vechi 04.04.2016, 20:23:11
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Subiectul topicului e Sinodul.

Despre care tu, până acum, nu ai spus nimic, ci doar ai făcut, după cum am arătat, insinuări "subtile", mascate sub formă de "întrebări" așa zis "inocente", venite din partea cuiva care nu se întreabă de fapt nimic.

Eu nu am comentat o opinie, ci am făcut o previziune despre ceea ce se va întâmpla în vară. Să înțelegem că tu deja te vezi în postura acestor auto-închipuiți Maximi, sau Maxime, mărturisitori/mărturisitoare ?

În altă ordine de idei, îți amintesc că la Sinodul pan-ortodox vor fi și observatori invitați din partea Bisericii Catolice. Prin urmare, nu cred că părinții sinodali ar fi de acord cu atitudinea ta, de a încerca să interzici unui catolic să se exprime cu privire la acest sinod.
Ignor postarea.
Vechi 04.04.2016, 20:26:47
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ignor postarea.
Ok, dar eu nu voi ignora postările tale.

Mi se pare bizar că o "ortodoxă" face tot ce poate pentru a decredibiliza, a priori, un Sfânt Sinod al propriei Biserici, și e nevoie de un catolic pentru a atrage atenția asupra acestui lucru.

Vechi 04.04.2016, 20:42:01
Valkorion Valkorion is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2016
Locație: Eternal Throne, The Spire, Zakuul
Religia: Ortodox
Implicit

Ok, Antonia si Mihai: enough/cool it, dupa cum a zis Outlanderul lui Koth si Senyei in Capitoul XI din KOTFE.
Mihai, iti explic pentru ca tu, pur si simplu obisnuit cu alt mod de a trai in Biserica, nu poti intelege nelinistea si perpetua tendinta spre schisma din Est. Aici este obiceiul, importat de pe vremea rascolnicilor rusi, unei temeri uriase in mediile monastice mai fanatice si a celor mirenesti mai needucate, fata de inovatiile introduse de clerul superior. Adevarul e ca, dupa cum am aratat, exista premize sau motive difuze pentru astfel de temeri. tu, fiind modernist si novusordo-fan, nu ai avea probelem, de pilda cu chitari solo in liturgie sau cu femei ca diaconi sau chiar preoti, dar nu toti sintem asa, si nu trebuie sa fim asa. spre deosebire d emaj colegilor orto, eu consider toti crestinii, cu exceptia unor sinoade stikiste radicale si a anihilationistilor, ca fiind "crestini valizi". Deci, nu as fi avut nimic impotriva Marii Impacari Roma-Bizant-Moscova. Asa cum a fost la Ferrara/Florenta. Bun. Acum, datele problemei sint nitel schimbate. Intreaba-l pe Mihnea ce inseamna post-conciliarismul, sau citeste pe marele Marcel Archeveque Lefebvre, si vei inteelge. Culmea, ca eu, ca unul care sta, ecleziologic vorbind, cam pe margine, vad unele lucruri mai bine. Culmea este ca si tu, si Alin, si Catalin aveti dreptate. Pericolul vine si din partea unei ierahii superioare compliante cu globalismul si corectitudinea politica, suspecte de manipulare masonica, daca nu si de infiltrare, dar si din partea unor zeloti hot-headed, precum raposatul inselat Iustin Privu, omul care NU impartasea pe cei cu buletine cu cip sau caruia i s-a cintat imnul legionar de ziua lui, de catre maicute. Eu merg mult pe instinct, intuitie, principiul "St. Vincent de Lerin", sau cum vrei sa ii zici. Exista un ceva, un numitor comun al unei traditii care defineste crestinismul apostolic cel mai larg si baseline, acel ceva care nu poate si nu trebuie doar fiindca creaturi ca Soros, rockfeller sau Rotschild asa vor. Eu de asta ma tem, si nu la modul paranoico-zelotist ca altii. Fiind eu mai mult un amestec de filosof si naturalist, nu am treba cu stindardul unor credinciosi adevarati, indifirent ca sint de genul Alin sau Antonia. Insa o mundanizare si o slabire a sscezei in biserica, nemai vorbind de eliminarea preeminentei masculine in slujire sau introducerea muzicii lumesti in cult, este exact...gravestone pentru putina temere de Dumnezeu a omului modern. Nu trebuie sa existe, din ratiuni de fapt inverse principiului cristic "turma mica" (si care ratiuni ar semana cu principiul politiienilor burghezi si comunisti deopotriva, adica "masele conteaza") derogari de la distinctia dintre oameni cu moralitate si pacatosi nepocaiti, doar fiindca viermle de Soros poate schimba patrirhi si mitropoliti ca pe sosete, la ce putere i-a dat diavolul. O eventuala (a propos, poroocita de multa vreme) biserica globala care ar fi de acord cu toate dejectiile dracesti politic corecte ar fi de fapt catalizatorul imputirii finale a speciei. Inteleg ca tu vezi istoria umanitatii apropiindu-se de un liman al prosperitatii si ordinii (cred ca mai degraba a doua) sub conducerea actuala a statelor si religiilor, dar poti macar admite ca te inseli? eu am fost prooccidental si reformist si...de toate, la finele anilor '90. Cam ca toti rominii pe vremea aceea, nimic de condamnat in asta, la acel moment. Poate ca acum, ce s-a intimplat in timp va cataliza niste reevaluari, totusi...
In concluzie, nu sint pentru schisma, nici pentru reforme radicale. Ambele cai sint suicid eclezial, sa zic asa.
Vechi 04.04.2016, 20:44:11
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Ăăăă, Adriane, tu ai citit documentele ?

Vechi 04.04.2016, 22:36:15
Valkorion Valkorion is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2016
Locație: Eternal Throne, The Spire, Zakuul
Implicit

Da, Mihai, in mare parte le citii. Si? Un avocat cu experienta nu a vazut modul, unori superb de malefic, in care eventuali infractori isi ascund intentiile sub cuvinte care exprima contrariul?
Serios acum, majoritatea oamenilor care folosesc informatie cu subiecte care ating dinamica, era sa zic evolutia societatii, pot ajunge, fie prin exercitiu, fie prin dar de Sus, sa "simta pulsul". Nu imi spune ca nu esti constient de spirala descendenta a moralitatii si relatiilor umane in societatea globala. Si nu imi spune ca Biserica nu este un gardian extrem de important al acestor valori. Ierarhia e compusa din fiinte umane. Cum este tendinta dominanta in societate, asa este, chiar o intirziere de ani sau decade, si consecinta molesirii deopotriva a madularelor Bisericii: mireni, apoi cler, apoi monahi, apoi ierarhie. sper ca nu e cazul sa demonstrez dinamica acestui proces unui avocat, care ca si oamenii politici, este prin forta lucrurilor un sociolog empiric. (Exista un numitor comun cind e vorba de talazuirea inclinatiilor la nivel de masse, si cine simte asta mai bine decit oamenii legii, fie ei avocati sau magistrati, sau politisti, si politicenii si oamenii de afaceri?). Repet, lumea se duce pe tobogan in jos. La ora la care scriu asta, sint fiinte umane libere si cica sanatoase la minte, care sustin pedofilia si incestul. Altii, sustin eutanasia, gerontocidul, infanticidul. Ma simt mai inrudit cu plosnitele de copac care intra in casa mea toamna decit cu astfel de....sentienti, o spun fara ezitare. Tu privesti prea non-mistic partea profetica a credintei crestine. Crede-ma, citeste profetii catolice si ortodoxe daca vrei privind vremea de acum (daca vrei deschidem impreuna un topic separat), si te vei ingrozi. Biserica trebuie sa fie precum polonezii aia de care cinta Sabaton ca, 40 la numar, au oprit singuri o invazie germana venita din fosta Prusie Orientala. (Ca tot ne plac Sabaton si Turisas la amindoi). Spre deosebire de majoritatea colegilor ortodocsi, pe mine nu ma deranjeaza o unire intre Vatican si Fanar&Moscova. Da, dar fara otrava insidioasa Bugnini-like difuzind din Vest in Est. Eu ma duc rar la Liturgie. Sincer, prefer mersul in natura, care este Biserica Acheironita pentru mine. Bataia pestilor intr-un riu, sau dansul pasarilor, sau explozia florilor pentru mine surcleaseaza orice ritual omenesc. Ce sa fac, daca asa simt?! Insa gindeste-te la credinciosi adevarati, churchgoers, fie obedienti/reformisti/hieroduli, fie traditionalisti inflacarati. toti acestia si-au pus sufeltul in si pentru Biserica. Mihnea e traditionalist, tu postconciliarist; Alin este mai pro-ascultare stricta (ehei, cite nu vorbiram noi pe privat pe tema asta); Catalin si Antonia, mai sceptici asupra ascultarii, dar voi toti, fara exceptie, asteptati de la biserica indrumare spre mintuire, cum e si firesc unor credinciosi ai ceea ce a fost cindva biserica cea Una. Gindeste-te ce ar insemna conclierea cu modernismul de drqagul criteriului mai degraba cantitativ-numeric si politicianist: "vai, oamenii vor sa o lasam mai moale cu atitudinea fata de anticonceptionale. Facem un pogoramint?". Repet, eu nu cred cum crede Antonia, ca asemena tradari se vor petrece acum. Dar este o tendinta, te rog nu te fa ca nu o vezi, sau si mai urit, ca ar fi un lucru bun. Nu dumnezeu este pentru oameni, ci omaneii pentru Dumnezeu. Si aceasta tendinta trebuie combatuta.
Vechi 04.04.2016, 23:18:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Ai dreptate.
Doar aiurelile prefacute si mieros-inveninate indrugate de antoniap.

Last edited by AlinB; 04.04.2016 at 23:28:04.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare