![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Erau oamenii de stiinta ai vremii si nu inchizitori. :)
Iar cu Sf. Marcu cred ca s-a lamurit toata lumea. Degeaba incerci sa spui ca o sa demonstrezi tu nu stiu ce, ca nu ti-a zis nimeni ca nu ar fi zis si alte lucruri despre catolici, doar ca la un moment dat i-a numit biserica. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci n-ar fi prima data cand printr-un nume e desemnat, de fapt, altcineva... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce nu ai postat tu din prima, Iulișor, să spui că e pagina 14, nu 26 din cartea aceea verde și să specifici limpede că e un format word de pe net, și nici nu foarte convins de autenticitatea lui. Dar tu acuma ești și rămâi ferm convins de lămurirea care o are toată lumea ! Mila Ta Doamne... mă va urma, în toate zilele vieții mele... Oricum vreau să postez acelea, să vedem cu toții, un lucru. Nu apuc în seara asta, sunt obosit, mai sunt și altele de făcut, dar nu le las eu așa, pentru tine, Iulișor cu tata, cu dedicație, voi posta. Pomenește-mă și bucură-te-n Domnul !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 13.08.2016 at 01:23:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum din ce-ai citat, nu e nici pagina 14, nici 26, acea scanare postată. Dar poate cumperi cartea și ne arăți exact pagina și alineatul cu pricina.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 13.08.2016 at 01:26:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu zic ca nu-i imposibil ca intr-o astfel de carte unii sa bage de la ei, de exemplu masonii sa fi scris repede acolo Biserica Romei. Au sters latinii sau adunarea papistasilor si au scris Biserica Romei. :D Dar eu cred ca daca te-ai fi uitat in cartea aia verde pe care zici ca o ai pe hartie, ai fi gasit exact pasajul asa cum l-am postat eu mai ales ca avea si titlu mare. Si ai fi vazut ca poza aia arata exact ca in cartea ta de hartie - pagina e posibil sa nu fie aceeasi. Dar nu vrei, poate chiar ai gasit-o dar nu vrei sa recunosti. De aia ai inceput imediat sa denigrezi cartea, sa spui ca e o traducere de la americanski si asa mai departe. Si ca ne arati tu ...cu totul altceva decat ce te-am intrebat. Astept sa ne arati tu de unde vrei, care a fost cuvantarea Sf. Marcu atunci cand grecii au solicitat citirea canoanelor vechi. Noapte buna ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ordinea este cam asta : Subiectele discutiilor Purgatoriul Dezbinarea Grecilor Ciuma loveste Ferrara Isidor Sedintele Solemne CITIREA CANOANELOR |
|
|||
|
|||
![]()
Bine, Igor, nu-i cu suparare. Mai scapa omul cate o gogoasa, il mai ia gura pe dinainte, nu-i bai.
Atata doar, te-as ruga sa nu perseverezi. Ca, stii tu: "...perseverare est..." Ca sa nu mai scapi gogosile, uite o tehnica psihologica: aduna toate gogosile, baga-le intr-o punga (ma rog, in cazul tau s-ar putea sa ai nevoie de un sac, doi!), leaga strans punga la gura cu un siret de pantofi vechi, coase marginile siretului cu sarma otelita, apoi pune un lacat pe sarma, iar cheia zvarle-o-n Bega! Daca nici asa nu merge, scrie si tu pe un carnet, in fiecare zi cand te trezesti, timp de o luna: "Doamne, ajuta-ma sa nu mai mint azi pe forum! Nema cuvintel minciunica. Zero absolut! Ca ma fac de ras, nu de alta..." Toate cele bune, Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Iata ca Preotul Catalin Teulea, in lucrarea Mitropolitul Marcu Eugenicul al Efesului si Sinodul de la Ferrara-Florenta, da si alt exemplu :
"Andrei de Rhodos a încercat să-l contrazică, dar Marcu a obiectat că nu și-a expus încă nici un argument al aserțiunii sale, aș cum avea dreptul. I s-a permis să continue. „Hristos a lăsat pace în Biserică dar discipolii să-și împartă harul. Bisericii romane i-a lipsit acest har adoptând o doctrină care nu e justificată nici de Evanghelii, nici de Sinoadele Părinților ; dar iată o dorință de a restabili pacea prin inițiativa de a invita biserica noastră” " |
|
|||
|
|||
![]()
Acuma, lasind gluma la o parte (sper, Igor, ca ai trecut peste), as aminti ca manualul de Dogmatica pentru admitere la Teologie Pastorala foloseste in toate capitolele formularea Biserica Catolica. Inclusiv in capitolul despre Fiinta Bisericii.
Igor, iti mai amintesti de la admitere? Sigur ai gasit formularea asta in manual. |
|