Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai in cazul fetei nu este vorba despre dorinta de a fi martira. Daca unul iti spune maine sa-ti vinzi parintii sau sa-ti pierzi viata si alegi sa nu-i vinzi, asta nu inseamna ca ti-ai dorit sa fii martir. Inseamna ca iti iubesti asa de mult parintii incat nu exista un pret pentru care i-ai vinde, nici macar viata ta nu valoreaza atat.
In cazul lui Hristos fireste ca stia care Ii va fi soarta..
|
vezi? de ce trebuia sa o iei pe urmele lui alin? crede-ma ca stiu foarte bine cat sunt de nestiutor, daca afirmi si tu asta macar fii corect.
mai omule, succint:
deci tanara este arestata impreuna cu alti crestini pentru vina de lezmajestate, daca-mi amintesc corect, dar este neimportant acest lucru, si este condamnata la moarte alaturi de ceilalti. insa unul dintre acuzati spune ca fata e nevinovata, un altul acelasi lucru, un soldat la fel, pana cand toti stiu ca fata nu e vinovata. i se cere sa spuna si ea acelasi lucru, nu vrea. il cheama aia pe taica-su, de acasa, ala incearca si el s-o convinga, nu vrea. se duce sa moara ca sa devina martira, pentru crestinism si pentru viata vesnica. toti au incercat s-o salveze, atat crestinii cat si ceilalti, a fost doar vointa ei sa moara.
edit. e simplu de aflat daca prezint cazul corect. cautam Sfanta de care ne-a spus Patrie si Credinta si vedem viata si martiriul ei.