![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Două știri grecești, care ne privesc și pe noi
1. Vrăjmașul nu doarme. Pe net se face reclamă unui joc antihristic numit: ”Răstigniți-L pe Iisus voi înșivă” (Crucify Jesus by yourself). Se spune că este ”pentru toate vârstele” și că este livrat în ”cutie de cadouri.” Jocul cuprinde: o cruce, un Iisus pictat, cunună de spini, tăbliță cu inscripția INRI, cuie (piroane), o sticluță cu sânge fals (o substanță roșie), suliță și ciocan. Să ne ferim copiii de așa ceva (nici poza nu o pun). Sursa știrii: https://katanixis.blogspot.ro/2017/0...t_44.html#more 2. Azi, 1 mai 2017, are loc Sinaxă dublă în Sfântul Munte, care va hotărî dacă vor fi alungați sau nu din Grădina Maicii Domnului monahii care nu îl pomenesc pe ereziarhul Bartolomeu. ”Pregătirile” s-au făcut: starețul Efrem de la Vatopedi se pare că este la conducerea mișcării de expulzare, iar starețul de la Simonos Petras a fost ieri la ”big brother” de Constantinopol (am citat din articol), probabil pentru ultimele directive. Autorul articolului arată cât de prigoniți sunt preoții și călugării în România și cu toate acestea luptă cu curaj împotriva panereziei ecumeniste și arată că poate alungarea din Athos a călugărilor mărturisitori va ajuta la catehizarea de către aceștia a poporului și la lansarea cu putere a luptei antiecumeniste la un mai mare nivel. Semnează: monahul Iliarion Aghioritul http://prieteniisfantuluiefrem.ro/20...esc-si-pe-noi/ |
|
|||
|
|||
![]()
Bai voi nu intelegeti ca e normal sa-i dea afara pe aia care se "ingradesc". Altfel ar sta toti ingraditi ca sa nu cumva sa pomeneasca pe careva si sa accepte vreo erezie. :)
Aia nu-i prigoana decat numai in capetele cele mai infierbantate. Prigoana era daca ii spunea Mitropolitului asta care a fost la noi sau unui preot oarecare ca ori accepta sinodul, ori e caterisit. Dar cand te desparti tu singur de ierarh, e normal sa fii caterisit. Afara numai de situatia in care un sinod iti da dreptate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca in alte tari este debandada. De asta profita nepomenitorii aia, profita ca foarte mult timp si-au facut de cap fara ca nimeni sa le faca nimic. In plus e vorba si de iconomie de la caz la caz - poate un preot sau calugar important se inseala in legatura cu un ierarh dar caterisirea lui ar insemna o pierdere mai mare decat daca il lasa sa-si revina. Dar acum vorbim despre o situatie in care sunt acuzati toti.
Ce sa se discute ? De ce nu au vrut discutii aia inainte sa se "ingradeasca" ? E ca si cum eu te impusc dar nu te omor si tu scoti pistolul si deschizi focul asupra mea si eu zic ca ar trebui sa stam la discutii. Pai nu puteam cere sa discut inainte sa trag ? :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atunci despre ce fel de lupta si mărturisire vorbeste I P S Vlachos? Cum sa lupti cu un sinod care se aliază cu politicul împotriva crestinilor? Sau problema cu lupta era doar o vrajeala! În schimb, întreruperea pomenirii e un ,,gest pripit" care impune sanctiuni drastice? Cine si pentru ce are voie sa lupte? S-ar întelege ca doar sistemul are voie sa lupte pentru impunerea ecumenismului... Last edited by antoniap; 02.05.2017 at 06:09:24. |
|
|||
|
|||
![]() 1 Mai Muncitoresc - Mapa Speciala - OMUL SI TIMPUL https://www.youtube.com/watch?v=9Q44Qy3qk9I Ce sarbatorim la 1 mai? Pentru cine are importanta aceasta sarbatoare? Lupta indarjita impotriva lui Dumnezeu este continuata prin ecumenism, prin distrugerea cu viclenie a Bisericii din interior, prin satanizarea lumii. Doamne, Iisuse Hristoase, ai mila de noi! Ajuta-ne sa avem cat mai multi povatuitori spre mantuire! |
|
|||
|
|||
![]()
ma gandesc de cateva zile daca sa pun niste intrebari sau nu, pentru ca nu vreau sa supar cativa colegi pentru care am toata consideratia, dar o s-o fac, eu cred ca aceste lucruri "firesti" din bisericile noastre nu sunt crestinesti. m-a hotarat eretica noastra cea de toate zilele, tot repetand, obsesiv, sfintii in sus si sfintii in jos... deci:
sunt aceste lucruri crestinesti? -inchinarea la icoane si la sfinti. -sarutarea icoanelor si a moastelor. -rugaciunile pentru morti. si eu le-am facut, pe toate. |
|