![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi spui ca eu m-as folosi de falsuri, dar tu tai fraza exact cand scrie ce am spus eu. Ultima ta propozitie citata a fost: "Teritoriul încredințat misiunii sale era întreaga Germanie aflată la răsărit de Rin". Fraza intreaga din articol este urmatoarea: "Teritoriul încredințat misiunii sale era întreaga Germanie aflată la răsărit de Rin, nefiind obligat să se supună episcopilor franci, care, cu puține excepții, se aflau într-o acută stare de decădere din punct de vedere moral." In continuarea articolului spune si ce am scris eu, doar ca acest lucru s-a intamplat mai tarziu, dupa aproape 20 de ani de la anul la care te-ai oprit tu. Citez: "Se părea că Bonifatie își împlinise activitatea sa misionară când a fost rugat să se ocupe de Biserica francilor, aflată într-o stare de decădere, după cum am amintit mai sus. Moartea regelui Carol Martel în anul 741, an în care a murit și papa Grigorie al III-lea, i-a oferit și cadrul politic necesar pentru a reforma Biserica francilor. Susținut de noul papă, Zaharia (741-752), dar mai ales de către regele Carloman, a reușit să convoace un sinod al întregii Biserici france, după o pauză de mai bine de 80 de ani." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
paradoxal e altceva, nu intelegi, si nu numai tu, ca fara germanii aia franci de atunci, asa imorali si decazuti cum erau, este foarte posibil ca insusi crestinismul sa fi disparut sau sa fie o erezie, pentru ca puteau castiga foarte usor arienii lupta atunci, a fost pe muchie. ce s-ar fi intamplat fara consolidarea franca? urmau navalirile alea grele, incepand cu vikingii si terminand cu maghiarii. cine i-ar fi oprit? camarila venala greceasca de la constantinopole? haida deh... aia erau sa pice dupa un asediu dat de 1500 de bulgari. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema e mai mare decat am crezut, sfantul Bonifaciu a reorganizat si intarit Biserica francilor si a ajutat la colaborarea dintre papalitate si acestia (dinastia carolingiana). Dar acestia au ramas la mentalitatea si obiceiurile lor, au raspandit Filioque si au ajuns sa-si numeasca proprii papi (observam ca au procedat la fel ca in scrisoarea sfantului, care reclama faptul ca au inlocuit toti episcopii romani, gali). Acest fapt a dus la contradictiile cu rasaritenii si la Schisma. Biserica nu avea cum sa cada niciodata, pentru ca nu o poate dobori nimeni, niciodata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
si te inseli amarnic, crestinismul, asa cum este el astazi, ar fi disparut, astazi puteai fi arian, musulman, cine stie... vorbesti mai sus cu dezgust de cruciade, fara cruciade crestinismul ortodox pierea cu siguranta, doborat de turcii selgiucizi, care nu erau nici pe departe la fel de sofisticati precum otomanii, capabili sa inteleaga ca ajutand ortodoxia lovesc in vestici, pentru ca ortodoxia se ridica, creste si prospera in orient datorita otomanilor. conditia lor? sa nu sufle impotriva stapanirii si sa asculte de sultan. n-au suflat niciodata si le-a fost bine. cu un bizant cazut in mainile musulmane in 1100 greu mai putea apare ceva valah la nord de dunare, nu existau deloc conditiile pentru aparitia unui stat centralizat, noi trebuie sa fim de doua ori recunoscatori pentru ca au existat cruciadele, atat national cat si religios, desi exista date ca populatia vlaha ar fi fost de orientare latina, nu bizantina, primind de la bulgari ortodoxia. tu continua cu ura asta obtuza si falsa... tu si atat de multi altii, ca e bine asa... asta e alt dar grec... iar noi? cine stie ce am fi fost daca am mai fi fost? |
|
|||
|
|||
![]()
https://www.aparatorul.md/a-inceput-...din-manastire/
Titlul de pe site nu conteaza dar comunicatul e foarte bun. Cam asta nu inteleg astia care se "ingradesc" si care tipa pe urma ca-s prigoniti. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu e nicio ura, este doar perceptia ta si sunt resentimentele tale fata de oricine spune ceva negativ despre catolicism. Exista ceva numit corectitudine politica, avand la baza ideea ca nu trebuie sa spui nimic critic despre ceva, pentru ca astfel ii ofensezi pe cei ce sustin acel lucru. Tu spui acelasi lucru, crezand ca un adevar inseamna ura si dispretuire. |
|
||||
|
||||
![]()
Paradoxal e altceva: modul extrem de ușor cu care faci afirmații despre lucruri pe care nu le cunoști.
|
|||
|
|||
![]()
inteleg foarte bine ce supara, stiam dinainte, dar daca urmarim evenimentele politice, sociale, militare, afirmatia mea este argumentata de fapte.
|
|