Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2018, 18:42:08
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am spus ca apreciez ca tu ai calitatea sa iti schimbi conceptiile,
Eu o am, insa tu insisti in greselile tale chiar si atunci cand citesti negru pe alb in Scriptura si vezi ca ai gresit. De exemplu ai citit cu ochii tai in versetele din 1 Corinteni 14:2, 14 "cand vorbeste in limbi, omul comunica cu Dumnezeu" si "cand vorbeste in limbi, omul se roaga". Insa continui sa pretinzi ca vorbirea in limbi nu este rugaciune. Pentru ca asa ti-a zis tie cineva care asa a auzit si el din batrani.
Citat:
Si nu doar ca ai sustinut ca e doar rugaciune, dar m-ai si persiflat si acuzat cand eu am sustinut ca e si cunostina, proorocie si ce mai spune Sfantul Apostol.
Eu am mai spus clar si iti mai spun înca o data: Cand omul vorbeste cu Dumnezeu NU e cunostinta, nu e prorocie, nu e descoperire. Este complet prosteste sa afirmi ca omul vorbeste cu Dumnezeu si ii descopera sau il invata ceva pe Dumnezeu. Am afirmat si continui sa afirm ca tu esti singurul care poate sa creada asa ceva.
Iar Apostolul scrie clar ca vorbirea in limbi este comunicare cu Dumnezeu. Adica rugaciune.

Insa eu nu am afirmat ca vorbirea in limbi este DOAR rugaciune. Nicaieri.
Daca gasesti tu vreo asemenea postare, pune-o aici s-o vedem si noi!
Vechi 28.02.2018, 21:42:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Eu am mai spus clar si iti mai spun înca o data: Cand omul vorbeste cu Dumnezeu NU e cunostinta, nu e prorocie, nu e descoperire. Este complet prosteste sa afirmi ca omul vorbeste cu Dumnezeu si ii descopera sau il invata ceva pe Dumnezeu. Am afirmat si continui sa afirm ca tu esti singurul care poate sa creada asa ceva.
Iar Apostolul scrie clar ca vorbirea in limbi este comunicare cu Dumnezeu. Adica rugaciune.

Insa eu nu am afirmat ca vorbirea in limbi este DOAR rugaciune. Nicaieri.
Daca gasesti tu vreo asemenea postare, pune-o aici s-o vedem si noi!
Eu observ doar ca e o confuzie totala ceea ce sustii. Intr-o zi spui ca vorbirea in limbi este rugaciune si nu poate fi vorba de proorocie sau invatatura, a doua zi spui ca poate fi si proorocie sau invatatura, pe langa rugaciune. Acum vii iarasi si spui ca sunt singurul care poate sa creada asa ceva. Este complet fara sens ce spui, desi vad ca tu crezi ca exista un sens. Iti dau mesajele unde spui ca nu poate fi proorocie si apoi imi spui sa iti arat citatele in care spui acest lucru. Si apoi, culmea, spui ca e prosteste ce spun eu. Singura explicatie logica este ca penticostalii sustin ca rugaciunea in limbi este doar rugaciune, eu ti-am aratat ca acolo scrie ca e si proorocie si invatatura, tu ai adoptat acest adevar, dar acum intra in contradictie cu argumentarea penticostala si totul pare o confuzie generala.

Pana la urma ce sustii, vorbirea in limbi este doar rugaciune sau si proorocie, invatatura etc.? Pare ca tu le separi acum, ca si cum ar fi doua feluri de vorbiri in limbi, unul rugaciune si unul mesaj catre Biserica. Asadar, ca sa o luam logic, un credincios incepea sa vorbeasca in limbi. Sustii ca putea sa se roage sau sa spuna o prorocie, o invatatura, o cunostinta etc.? Dar el oricum nu intelege ce spune, nici macar nu stie daca e rugaciune sau o proorocie, invatatura. Doar un talmaci ar putea spune. Explicatia e mult mai simpla, invatatura penticostala nu se potriveste cu ceea ce scrie in Sfanta Scriptura.
Vechi 01.03.2018, 00:35:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu observ doar ca e o confuzie totala ceea ce sustii. Intr-o zi spui ca vorbirea in limbi este rugaciune si nu poate fi vorba de proorocie sau invatatura, a doua zi spui ca poate fi si proorocie sau invatatura, pe langa rugaciune.
Tu esti singurul care afirma, in mod repetat asa ceva.
Eu, niciodata.
Citat:
Singura explicatie logica este ca penticostalii sustin ca rugaciunea in limbi este doar rugaciune
Nici Scriptura, nici penticostalii si nici eu nu am sustinut vreodata asa ceva.
Citat:
Pana la urma ce sustii, vorbirea in limbi este doar rugaciune sau si proorocie, invatatura etc.?
Eu sustin ceea ce sustine Biblia si ceea ce sustin crestinii care o studiaza: Vorbirea in limbi poate fi rugăciune, atunci cand este adresata lui Dumnezeu si mesaj catre biserică atunci când Duhul Sfant vrea să transmită ceva Bisericii. În aceast al doilea caz, vorbirea in limbi trebuie sa bie insoțita, obligatoriu, de talmacirea limbilor.
Citat:
Explicatia e mult mai simpla, invatatura penticostala nu se potriveste cu ceea ce scrie in Sfanta Scriptura.
Invatatura penticostala este singura care se potriveste cu Scriptura.
Invatatura ta, cum ca un credincios cand vorbeste cu Dumnezeu, il invata si ii proroceste Domnului, contrazice si Biblia si orice cugetare sanatoasa.
Vechi 02.03.2018, 16:09:04
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu esti singurul care afirma, in mod repetat asa ceva.
Eu, niciodata.
Sustii lucruri care se contrazic, spui ca vorbirea in limbi e rugaciune si nu poate fi vorba de proorocie sau invatatura. In acelasi timp sustii opusul, ca poate fi si proorocie sau invatatura, nu doar rugaciune.
Citat:
Nici Scriptura, nici penticostalii si nici eu nu am sustinut vreodata asa ceva.
Evident ca Sfanta Scriptura nu sustine asta, acolo scrie ca vorbirea in limbi este proorocie, invatatura, cunostinta sau o descoperire. Dar penticostalii sustin ca este rugaciune, scapand din vedere acel pasaj. Am dat ce spune acel penticostal, ca vorbirea in limbi este rugaciune. Chiar si acel parinte ortodox spune ca talmacitorul traduce rugaciunile. Ei sustin asta pentru ca vor sa argumenteze de ce nu vorbesc in limbi ale popoarelor, spunand ca e o rugaciune a celui ce vorbeste in limbi, in silabe neintelese.
Tu incerci sa impaci ambele variante, de acea ajungi la ceva contradictoriu.
Citat:
Eu sustin ceea ce sustine Biblia si ceea ce sustin crestinii care o studiaza: Vorbirea in limbi poate fi rugăciune, atunci cand este adresata lui Dumnezeu si mesaj catre biserică atunci când Duhul Sfant vrea să transmită ceva Bisericii. În aceast al doilea caz, vorbirea in limbi trebuie sa bie insoțita, obligatoriu, de talmacirea limbilor.
Deci tu sustii acum ca vorbirea in limbi poate fi si proorocie sau invatatura, adica mesaj catre biserica. Inseamna ca tu m-ai atacat si jignit degeaba cand eu am spus ca vorbirea in limbi poate fi si prorocie si invatatura, iar tu sustineai cu inversunare ca nu este asa. Era doar neintelegerea ta din acel moment, iar intre timp ti-ai schimbat opinia. Legat de vorbirea in limbi, asa cum spuneam si in mesajul precedent, de unde stie cel ce vorbeste in limbi daca se roaga sau spune un mesaj, din moment ce el nu intelege ce spune? Daca eu te-as ruga sa reproduci ceva in limba japoneza nu o sa-ti dai seama ce spui, nici daca e rugaciune sau altceva. Doar talamcitorul si-ar da seama ce spune cel ce vorbeste in limbi, ar trebui sa-i urmareasca pe cei ce vorbesc in lmbi si sa astepte cand e rugaciune, poate va aparea si un mesaj. Dar ceilalti din biserica ce fac, ii asculta doar pe cei ce se roaga in limbi, fara sa inteleaga nimic? Ce folos ti-ar aduce tie sa spui o rugaciune in japoneza, din moment ce nu stii ce spui, nici macar nu stii daca te rogi sau spui un mesaj? Nu ar fi mia de folos o rugaciune in care si intelegi ce spui? Exact asta spune si Sfantul Apostol, nu are dreptate?
Citat:
Invatatura penticostala este singura care se potriveste cu Scriptura.
Invatatura ta, cum ca un credincios cand vorbeste cu Dumnezeu, il invata si ii proroceste Domnului, contrazice si Biblia si orice cugetare sanatoasa.
E surprinzator ca tu sustii in continuare lucruri contradictorii si fara inteles, spunand ca la mine nu ar fi cugetarea sanatoasa. Spui aici acelasi lucru, ca cel ce vorbeste in limbi nu prooroceste si nu invata, doar se roaga, in timp ce mai sus spuneai ca poate fi si asa ceva. Mai rar vezi ceva asa ciudat. Eu, spre deosebire de tine, nu te jignesc spunandu-ti ca nu ai cugetarea sanatoasa, eu cred ca tu incerci sa armonizezi ceea ce spun penticostalii si ceea ce sustineai tu inainte, ca e doar rugaciune cu ceea ce ti-am aratat eu ca scrie in Sfanta Scriptura, adica proorocie sau invatatura. Si iti iese ceva fara sens, dar e mai bine decat sa spui ca e doar rugaciune.
Legat de faptul ca invatatura penticostala ar fi singura adevarata, sunt peste sapte miliarde de oameni care spun ca ceea ce cred ei este adevarul, desi majoritatea se insala. Tu poti sa crezi ce vrei, dar nu mai incerca sa iti impui credinta ta gresita cu agresiune si jigniri pe un forum ortodox, e evident ca noi niciodata n-o sa credem asa ceva.
Vechi 02.03.2018, 21:01:00
Senior Member

Implicit

Citat:
Sustii lucruri care se contrazic, spui ca vorbirea in limbi e rugaciune si nu poate fi vorba de proorocie sau invatatura.
Sustii minciuna asta gogonata a zecea oara. Nu te-ai plictisit?
NICIODATA nu am afirmat ca vorbirea in limbi nu poate fi o invatatura.
E doar minciuna ta.

Am spus ca atunci cand omul se adreseaza lui Dumnezeu, el se roaga, NU proroceste, nu invata nu aduce o descoperire, nimic.
Cand omul vorbeste cu Dumnezeu e doar rugaciune, nu poate fi vorba de proorocie sau invatatura. Asta am zis.

Last edited by Penticostalul Traditional; 03.03.2018 at 08:09:41.
Vechi 04.03.2018, 20:40:59
Senior Member

Implicit

Citat:
Sustii minciuna asta gogonata a zecea oara. Nu te-ai plictisit?
NICIODATA nu am afirmat ca vorbirea in limbi nu poate fi o invatatura.
E doar minciuna ta.

Am spus ca atunci cand omul se adreseaza lui Dumnezeu, el se roaga, NU proroceste, nu invata nu aduce o descoperire, nimic.
Cand omul vorbeste cu Dumnezeu e doar rugaciune, nu poate fi vorba de proorocie sau invatatura. Asta am zis.
Tu te prefaci sau asa esti tu? Cum imi spui mie ca as minti cand tu minti si cu textul tau in fata? Cred ca asta e culmea minciunii, nu poate sa existe ceva mai mult. In viata mea nu am intalnit asa ceva, poate tu ai si alte probleme, ce tin de intelegerea simpla a lucrurilor.
Ai spus ca cel ce vorbeste in limbi vorbeste lui Dumnezeu si face un singur lucru, se roaga. Dupa aceea, cad ti-am adus argumentele, ai inceput sa spui ca vorbirea in limbi este si altceva decat rugaciune. Asa ca nu ma mai acuza, cu nesimtire , de fiecare data ca mint, cand cel ce o face esti, de fiecare data. Dupa ce ca faci asta, nu mai recunosti ce ai sustinut, in loc sa fii mai umil, ca ai gresit, daca tot nu recunosti, mai ai si tupeul sa-i acuzi pe altii de minciuna. Cata nesimtire ai sa faci asta de fiecare data? Iar penticostalii spun ca vorbirea in limbi e doar rugaciune, asa cum am dat din acel articol. Daca spun ca e si altceva adu un articol macar in care penticostalii spun asta. ca sa nu mai minti iar si sa ma acuzi pe mine de minciuna.
Vechi 03.03.2018, 08:26:55
Senior Member

Implicit

Citat:
Spui aici acelasi lucru, ca cel ce vorbeste in limbi nu prooroceste si nu invata, doar se roaga
E a unsprezecea oara cand tragi aceeasi minciuna.
Daca nu reusesti sa pricepi ceva, intreaba omule!
Nu te repezi sa crezi ce vrei tu si apoi sa pui cuvinte in gura interlocutorilor tai!
Nu-i crestineste

Niciodata nu am afirmat ca vorbirea in limbi e doar rugaciune.

Eu am luat-o sistematic. Pentru ca asta e formatia mea.
Te-am invatat in primul rand ca vorbirea in limbi e rugaciune catre Dumnezeu.
Am fost extrem de atent sa nu folosesc "doar".

Apoi dupa ce ti-am demonstrat biblic, logic si sistematic faptul ca vorbirea in limbi este rugaciune, am trecut mai departe: vorbirea in limbi este mesaj catre biserica.

Pentru ca vorbirea in limbi este si rugaciune si mesaj.
Dar tu vrei sa faci o mare VARZA. Si, din partea mea,poti sa o gatesti la ceaun cu un curcan deasupra. Si sa ma inviti la tine acasa. Pe aia o voi servi cu placere.

Dar sa faci varza pe forum. Te grabesti, nu intelegi ce spune interlocutorul, nu pui intrebari de clarificare, apoi inventezi minciuni ca sa iti iasa pasienta, recidivezi in minciuna. Eu asemenea verze nu servesc, nu te supara.
Vechi 04.03.2018, 20:55:52
Senior Member

Implicit

Citat:
E a unsprezecea oara cand tragi aceeasi minciuna.
Daca nu reusesti sa pricepi ceva, intreaba omule!
Nu te repezi sa crezi ce vrei tu si apoi sa pui cuvinte in gura interlocutorilor tai!
Nu-i crestineste

Niciodata nu am afirmat ca vorbirea in limbi e doar rugaciune.

Eu am luat-o sistematic. Pentru ca asta e formatia mea.
Te-am invatat in primul rand ca vorbirea in limbi e rugaciune catre Dumnezeu.
Am fost extrem de atent sa nu folosesc "doar".

Apoi dupa ce ti-am demonstrat biblic, logic si sistematic faptul ca vorbirea in limbi este rugaciune, am trecut mai departe: vorbirea in limbi este mesaj catre biserica.

Pentru ca vorbirea in limbi este si rugaciune si mesaj.
Dar tu vrei sa faci o mare VARZA. Si, din partea mea,poti sa o gatesti la ceaun cu un curcan deasupra. Si sa ma inviti la tine acasa. Pe aia o voi servi cu placere.

Dar sa faci varza pe forum. Te grabesti, nu intelegi ce spune interlocutorul, nu pui intrebari de clarificare, apoi inventezi minciuni ca sa iti iasa pasienta, recidivezi in minciuna. Eu asemenea verze nu servesc, nu te supara.
Nu, tu esti nu doar mincinos, ci si nesimtit, care o intoarce de fiecare data si apoi acuza ca altii sunt mincinosi. Daca ai reusit sa faci ceva pana acum ai reusit sa arati, inca odata, ca esti un om lipsit de caracter si sa-i faci de ras si pe coreligionarii tai si cultul tau. Pentru ca nu toti sunt lipsiti de caracter si mincinosi, ca tine.
Te rog sa dai un articol in care penticostalii sustin ca vorbesc in limbile popoarelor si altul in care spun ca vorbirea in limbi e si altceva decat rugaciune.
Vechi 04.03.2018, 22:58:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, tu esti nu doar mincinos, ci si nesimtit, care o intoarce de fiecare data si apoi acuza ca altii sunt mincinosi. Daca ai reusit sa faci ceva pana acum ai reusit sa arati, inca odata, ca esti un om lipsit de caracter si sa-i faci de ras si pe coreligionarii tai si cultul tau. Pentru ca nu toti sunt lipsiti de caracter si mincinosi, ca tine.
Citat:
Te rog sa dai un articol in care penticostalii sustin ca vorbesc in limbile popoarelor si altul in care spun ca vorbirea in limbi e si altceva decat rugaciune.
Daca iti dau ceea ce ceri, vei recunoaste ca magariile pe care le-ai emis mai sus, la adresa mea, sunt doar un semn neputintei si ignorantei tale, si iti vei cere scuze pentru ele?

Daca promiti, primesti imediat articolul.
Scris de cea mai autorizata autoritate penticostala din Romania.
Eu asa lucrez, prietene. Nu cu injurii nefondate, precum unii din interlocutorii mei. Nu

Eu cand am spus: aici Catalin a mintit, e 100% sigur.
Nu trebuie sa mai existe nicio indoiala pentru nimeni.
Eu, cand acuz pe cineva de minciuna, nu ma hazardez sa vorbesc aiurea.

Ai afirmat in repetate randuri ca eu as fi pretins ca "vorbirea in limbi este DOAR rugaciune".
Aste este o minciuna sfruntata din partea ta.

Nicaieri si niciodata eu nu am afirmat asa ceva.

Last edited by Penticostalul Traditional; 04.03.2018 at 23:01:48.
Vechi 03.03.2018, 09:08:17
Senior Member

Implicit

Citat:
ceea ce sustineai tu inainte, ca e doar rugaciune
A douasprezecea oara. Aceeasi minciuna...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10