Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2018, 12:48:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Ce spun, de fapt, penticostalii: http://harulzalau.ro/resurse-2/liter...-poonen86.html
Ei spun ca penticostalii vorbesc in in silabe, nu intr-o limba a unui popor, cum sustine acum penticostalul. La inceput a sustinut si el ce spun penticostalii, apoi mi-a spus ca mint, ca n-a facut-o, adica si-a contrazis coreligionarii.
Din cate inteleg se bazeaza pe 1 Corinteni 14, 2 sustinand ca acolo se arata ca nu vorbeau in limbi intelese, ale popoarelor. De aceea parintele Cleopa spune ca la Cincizecime reiese ca vorbeau in limbi ale popoarelor.
Penticostalul de pe forum a sustinut la inceput, cateva luni, ceea ce sustin si penticostalii, dupa aceea, aratandu-i adevarul si intelegand ca in Sfanta Scriptura scrie ca vorbeau in limbi ale popoarelor, si-a schimbat parerea. Un lucru pozitiv, dar apoi m-a acuzat ca mint, pentru ca el a sustinut tot timpul acest lucru, singurul penticostal din lume.

Ei spun ca vorbirea in limbi este o rugaciune din inima, de aceea vorbesc in silabe neintelese. Talmacitorul nu traduce ce se roaga acea persoana, ci talmaceste ce vrea sa spuna Domnul. Abia el poate spune o proorocie sau o invatatura, nu cel ce vorbeste in limbi. Se pare ca penticostalul s-a incurcat in explicarea dogmei cultului lui, de aceea s-a contrazis cu mine.
Vechi 08.03.2018, 12:58:19
Senior Member

Implicit

Cateva informatii interesante despre vorbirea in limbi in religiile pagane, aflate pe un site protestant:

George Hasel scria că în Etiopia, în cultul zar se obișnuia să se vorbească cu spiritele într-o limbă sacră și în acest caz “vorbirea în limbi” nu este altceva decât închinare la duhuri.

Carlyle May afirmă că “vorbirea în limbi nearticulate” este parte din închinarea în religiile necreștine din Malaezia, Indonezia, Liberia, regiunile arctice, China, Japonia, Coreea, Arabia, Birmania și alte locuri.

În urma unui studiu asupra fenomenului “vorbirii în limbi nearticulate” făcut în anii 60, concluzia multor psihologi a fost că această vorbire este “o transă hipnotică produsă de o excitare religioasă”.
Vechi 08.03.2018, 13:49:55
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Ai zis ca nu mai vorbesti cu mine, dar nu te rabda inima
Vechi 10.03.2018, 15:43:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ai zis ca nu mai vorbesti cu mine, dar nu te rabda inima
Am spus ca nu mai vorbesc dupa ce aceste discutii, adica dupa ce clarific faptul ca tu ai spus neadevaruri, nu eu.
Vechi 10.03.2018, 16:46:09
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am spus ca nu mai vorbesc dupa ce aceste discutii, adica dupa ce clarific faptul ca tu ai spus neadevaruri, nu eu.
Pace frate! Inseamna ca iti doresti intens sa vorbesti cu mine, pana cand vei ajunge la adanci si fericite batraneti.
Te felicit pentru hotararea luata, este spre binele tau vesnic: stand aproape de mine ai ocazia sa afli invatatura curata a Sfintilor Apostoli, exact asa cum ne-a fost inregistrata in Sfintele Scripturi.
Inca o data, felicitari!
Vechi 08.03.2018, 15:54:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce zic penticostalii care NU sunt penticostali ci baptisti
Nu am citit ce zic, insa ii cunosc pe tipi, nu cred ca le zic rau.
Vechi 10.03.2018, 15:58:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce zic penticostalii care NU sunt penticostali ci baptisti
Nu am citit ce zic, insa ii cunosc pe tipi, nu cred ca le zic rau.
Articolul este scris de cineva care spune ca vorbeste in limbi din 1975. E, probabil, un articol al unui penticostal, gazduit de site, la fel cum sunt si pe acest site. Sau un carismatic.
Vechi 08.03.2018, 16:02:21
Senior Member

Implicit

Citat:
el a sustinut tot timpul acest lucru, singurul penticostal din lume.
Tot ce ai citit tu legat de invatatura penticostala este ceea ce a scris "singurul penticostal din lume".
Citat:
Se pare ca penticostalul s-a incurcat in explicarea dogmei cultului lui, de aceea s-a contrazis cu mine.
E imposibil. Penticostalul e profesor în explicarea dogmelor cultului lui.
Ca s-a contrazis cu tine, era normal: tu nu stii nimic despre doctrinele penticostale insa iti imaginezi ca le poti cunoaste chiar mai bine ca el.
Vechi 10.03.2018, 16:12:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Tot ce ai citit tu legat de invatatura penticostala este ceea ce a scris "singurul penticostal din lume".

E imposibil. Penticostalul e profesor în explicarea dogmelor cultului lui.
Ca s-a contrazis cu tine, era normal: tu nu stii nimic despre doctrinele penticostale insa iti imaginezi ca le poti cunoaste chiar mai bine ca el.
Da, ai aratat ce credibilitate ai. Se pare ca penticostalii sustin exact altceva decat ceea ce sustii tu, ori nu cunosti invatatura cultului tau, ori o cunosti dar incerci sa spui neadevaruri pe forum, ori ti-ai schimbat parerile si nu mai sustii invatatura penticostala.
Penticostalii nu sustin ca vorbesc in limbi ale popoarelor, ci in limbi necunoscute, silabe si cuvinte nearticulate. De asemenea, ca, cel putin in 1 Corinteni 14 nici cei din Sfanta Scriptura nu vorbeau in limbi ale popoarelor. Tu cred ca ai sustinut asta la inceput, apoi ai spus altceva, ca in Sfanta Scriptura e vorba de vorbire in limbi ale popoarelor (ceea ce e adevarat, asta sustineam si eu) si ca asa vorbesc si penticostalii.
Din cate imi dau seama penticostalii sustin ca vorbirea in limbi este "doar" rugaciune, proorocia si invatatura o fac doar talcuitorii. Si tu ai sustinut la inceput ca vorbirea in limbi este rugaciune si ai respins categoric faptul ca poate fi si altceva, adica invatatura, proorocie, mesaj catre adunare.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10