Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2018, 15:50:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Mă mir cum de nu a fost caterisit. :))

Alt ”ecumenist”! Ce să-i faci măi Cătă, e plin de ecumeniști. Îți dai seaama câți preoți ar trebui caterisiți?
Parintele Rafail nu este ecumenist, are doar cateva mici influente din vest, avand in vedere ca a trecut pe la penticostali si baptisti si apoi a stat aproape 30 de ani intr-o manastire din Anglia, unde episcop este IPS Wade, care are conceptii ecumeniste. Iar conditia esentiala ca sa fii intr-o eroare este sa stii ca aceea e o eroare si care e adevarul. Trebuie ca cineva sa se impotriveasca adevarului, nu sa nu-l stie.
Citat:
Am spus o dată care este calea de mijloc, nu mai repet. În afara posturilor concediu? De fapt tot omul are nevoie de concediu, de ce nu ar avea nevoie și tot creștinul.
Nu are importanta ce spui tu, important e ce spune Biserica, pentru un ortodox. Porunca a 4-a bisericeasca ne spune care e calea de mijloc.
Citat:
:)) Cum susții afirmția asta? :))
Nu mai stiu daca datile trecute am scris si vreun citat pe tema asta. Eu stiu asta de la un preot, desi stiam ca te impartasesti atunci cand te si spovedesti, nu a doua zi.
Citat:
Adică trebuie să e spovedești înainte de a începe Sf. Liturghie?
Trebuie sa te spovedesti inainte de a te impartasi. Daca este Sf. Liturghie preotul spovedeste de obicei in timpul Utreniei. Nu e o regula sa se impartaseasca doar in timpul Liturghiei, majoritatea se impartasesc cand nu e Liturghie, mai ales in timpul posturilor. Aici nici macar nu se poate aduce argumentul cu cum era la inceput, crestinilor li se dadea impartasania si acasa.
Citat:
Majoritatea Sfinților Părinți, cu mici excepții, s-au împărtășit des. Restul sunt inovații de ale tale.
E culmea sa spui ca sunt inovatiile mele, din moment ce am aratat ca eu spun ceea ce spune Biserica. Dimpotriva, ceea ce spui tu sunt inovatii de 60 de ani, preluate de la catolici, care o sa dispara in timp. Sfinti au fost in toate epocile, nu doar in primele trei secole. Iar credinciosii au ajuns in Rai tot timpul, nu doar la inceput.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2018, 16:05:45
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

E clară treaba: Biserica e infailibilă, dar în primii 500 de ani n-a fost chiar infailibilă.

E drept că toți părinții epocii patristice au susținut impartasirea cat mai deasa, dar s-au inselat; si canoanele care prevedeau asta erau gresite. Noroc că au apărut antiecumeniștii....

Cătăline, infailibilitatea Bisericii ține de dogme, nu de practici.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 04.05.2018, 19:38:55
Senior Member

Implicit

Asa cum am mai scris de cateva ori pe acest topic, Biserica a imbunatatit si imbogatit tot timpul practicile sale. Liturghia de dinainte de Sfantul Ioan Gura de Aur nu era gresita, a fost imbogatita. In Molitfelnic s-au adaugat pe parcurs mai multe slujbe, fara ca cele dinainte sa fie gresite. In privinta impartasirii Biserica a imbunatatit aceasta practica si pentru binele credinciosilor. Sfantul Apostol spune ca multi s-au imbolnavit si unii au murit, de aceea s-au introdus postul si spovedania pentru ca un credincios sa fie mai pregatit cand primeste Sfanta Impartasanie. Bebelusii se pot impartasi mai des si fara spovedanie tocmai pentru ca ei nu au pacate. Si in cazul practicii Biserica nu a adoptat niciodata o practica gresita, pentru ca apoi sa trebuiasca sa renunte la ea si sa se intoarca la bunele practici de la inceput.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2018, 01:02:54
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
E drept că toți părinții epocii patristice au susținut impartasirea cat mai deasa, dar s-au inselat; si canoanele care prevedeau asta erau gresite. Noroc că au apărut antiecumeniștii....
Ce sunt alea canoane? Contează ce susțin Sfinții Părinți? Importantă este ”porunca”... și nici măcar înțeleasă corect.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2018, 01:00:00
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Parintele Rafail nu este ecumenist, are doar cateva mici influente din vest, avand in vedere ca a trecut pe la penticostali si baptisti si apoi a stat aproape 30 de ani intr-o manastire din Anglia, unde episcop este IPS Wade, care are conceptii ecumeniste. Iar conditia esentiala ca sa fii intr-o eroare este sa stii ca aceea e o eroare si care e adevarul. Trebuie ca cineva sa se impotriveasca adevarului, nu sa nu-l stie.
Hai las-o! E prea greu pentru tine să pricepi ce vrea să spună omul asta. E posibil să nu pricepi? Am uitat, ești infailibil în a înțelege spusele altora! :))

Citat:
Nu are importanta ce spui tu, important e ce spune Biserica, pentru un ortodox. Porunca a 4-a bisericeasca ne spune care e calea de mijloc.
Aia nu e calea de mijloc, aia e nimim ce se impune. Și uite așa câți n-or fi priceput ca tine? :))

Citat:
Nu mai stiu daca datile trecute am scris si vreun citat pe tema asta. Eu stiu asta de la un preot, desi stiam ca te impartasesti atunci cand te si spovedesti, nu a doua zi.
Aha! Preotul respectiv e infailibil? Poți să argumentezi cu ceva concret sau preferi să o dai mai departe prin bălării? După logica ta toți preoții, care spovedesc vineri și împărtășesc duminica, sunt ecumeniști.

Citat:
Trebuie sa te spovedesti inainte de a te impartasi. Daca este Sf. Liturghie preotul spovedeste de obicei in timpul Utreniei.
Valabil pate fi când sunt cel puți doi preoți într-o parohie. Dar cînd e unul, cine mai slujește? Deci nu e ”deobicei” cum spui tu.

Citat:
E culmea sa spui ca sunt inovatiile mele, din moment ce am aratat ca eu spun ceea ce spune Biserica. Dimpotriva, ceea ce spui tu sunt inovatii de 60 de ani, preluate de la catolici, care o sa dispara in timp.
Inovațiile au fost preluate datorită influențelelor scolastice care au intrat în Biserica Răsăriteană în 1642.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2018, 17:51:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Hai las-o! E prea greu pentru tine să pricepi ce vrea să spună omul asta. E posibil să nu pricepi? Am uitat, ești infailibil în a înțelege spusele altora! :))
Cred ca ai inversat rolurile, cel care nu intelege intotdeauna esti tu, nu eu. Eu m-am referit la tot ce spune parintele in general, nu doar despre impartasanie.
Citat:
Aia nu e calea de mijloc, aia e nimim ce se impune. Și uite așa câți n-or fi priceput ca tine? :))
De parca are vreo importanta ce crezi tu. Chiar daca repeti de mai multe ori nu devine adevar. Intre un an si impartasirea la 40 de zile sau o luna asta e chiar de mijloc. Ce cred niste grupuri care s-au luat dupa catolici nu are vreo importanta, ci ce spune Biserica.
Citat:
Aha! Preotul respectiv e infailibil? Poți să argumentezi cu ceva concret sau preferi să o dai mai departe prin bălării? După logica ta toți preoții, care spovedesc vineri și împărtășesc duminica, sunt ecumeniști.
Nu mai stiu daca am dat citate data trecuta si nu vreau sa-mi mai pierd din timp sa caut, pentru tine oricum n-ar avea importanta. Oricum, asta era ceva in plus, de obicei te spovedesti chiar inainte sa te impartasesti, in aceeasi zi.
Citat:
Valabil pate fi când sunt cel puți doi preoți într-o parohie. Dar cînd e unul, cine mai slujește? Deci nu e ”deobicei” cum spui tu.
Nu, Liturghia incepe dupa ora 9.30, pana atunci e Utrenia. In timpul Utreniei, chiar daca e un singur preot, spovedeste daca e cineva.
Citat:
Inovațiile au fost preluate datorită influențelelor scolastice care au intrat în Biserica Răsăriteană în 1642.
Am scris despre asta, nu e adevarat. Sunt inovatiile ecumeniste din sec. XX.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina sfanta de la Ierusalim mihai_1991 Intamplari adevarate 195 05.05.2011 23:34:45
Lumina de la Ierusalim Baciu Ciprian Intrebari utilizatori 0 03.04.2010 16:04:00
Sfanta Lumina de la Ierusalim ileana61 Despre Biserica Ortodoxa in general 40 17.01.2009 17:56:11