Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2019, 14:32:08
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Categoric nu!
Se pare ca nu intelegi ce citesti(si urmeaza "sa crezi"), nu te-ai laudat, fii linistit(!) iar ca sa incerci sa intelegi, atunci ar fi bine sa meditezi la rugaciunea CREZUL(o stii?), in care se spune:
"...Cred intr-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii..."

Ei, mai inainte de toti vecii, mai inainte de anii veacurilor, poate mai inainte de nasterea Fiului din Tatal(aici s-ar parea ca avem un sofism), in orice caz, mai inainte de FACERE, a promis Dumnezeu mantuirea, adica viata vesnica... Cui a promis? Ca nu exista nimic atunci, inainte de FACERE? Nici Ilie, nici Lot, nici Sodoma, nici ingerioameni, nici macar ispite...; ce Omul si Femeia lui?; nimic, absolut nimic!

Tu de-aia citesti si crezi? Pentru ca nu intelegi?
Demetrius dragă, cred că tu ai dreptate, așa este, Dumnezeu Fiul și Mântuitorul a fost născut din Tatăl mai înainte de creație deci iată că El e de atunci un fel de promisiune a posibilității existenței vieții veșnice dată chiar mai înainte de Facere, mai înainte de veacuri.

Problema pe care nu o înțeleg este că la Facerea oamenilor nu li s-a promis viața veșnică ci li s-a dăruit viața veșnică cu condiția respectării legilor Raiului, ei la început trăind practic nemurirea și veșnicia.

Deci poate că și sf. Petru7 are dreptate când spune că promisiunea a fost dată abea după ce oamenii au pierdut viața veșnică, după cădere căci autunci începuseră veacurile, timpul, vremelnicia și abea atunci avea rost orice promisiune prin care să-și redobândească speranța.

Dar categoric că ai dreptate, ceea ce le-a promis, mai bine zis pe Cine, era născut mai înainte de toate veacurile.

Iartă-mă sf. Petre că trebuie să dau dreptate acestui tânăr curajos, și iartă-mă că am impresia că ești exact ca și mine anul trecut când toți mă asaltau făcându-mă eretic, sectant, nebun, troll sau că lovesc și distrug biserica. Ciudată coincidență și cum eu nu cred în coincidențe cred că-și bagă cineva coada.

Eu nu-mi fac probleme, toate vor fi Luminate și tot ce este ascuns va ieși la Lumină așa că mă rog ca spiritele, sufletele să se liniștească.

E totuși foarte ciudat ce se întâmplă.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 04:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 13:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 15:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 03:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 19:58:43