![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce au semnat la Creta? Nu conteaza ce-au semnat, ca "Mulțumită Bunului Dumnezeu, Sfintelor Sinoade și Sfinților Părinți dacă păstrăm și urmăm învățătura nu rătăcim de la Adevar! Sa fii sanatos, Doamne ajuta! P.S. Restul mesajului sters nu este un context inseparabil, este un "bla-bla" orbitor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am vorbit de Sinodul din Creta,ci de cele 7 Sinoade Ecumenice. S-au rupt unii de Biserică din cauza Sinodului din Creta. Se numesc nepomenitori,adică nu pomenesc Episcopul, pentru că a participat la Sinod. Au fost caterisiți. Își țin slujbele intr-o casa la o maica care ii urmează. Mulți credincioși ravnitori au trecut acolo ,asa cum în trecut mulți au trecut la stiliști. Nu e bla bla. Nu ne facem alta Biserică. Crezul care se citește în Biserica nu e eretic, faci niște afirmații uluitoare,nu știu de unde. Este Crezul pe care îl avem definitivat la Sfintele Sinoade. Pentru ca eu nu m-am smintit din cauza Sinodului din Creta asta ma face eretic? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sunt multe maruntisuri care nu sunt corectate fiindca aproape nimeni nu le baga in seama din cauza inertiei omenesti sau le e indiferent. De ce? Raspunde-ti tu singur, ca-i delicat. Saptamana trecuta s-a citit in Evanghelie si versetul: 13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.(In3,13) Dupa slujba i-am spus unui preot ca versetul asta e o dovada ca Adam si Eva nu au cazut din Rai fiindca nu fost creati in Rai, eventual au cazut de la chemarea adresata lor de a se sui acolo, mai ales ca in Rai nu sunt diferente de zex pentru ca nu sunt trupuri deloc. Asta se predica aprope in toate parohiile fiindca asa este regulamentar. Citat:
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 18.09.2022 at 22:57:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si am scris ca pe baza celor 7 Sinoade Ecumenice avem Dogma ortodoxa după care se ghidează Biserica. Tu ai adus în discuție Sinodul din Creta, eu nici nu pomenisem de el pana sa o faci tu. Dogma ortodoxa nu are legătură cu ce s-a întâmplat la Creta. Dacă la Creta s-ar fi întâmplat ceva care sa vina în contradicție cu Dogma ortodoxa, cu cele 7 Sinoade și ce au stabilit Sfinții Părinți atunci ar fi fost o mare problema într-adevăr. Crezul s-a definitivat la Sinodul 2, nu la Creta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu eretic, ci fatzarnic, adica in acord cu dogma oficiala; tot asa cum Iisus i-a facut fatarnici pe iudeii vremii Lui, deoarece erau cu totii "regulamentari", ca tine. Daca nu conteaza ce se citeste, oare conteaza numai sa spui "Dă, Doamne!" si sa nu fii caterisit? Cer iertare!
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 19.09.2022 at 06:43:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este Cine sa judece pe fiecare dintre noi ! Mulțumesc! |
|