![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.(In5,24) Judecata celorlalti vine din chiar faptele(gandurile, cuvintele) lor. Citat:
Revenind la tema topicului, mi se pare ca (in primul post)treci de la "prima inviere" la "a doua judecata a mortilor", ceea ce ma incurca, pluc sa nu gasesc nicio "rapire" in (Apoc 3,10), iar "necazul" acela(poate o fi altul?) e muuult mai scurt: 19. Căci în zilele acelea va fi necaz cum nu a mai fost până acum, de la începutul făpturii, pe care a zidit-o Dumnezeu, și nici nu va mai fi. 24. Ci în acele zile, după necazul acela, soarele se va întuneca și luna nu-și va mai da lumina ei.(Mc13,19.24) Din cate observ, nu faci "economie"de versete si ma tem ca asta poate duce la interferente de simboluri si de sensuri, iar asta te poate incurca/bloca fiindca fiecare verset e plin de Duh Sfant. Spun sincer nu le-am citit(decat cateva) fiindca nu inteleg... ce vrei sa spui. P.S. Faptul ca folosesti o Biblie diferita decat cea ortodoxa(pe care o folosesc fara sa o verific) si adaugi expresii in limbi straine pe mine ma face sa fiu cel putin rezervat; daca pe cea ortodoxa cu greu o inteleg, de ce sa citesc altele? Ca sa ma incurc? Nu, multumesc.