Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2024, 05:29:26
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Circle Vezi mesajul
Nici "dreptatea" lui Stalin sau Pol Pot nu o poate intelege mintea pacatosului, cel putin nu fara umpic de "educare si instruire".
...
Nici macar pe tine nu a reusit sa te convinga acea "educare si instruire". Iar ca dovada iti pun urmatoarele 2 intrebari:

1) Daca te intalnesti cu un om si afli ca stra-bunicul lui a fost criminal, scade cu ceva in ochii tai acea persoana? Ba chiar iti doresti taierea mainilor si picioarelor acelui stra-nepot sau pedepsirea lui in orice mod? Sincer?

2) Daca ai descoperi un leac pentru cancer, l-ai imparti si cu restul lumii? Sunt destul de sigur ca da, oricat de "educat si instruit" ai fi.

Aia e diferenta dintre tine si dumnezeul evreu. Judeci altfel si mereu vei judeca altfel, oricata "educatie si instruire" s-ar baga in tine.
Prima dată răspunde tu sincer la ce te-am întrebat la începutul mesajului #13 ca să ne fie ”umpic” mai clar cât „progres„ vrei să obții și ce ”kamma” porți.
24. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, pe care, de Mi-l veți spune, și Eu vă voi spune vouă cu ce putere fac acesteaMt21,24)

Până atunci voi lua ”umpic” de pauză.

P.S. umpic= un pic, o picătură, puțin.
kamma=karma, justiție universală aplicabilă și instantaneu, nu doar în altă viață dacă pocăința întârzie.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 11.09.2024, 03:58:25
Circle Circle is offline
Member

Data înregistrării: 01.09.2024
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Prima dată răspunde tu sincer la ce te-am întrebat la începutul mesajului #13 ca să ne fie ”umpic” mai clar cât „progres„ vrei să obții și ce ”kamma” porți.
24. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, pe care, de Mi-l veți spune, și Eu vă voi spune vouă cu ce putere fac acesteaMt21,24)

Până atunci voi lua ”umpic” de pauză.

P.S. umpic= un pic, o picătură, puțin.
kamma=karma, justiție universală aplicabilă și instantaneu, nu doar în altă viață dacă pocăința întârzie.
Te referi la: "Când te-ai spovedit ultima oară? Sau ce legătură ai tu cu Dumnezeu (pe Care am văzut că-L scrii cu minusculă)?"

Sunt budist din liceu, de peste 15 ani. Credincios am fost mereu, in eficienta faptelor bune si faptelor rele. Deaia am si abandonat crestinismul care nu crede in asa ceva.

Atunci cand un crestin spune "cred in dumnezeu" defapt spune "cred in dreptate" sau "cred ca nu sunt absolut inutile faptele bune". Sau mai frumos formulat, se opune ideeii: "daca un om vine in piata publica si taie cu sabia sute de oameni si face un morman de carne si oase din ei, nu va suferi nici un fel de repercursiune pentru actiunile sale"

Marea majoritate din Crestini deasta sunt crestini defapt, sunt din demografia de credinciosi in legea kammei ca mine. Altfel erau atei. Restul din inertie si moda intr-o anumita regiune geografica.

Last edited by Circle; 11.09.2024 at 04:09:38.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare