![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Aolo Iustine,da îți place să le “tulburi” și ție:))
O să trec peste “inexactitățile” teologice,cu puțină tentă chiar antisemită (aici ai grijă că poate fi interpretat). Însă îmi place vibe-ul tău,și așa cum ți-am mai spus mă regăsesc în el. Dacă nu te superi, și te rog nu o face,o să-ți arăt unde ai întins un pic cam multe coarda și te-ai lăsat dus de val, fără a verifica veridicitatea celor menționate de tine. Nu de alta,dar vorbești convingător și îți susții argumentele mai mult pe “flow” , ambiție etc. Un fel de “Manifesto Pro Iisus “,dar mai degrabă așa ca idee propagandistică, fără mari necesități de a proba acuitatea celor specificate. Acuma eu nu zic că este greșit să intrăm pe tărâmul acesta de fabricat idei personale, amestecate cu idei oficiale, pentru a implementa o nouă idee, strict așa de Impact. Am făcut-o des și eu,și probabil o voi mai face dacă simt nevoia. Retorica asta ține mereu și este eficienta. Dar este mai interesant și când cineva ți-o “demontează”:)) 1.Iisus nu a vorbit niciodată cu Moise dintr-o tufă. Exodul 3:2 VBRC2020 [2] Îngerul Domnului i s-a arătat într-o flacără de foc din mijlocul rugului. El s-a uitat și, iată, rugul ardea cu foc, dar rugul nu se mistuia. Deci în “tufă” era Îngerul Domnului. Am văzut cine era în tufă, să vedem cine a vorbit și ce. Exodul 3:6 VBRC2020 [6] Și a zis: „Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Abrahám, Dumnezeul lui Isáac și Dumnezeul lui Iacób”. Moise și-a ascuns fața, căci se temea să-l privească pe Dumnezeu. Acum cine a vorbit, îngerul său Dumnezeu,sau îngerul era Dumnezeu sau era Iisus precum spui tu? Revin și la aspectul unde tu spui că Iisus este YHWH, ceea ce nici măcar Biserica Ortodoxă/Catolică și cred că nici măcar cultele protestante nu o spun, poate doar o parte. Exodul 33:20 VBRC2020 [20] [Domnul] a zis: „Nu vei putea să vezi fața, căci nu poate omul să mă vadă și să rămână viu”. Deci am lămurit treaba asta…. In concluzie Dumnezeu a vorbit prin Înger. Care Dumnezeu? Tu spui Iisus… Păi să vedem, fiindcă aparent nu doar noi avem asemenea întrebări. Exodul 3:13 VBRC2020 [13] Moise i-a zis lui Dumnezeu: „Iată, eu voi merge la fiii lui Israél și le voi spune: «Dumnezeul părinților voștri m-a trimis la voi»; și dacă mă vor întreba: «Care este numele lui?», ce să le spun?”. Clarificăm iarăși,deci Moise nu vorbea direct cu Dumnezeu,ci prin Îngerul Domnului. Că asta este funcția unui Înger. Exodul 3:14 VBRC2020 [14] Dumnezeu i-a zis lui Moise: „EU SUNT CEL CARE SUNT”. Și a adăugat: „Așa să le spui fiilor lui Israél: «EU SUNT m-a trimis la voi»”. Ei bine, acesta este Dumnezeu! 1.Poate fi Dumnezeu Om? Numeri 23:19 VBRC2020 [19] Dumnezeu nu este om ca să mintă, nici fiu de om ca să-i pară rău. A spus el și nu a făcut? A făgăduit el și nu a împlinit? 2.Are Dumnezeu chip, înfățișare,forma? Adică Moise nu putea privi chipul, fiindcă Dumnezeu nu are unul…Nu material… Deuteronomul 4:12 VBRC2020 [12] Domnul v-a vorbit din mijlocul focului, iar voi ați auzit sunetul cuvintelor lui, dar n-ați văzut nicio înfățișare: ați auzit doar un glas. Si mai jos îți atrage ATENȚIA! Dar degeaba… Deuteronomul 4:15-19 VBRC2020 [15] Păziți-vă cu grijă sufletele, căci nu ați văzut nicio înfățișare în ziua în care v-a vorbit Domnul Dumnezeul vostru pe Hóreb, din mijlocul focului, [16] ca să nu greșiți și să vă faceți vreun chip cioplit, o înfățișare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau al vreunei femei [17] sau chipul vreunui animal de pe pământ sau chipul vreunei păsări care zboară în ceruri [18] sau chipul vreunei târâtoare de pe pământ sau chipul vreunui pește care este în apele de sub pământ; [19] ca nu cumva să-ți ridici ochii spre cer și să vezi soarele, luna și stelele, toată oștirea cerurilor și să fii amăgit să te închini înaintea lor și să le slujești [acestor lucruri] pe care Domnul Dumnezeul tău le-a împărțit tuturor popoarelor de sub toate cerurile! 3.Dumnezeu este UNIC ,am văzut mai sus că nu poate avea formă materială, atâta doar că se manifestă prin Îngeri Deuteronom 6:4 BTF2015 [4] Ascultă, Israele, DOMNUL Dumnezeul nostru este un singur DOMN; Isaia 45:5 VBRC2020 [5] Eu sunt Domnul și nu mai este altul, în afară de mine nu este Dumnezeu. Eu te-am încins, deși tu nu mă cunoșteai, Isaia 43:10-11 VBRC2020 [10] Voi sunteți martorii mei – oracolul Domnului – și l-am ales pe slujitorul meu ca să mă cunoașteți și să credeți în mine, să pricepeți că Eu Sunt; înaintea mea nu a mai fost plăsmuit niciun dumnezeu și după mine nu va mai fi. [11] Eu, eu sunt Domnul și în afară de mine nu este mântuitor. Mi se pare că spune destul de Clar! Adică chiar și cei care cred în Iisus,tot la acest Dumnezeu trebuie să ajungă, fiindcă altul nu EXISTĂ! Potrivit Bibliei, bineînțeles!