Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2026, 12:20:52
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Provocat sau nu, CristianR,ai oferit un răspuns,pe limba mea, fiindcă răspunsurile duhovnicești nu se prea mai prind de mine.

Însă în sfârșit suntem pe teren comun.

Cu riscul unor mici tensiuni,dar așa este în dialoguri și subiecte cu greutate.

Bine,eu dau greutate mai degrabă prin direcție, însă îmi lipsește capacitate de a umple cu conținut "greu",și prin asta "provoc",iar aici tu ai oferit o perspectivă într-adevăr de ortodoxie autentică sistematică aproape.

Cu ocazia asta îți mulțumesc!

Însă....Asta nu înseamnă că "renunț" sau retractez ce am spus,mi se pare că de multe ori sunt laș, când fac asta.

Dar, deasemenea nu renunț nici la a mă verifica,a mă corecta,a recunoaște unde greșesc,unde exagerez,deviez etc.

În privința abordării subiectelor ortodoxe,tocmai de asta am cerut niște teme, pentru a încerca să revin în studiul Ortodoxiei.

Problema este că, degeaba aș vorbi despre ortodoxie, dacă nu simt său trăiesc ortodox.

Iar o opinie despre ortodoxie, făcută de cineva dinafară ar fi oarecum invalidă sau inexactă, și clar nu ar fi acceptată.

As fi o altă analiză critică, adică dacă aș studia zona Liturgică,as ajunge la perpetuarea unor ritualuri păgâne și iudaice, și n-aș vedea legătura cu Iisus și Noul Testament.

Așa că iar am ajunge la conflicte.

Pot să merg in continuare pe "drumul meu" actual, și să prezint in continuare ce am prezentat până acum,și să le postez, dacă îmi este încă îngăduit,și dvs, colegii ortodocși să vină cu replicile ortodoxe.

Și acesta poate fi constructiv!

Sau mai degrabă, îmi continui in privat sau in alte medii "cercetările"!

Deocamdată , sunt pe "pause"!

Last edited by Seraphim7; 23.04.2026 at 12:46:52.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare