![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să nu uităm că Cel ce este numit chiar Cuvântul a interpretat în Evanghelii suficiente pasaje ale Cuvântului lui Dumnezeu, delegând de asemenea pe sfinții Lui apostoli să facă în epistole același lucru, astfel că în problemele esențiale ale mântuirii nici nu am avea nevoie de comentarii și interpretări. Totuși, slavă Domnului că avem și din acestea din belșug! Har și Pace! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru același oops motiv pentru care B.C. și B.O. nu formează o singură biserică (am scris cu minusculă pentru a o deosebi de Instituția Bisericii Invizibile a lui Hristos). |
|
|||
|
|||
![]()
,,În ceasul acela, s-au apropiat ucenicii de Iisus și I-au zis: Cine, oare, este mai mare în împărăția cerurilor? Și chemând la Sine un prunc, l-a pus în mijlocul lor, Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor.Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăția cerurilor."(Matei 18,1-4)
Vom reda ceea ce marturiseste Preafericitul Parinte Patriarh despre Parintele Dumitru Staniloae: "... o alta marturisire pe care as dori sa o aduc despre dansul ca om al rugaciunii mi-a fost inspirata de o intalnire ortodoxa din Franta, care a avut loc la Amiens, langa Paris, in 1977… am stat, in noaptea aceea in aceeasi camera, iar inainte de culcare, Parintele Staniloae a zis: "Sa ne rugam". Si ne-am rugat, am stat asa in pozitie de rugaciune, iar dansul a rostit pe de rost rugaciunile incepatoare, dar pentru ca n-aveam Ceaslovul cu noi, dansul s-a rugat liber. Eu cand am auzit cum se roaga, imi venea sa cred ca e alt om. O rugaciune simpla, profunda, sensibila, fara nici o idee teologica elaborata, zicea doar: "Doamne ajuta-ne! Doamne fii cu noi! Doamne iarta-ne!",exact asa cum vorbeste un copil cu tatal sau, in familie. O simplitate pe care o vezi numai la oamenii de la tara, care n-au trecut niciodata printr-o scoala teologica, dar care se roaga cu foarte multa convingere si credinta, intr-o uimitoare intimitate si familiaritate cu Dumnezeu.Dupa aceea, in ziua urmatoare, eu am indraznit si am intrebat: "Parinte profesor, ma iertati, dar eu m-am mirat cand v-ati rugat atat de simplu aseara". El mi-a raspuns: "Cea mai mare ispita este sa teologhisesti in timpul rugaciunii. Atunci nu vorbesti cu Dumnezeu, vorbesti cu tine insuti despre El". ,,știe Tatăl vostru de cele ce aveți trebuință mai înainte ca să cereți voi de la El"(Matei 6,8) Last edited by Pelerin spre Rasarit; 28.07.2012 at 18:07:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Potrivit traditiei,interpretarile voastre actuale asupra Bibliei,trebuie transmise La fel e si la ortodoxi.Doar ca de mult mai mult timp... Toti sfintii nu au cautat altceva decat pe Iisus Hristos,si dragostea ,care este cea mai mare porunca a Bibliei. Sunt sute de mii de sfinti,dar nici unul macar ,nu a fost lipsit de o dragoste mult mai mare decat o avem toti de pe forumul asta la un loc. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta rămâne de văzut.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ha ! cu Biblia in mana va arat ca sunteti intr-o eroare fantastica! unde scrie domnule de pastor in Biblie ?!
mai aveti curajul sa spuneti ca nu faceti apel la o traditie neoprotestanta??! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și El a dat pe unii apostoli, pe alții prooroci, pe alții evangheliști, pe alții păstori și învățători" (Efeseni 4,11) Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
acei "păstori" sunt prezbiterii care se ocupa cu carmuirea bisericii. Biblia ortodoxa: Preoții, care își țin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul și cu învățătura. (1Tim.5:17) Cornilescu: Prezbiterii care carmuiesc bine sa fie invredniciti de indoita cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovaduirea si cu invatatura pe care o dau altora. (1Tim.5:17) iar voi aveti si pastori si prezbiteri, in acelasi timp! pastorul fiind peste prezbiteri, si salariat totodata, drepturi de care prezbiterii nu se bucura ! asta e o traditie si nu apare in Scripturi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
lasati-o balta, ca nu este asa, niciunde in Scripturi nu se face o diferentiere intre pastor/ prezbiter (preot)
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Credeti ca diavolul ne cunoaste gandurile? | zoridezi | Generalitati | 70 | 30.10.2013 04:13:32 |
Cunoaste-te pe tine insuti | florin.oltean75 | Generalitati | 12 | 10.01.2012 16:39:59 |
cunoaste cineva? | Ioana-Andreea | Preotul | 2 | 21.03.2010 21:36:18 |
Dumnezeu ne stie si gandurile... | silverstar | Generalitati | 3 | 29.09.2008 23:23:05 |
Sper sa-mi lumineze Dumnezeu gandurile | veilur | Generalitati | 56 | 22.03.2008 09:46:20 |
|