Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2012, 14:57:08
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Cu tot respectul cuvenit si cu speranta ca nu va par nepoliticos, permiteti-mi va rog o simpla opinie: Biblia nu se poate interpreta pe ea insasi. Asa cum o partitura nu se poate interpreta pe ea insasi, asa cum un poem sau un text dramatic au nevoie de un interpret, adica un om insufletit in carne si oase.
Nicio problemă domnule Cezar, am citit totdeauna cu interes opiniile dumneavoastră pertinente și pline de miez. În același timp, nu vă supărați dacă vă spun că am suficiente partituri (în Cakewalk) ce se interpretează singure. Și chiar așa este, doar să fim dispuși a părăsi prejudecățile noastre moștenite ori dobândite!

Să nu uităm că Cel ce este numit chiar Cuvântul a interpretat în Evanghelii suficiente pasaje ale Cuvântului lui Dumnezeu, delegând de asemenea pe sfinții Lui apostoli să facă în epistole același lucru, astfel că în problemele esențiale ale mântuirii nici nu am avea nevoie de comentarii și interpretări. Totuși, slavă Domnului că avem și din acestea din belșug!

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Toate cele bune va doresc!
Dumnezeu sa ne miluiasca!
Har și Pace!
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 15:05:41
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Argumentarea e sublima, dar lipseste cu desavarsire.
Ce facem cu restul de diferente?
Nu mi-am propus să fac inventarul tuturor diferențelor, dacă doriți să îmbogățesc "argumentația" cu noi exemple o pot face, dar să știți că acestea vor adânci prăpastia abisală (îmi place cum sună acest pleonasm) ce se cască între ortodoxie și Scriptură. N-am spus între ortodoxie și neoprotestantism ca să nu vă scandalizați prea tare...

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
De ce nu sunt toti protestantii o singura biserica? Ups, nu prea avem raspuns.
Pentru același oops motiv pentru care B.C. și B.O. nu formează o singură biserică (am scris cu minusculă pentru a o deosebi de Instituția Bisericii Invizibile a lui Hristos).
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 17:47:54
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

,,În ceasul acela, s-au apropiat ucenicii de Iisus și I-au zis: Cine, oare, este mai mare în împărăția cerurilor? Și chemând la Sine un prunc, l-a pus în mijlocul lor, Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor.Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăția cerurilor."(Matei 18,1-4)

Vom reda ceea ce marturiseste Preafericitul Parinte Patriarh despre Parintele Dumitru Staniloae: "... o alta marturisire pe care as dori sa o aduc despre dansul ca om al rugaciunii mi-a fost inspirata de o intalnire ortodoxa din Franta, care a avut loc la Amiens, langa Paris, in 1977… am stat, in noaptea aceea in aceeasi camera, iar inainte de culcare, Parintele Staniloae a zis: "Sa ne rugam". Si ne-am rugat, am stat asa in pozitie de rugaciune, iar dansul a rostit pe de rost rugaciunile incepatoare, dar pentru ca n-aveam Ceaslovul cu noi, dansul s-a rugat liber.

Eu cand am auzit cum se roaga, imi venea sa cred ca e alt om. O rugaciune simpla, profunda, sensibila, fara nici o idee teologica elaborata, zicea doar: "Doamne ajuta-ne! Doamne fii cu noi! Doamne iarta-ne!",exact asa cum vorbeste un copil cu tatal sau, in familie. O simplitate pe care o vezi numai la oamenii de la tara, care n-au trecut niciodata printr-o scoala teologica, dar care se roaga cu foarte multa convingere si credinta, intr-o uimitoare intimitate si familiaritate cu Dumnezeu.Dupa aceea, in ziua urmatoare, eu am indraznit si am intrebat: "Parinte profesor, ma iertati, dar eu m-am mirat cand v-ati rugat atat de simplu aseara". El mi-a raspuns: "Cea mai mare ispita este sa teologhisesti in timpul rugaciunii. Atunci nu vorbesti cu Dumnezeu, vorbesti cu tine insuti despre El".

,,știe Tatăl vostru de cele ce aveți trebuință mai înainte ca să cereți voi de la El"(Matei 6,8)

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 28.07.2012 at 18:07:23.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 22:28:00
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
[*]Biblia ca unica sursă a credinței și practicii creștine (nu și Tradiția).
.
Dar si voi sunteti tot traditie pt urmasii vostri.
Potrivit traditiei,interpretarile voastre actuale asupra Bibliei,trebuie transmise
La fel e si la ortodoxi.Doar ca de mult mai mult timp...
Toti sfintii nu au cautat altceva decat pe Iisus Hristos,si dragostea ,care este cea mai mare porunca a Bibliei. Sunt sute de mii de sfinti,dar nici unul macar ,nu a fost lipsit de o dragoste mult mai mare decat o avem toti de pe forumul asta la un loc.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 06:24:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Dar si voi sunteti tot traditie pt urmasii vostri.
Asta rămâne de văzut.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 09:30:43
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
De ea (Biblia) însăși.
Ha ! cu Biblia in mana va arat ca sunteti intr-o eroare fantastica! unde scrie domnule de pastor in Biblie ?!

mai aveti curajul sa spuneti ca nu faceti apel la o traditie neoprotestanta??!
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 09:38:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Ha ! cu Biblia in mana va arat ca sunteti intr-o eroare fantastica! unde scrie domnule de pastor in Biblie ?!
Uite aici:

"Și El a dat pe unii apostoli, pe alții prooroci, pe alții evangheliști, pe alții păstori și învățători" (Efeseni 4,11)

Citat:
mai aveti curajul sa spuneti ca nu faceti apel la o traditie neoprotestanta??!
Da, mai am! Căci am făcut apel la tradiția apostolică...... sau la tradiția neoprotestantă, dacă admiteți că apostolii au fost neoprotestanți.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 09:44:41
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite aici:

"Și El a dat pe unii apostoli, pe alții prooroci, pe alții evangheliști, pe alții păstori și învățători" (Efeseni 4,11)
ce amuzant sunteti !

acei "păstori" sunt prezbiterii care se ocupa cu carmuirea bisericii.

Biblia ortodoxa:

Preoții, care își țin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul și cu învățătura.
(1Tim.5:17)

Cornilescu:

Prezbiterii care carmuiesc bine sa fie invredniciti de indoita cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovaduirea si cu invatatura pe care o dau altora. (1Tim.5:17)

iar voi aveti si pastori si prezbiteri, in acelasi timp! pastorul fiind peste prezbiteri, si salariat totodata, drepturi de care prezbiterii nu se bucura !
asta e o traditie si nu apare in Scripturi.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 09:47:14
Banned

Implicit

Citat:
ce amuzant sunteti !

acei "păstori" sunt prezbiterii care se ocupa cu carmuirea bisericii.

Biblia ortodoxa:

Preoții, care își țin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul și cu învățătura.
(1Tim.5:17)

Cornilescu:

Prezbiterii care carmuiesc bine sa fie invredniciti de indoita cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovaduirea si cu invatatura pe care o dau altora. (1Tim.5:17)

iar voi aveti si pastori si prezbiteri, in acelasi timp! pastorul fiind peste prezbiteri, si salariat totodata, drepturi de care prezbiterii nu se bucura !
asta e o traditie si nu apare in Scripturi.
Textul citat era din Biblia Ortodoxă.Apostolul Pavel are expresii diferite pentru păstori și prezbiteri.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 09:56:21
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Textul citat era din Biblia Ortodoxă.Apostolul Pavel are expresii diferite pentru păstori și prezbiteri.
lasati-o balta, ca nu este asa, niciunde in Scripturi nu se face o diferentiere intre pastor/ prezbiter (preot)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Credeti ca diavolul ne cunoaste gandurile? zoridezi Generalitati 70 30.10.2013 04:13:32
Cunoaste-te pe tine insuti florin.oltean75 Generalitati 12 10.01.2012 16:39:59
cunoaste cineva? Ioana-Andreea Preotul 2 21.03.2010 21:36:18
Dumnezeu ne stie si gandurile... silverstar Generalitati 3 29.09.2008 23:23:05
Sper sa-mi lumineze Dumnezeu gandurile veilur Generalitati 56 22.03.2008 09:46:20