![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar astazi am citit din Iasaia 55 : <<Caci gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele nu sunt ca ale voastre>>, zice Domnul. <<Si pe cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt caile Mele de caile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.>> Nu stiu daca a observat cineva, dar Sfanta Scriptura critica cel mai aspru pe pastratorii si invatatorii Legii, decat de dusmanii poporului ales. Pe dusmani, daca poporul merge pe calea cea buna, ii nimiceste Domnul. Nu este nevoie sa ne aprindem noi asura lor, cu vorbe sau in alt fel. Iar daca Domnul le ingaduie sa ne biruiasca, cred ca treaba este clara pe unde ne aflam noi, in ecuatia mantuirii. Ne mahnim ca ne sunt rapite avutiile tarii, dar fara sa ne punem intrebarea "Oare le meritam? Nu cumva IL facem de ras pe Dumnezeul parintilor nostri?" Cat despre banii parohiilor. Pai daca reusesti sa te faci iubit, ca preot paroh, de se va intamplat sa nu ai paine pe masa, crezi ca nu-ti vor sari fratii in ajutor? Sau se tulbura vreodata cineva, cand un preot vrednic cere bani pentru biserica sau pentru vreo nevoie a sa? Dar de este unul nevrednic si cel mai cuvios dintre enoriasi tot nutreste ganduri de indoiala. Nu mai bine ne procupam noi sa sporim in iubire? Si cum alfel cunoastem sporirea in iubire decat dupa masura in care ne punem la dispozitia celorlati. Odata, mergand prin Athos, am ajuns la o chilie unde vietuiau doi calugari romani. Cand am cerut binecuvantarea, indata si-au lasat lucrul si mi-au sarit in intampinare, cu zambete si cu o atitudine slugarnica. Eu eram cam tulburat, din pricina gandurilor si a mandriei mele, iar ei, cel putin unul fiind vazator in duh, numai din cuvinte alese cu grija m-au ridicat indata. Dupa 10 minute, eram ca si cum n-as fi avut nimic. Si vorbind intre ei: "-Unde culcam motanul l-a noapte? -Pai uite aici o cutie! Vezi ca are o problema la picior, oare cu ce se trateaza, niste apa calda avem? -Eh! Punem indata la incalzit." Atunci am avut parte de mila lui Dumnezeu si am cunoscut ca despre mine vorbeau. La urma l-am intrebat pe staretul chiliei ce este cu apa calda. Si el a continuat sa fi sugubat... "Acuma! Stai sa aprind focul! - Nu parinte, daca nu vrei sa imi spui nu te mai necajesc. - Bai! Apa calda e dragostea!" Si acum ziceti voi! Oare m-ar fi ajutat mai mult daca m-ar fi luat cu dogma? Ca de ce am parasit chilia si toate celelalte? Sau ducandu-ma alta data la ei, oare voi indrazni sa le deschid poarta fara sa am inima cat un purice, ca nu cumva sa-i deranjez cu ceva pe binefacatorii mei? Si asta nu pentru ca mi-a poruncit cineva. Dumnezeul nostru nu e bun pentru ca are de dat cuiva socoteala. Intr-acolo trebuie sa ne indreptam si noi ca sa putem fi siguri de mantuire! Last edited by leonte; 10.02.2013 at 21:13:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta, frate Leonte!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. In VT spune clar: Sa se roage Moise pentru Mariam, ca sa se curete de lepra. Chiar daca s-ar ruga Moise sau Samuel, tot nu-i voi asculta. Arhiereul duce jertfa pentru iertarea pacatelor lor si ale poporului. Dumnezeu a stabilit in mod clar legea MIJLOCIRII pentru pacate, care este aceasta: Preotul, uns de arhiereul, sau de Dumnezeu, cere lui Dumnezeu iertare pentru pacate si aduce jertfa pentru pacate. In VT se aduceau animale si se jertfea sangele lor. In NT se aduce jertfa Hristos, de fiecare data. Deci ce zici tu de preoti NU este conform spuselor Scripturii. Scriptura vorbeste despre PREOTI. Scriptura este a lui Dumnezeu, deci PREOTIA este din randuiala lui DUMNEZEU, si este o lege data spre implinire numai unor alesi, pentru folosul celorlalti. Daca iti bati joc de preotie, iti bati joc de Aaron, de Zaharia, de Apostoli si de toti cei ca ei. Nu ai vrea sa stai la judecata finala fata in fata cu Apostolul Petru si sa-ti bati joc de preotia lui, nu-i asa? 2. Cam asta e predania oricari organizatii piramidale idolatre, cu scop politic. Idolatre? Ti se pare ca noi avem vitei in bisericile noastre si ne inchinam lor? Ti se pare ca icoanele noastre seamana cu un vitel de aur? Ti se pare ca persoanele din icoana seamana cu "persoana vitelului de aur"? De fapt intrebarea este: ai vreun dram de minte in cap? Cu scop politic? Se poate folosi si in scop politic, iar predica poate fi folosita si spre manipulare. Dar pentru ca nu ai dat nici un exemplu cu nume si prenume, si pentru ca nu ai arata ca ASTA ESTE O PRACTICA CONSTANTA IN BISERICA, o practica raspandita ca un cancer in intreaga fiinta a bisericii te numesc direct: mincinos, defaimantor, aruncator de vorbe in vant. Vezi tu, daca ai citit o bruma de Scriptura, crezi ca te-ai trezit mare exeget, interpret sau cine stie ce? 3. "ca să dau mărturie pentru adevăr; oricine este din adevăr ascultă glasul Meu." Vezi tu, chiar Hristos iti da un raspuns: la sfarsitul veacurilor toti vor spune: "Hristos". Si Hristos spune: "multi se vor insela". Deci, faci tu parte din cei multi? Iar Hristos spune ca probabilitatea de a te insela este ... de mare (50%) ? Pentru ca "multi" inseamna multi. 4. Pot sa-ti amintesc si de alti eroi in lupta cu Dumnezeu si Scriptura, care au fost in mod fals iluminat de Duhul Sfant: Luther, Calvin, Ellen White, Charles Russel Taze, Mormon... toti au fost in "puterea Duhului Sfant", prooroci mari (dar falsi), care au facut minuni (da de unde..) (in)vizibile celor din jurul lor.... exact ca in vorba lui Hristos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar din nesimtire, tu ce zici, te trezesti vreodata? Ai o limba ascutita dar neinteleapta. Daca duhul Evangheliei este al iubirii, al mustrarii cu blandete, al dragostei, al pacii, al raspunsului cu bun simt, nu ti se pare ca in posturile tale nu esti in Duhul Evangheliei? Sau mai bine spus, iti pasa de ce zice Scriptura? Iti pasa ca Scriptura iti spune sa fii mai echilibrat? Iti pasa ca tu acum arunci cu gaz pe foc intr-un moment in care chiar nu e cazul... Degeaba cunosti Scriptura, daca nu ai invatat sa te stapanesti cel putin. Omul intelept si desavarsit se cunoaste dupa vorba. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Arata-mi si mie in patristica un exemplu de ajungere la "Dumnezeu Tatal". 3. Relatie personala? Vezi ca in orice relatie sunt 2 persoane: Dumnezeu si tu. Daca te asezi la masa cu Dumnezeu si te tragi de sireturi cu El, e problema ta. Dar esti sigur ca Dumnezeu se trage de sireturi cu tine? Ca oricine se va inalta se va smeri, si oricine se va smeri se va inalta. 5. Vorba multa si indrazneata arata clar parere de sine multa. Iar parerea de sine este o cauza de mandrie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Argumentul tau de mai sus este unul pur protestant. Tu nu iti dai seama, dar tu ai invatat pe de rost logica protestanta, si o aplici la litera. Tu ai spus asa mai sus: "sunteti rai, deci la voi nu este adevarul ci este la protestanti". La fel spun si protestantii. Ori este o separatie clara intre ADEVAR, BISERICA SI FAPTELE OAMENILOR. Biserica Ortodoxa are Adevarul in ea. Ortodocsii sunt membri ai acestei Biserici, dar nu se tin de invatatura. Daca un ortodox nu se tine de invatatura lui asta inseamna ca Ortodoxia este mincinoasa? Daca un ortodox se tine de invatatura lui inseamna ca Ortodoxia spune adevarul? Si atunci ce te faci cu sectarii care beau si injura si curvesc? Vezi ca esti intr-o dilema foarte mare, ca sectarii au foarte multi pacatosi. Toti tinerii lor pacatuiesc, asemenea tinerilor ortodocsi, numai ca nu o fac pe fata.... Vad ca ai inhalat mult din duhul protestant.. cu siguranta ca ai fost pe la niste adunari unde ai invata "interpretarea corecta a Scripturii", evident in varianta sectara. Ar fi corect sa ai bunul simt sa spui clar pe forum unde "studiezi" Scriptura. Pentru ca "argumentele" (mai degraba textele si rautatile invatate pe de rost si reproduse) impotriva Ortodoxie miros de departe a texte sectare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ai citit Scriptura, asa cum te lauzi, cu siguranta ca ai putea pricepe sensul afirmatiilor, precum si argumentarea Scripturistica a lor. "carte editie autor gilimele!"? Vezi tu, daca Hristos ar fi in fata ta, la fel i-ai cere? Carte, autor, editie, ghilimele? Chiar nu esti capabil sa porti un discurs logic, pe "sensuri" ale Scripturii, si nu pe "citate" al Scripturii? Daca nu citezi la tot pasul asta inseamna ca nu cunosti Scriptura? Vezi tu, Sf. Ioan Gura de Aur spune ca este ceva mai mare decat Scriptura: mai mare decat Scriptura este descoperirea dumnezeiasca. Si atunci ce te faci, ca nu este scrisa in Scriptura. Si inca o intrebare: daca pe tine te cheamna leontie, si nu scrie in Scriptura asta, pot sa interpretez eu ca tu de fapt nu existi? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vezi-ti de barna din ochiul tau, si lasa paiele din ochii altora. Cred ca ai reusit in cateva posturi sa jignesti desi nu ai fost jignit deloc. ... gandurile si duhul tau... ai ajuns la sfintenia marilor parinti ai pustiei sa fii in stare sa vezi asezarea unui om si cum este el in fata Duhului Sfant? Daca nu, atunci de ce arunci cu injuriile astea? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
parintele Arsenie Boca | 06dec | Mari Duhovnici si predicile lor | 34 | 07.12.2013 18:02:21 |
PARINTELE ARSENIE BOCA | elena4018 | Mari Duhovnici si predicile lor | 76 | 04.12.2013 17:31:22 |
Parintele Arsenie Boca | marlene | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 31.12.2009 12:44:31 |
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 15:57:47 |
|