Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.11.2008, 19:03:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Astzi am ascultat evanghelia "Bogatului caruia i-a rodit tarina"si m-am gandit din nou la darurile pe care ni le da Dumnezeu in fiecare clipa,daruri materiale dar si daruri duhovnicesti si spirituale,caci si noi suntem asemanea acelui bogat care,atunci cand Dumnezeu i-a umplut hambarele cu bunatati,in loc sa multumeasca pentru acestea n-a gandit decat la binele sau"de acum voi manca voi bea si ma voi veseli......."
Multi dintre noi atunci cand primesc de la Dumnezeu mai mult decat altii devenim din mandri,mai mandri si din rai mai rai si cu cat avem mai mult cu atat suntem mai departe de Dumnezeu si de oameni.
Am intalnit multe persoane sarmane care din putinul lor dau un banut de pomana sau la o sfanta biserica.Dar,am intalnit si multi bogati care sunt avari si cu cat au mai mult cu atat dau mai putin.
Daca intr-o zi Dumnezeu ne-ar umple de bunatati am fi oare mai buni sau am fi asemenea bogatului nemilostiv?
"Pana cand pacatosii, Doamne, pana cand pacatosii se vor fali ? Pana cand vor spune si vor grai nedreptate ; grai-vor toti cei ce lucreaza faradelegea? Pe poporul Tau, l-au asuprit si mostenirea Ta au apasat-o. Pe vaduva si pe sarac au ucis si pe orfani i-au omorat. Si au zis : < Nu va vedea Domnul, nici nu va pricepe Dumnezeul lui Iacob >. Intelegeti, dar, cei neantelepti din popor, si cei nebuni, inteleptiti-va odata ! Cel ce a sadit urechea, oare, nu aude? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu priveste? Cel ce pedepseste neamurile, oare, nu va certa? Cel ce invata pe om cunostinta. Domnul, cunoaste gandurile oamenilor, ca sunt desarte."( din Psalmul 93).

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sola Scriptura,daruri. tigerAvalo9 Generalitati 70 09.05.2020 14:24:21
Cele 7 daruri ale Duhului Sfant Laurentiu Generalitati 52 28.03.2016 12:29:30
Pustnici, asceti, cu daruri deosebite sunsray Mari Duhovnici si predicile lor 5 02.06.2013 17:24:47
Necazuri si daruri ionut12 Generalitati 16 18.06.2012 22:13:26
Daruri si talanti NECTARIE Generalitati 1 27.01.2011 00:23:02