Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2009, 19:38:17
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
vezi draga silvestar, uite pentru tine nu mai scriu cu sh si cu tz in mesajul acesta.
[COLOR=green]Nu am inteles nimic. Ce vrei să spui? Dacă nu te poți exprima clar si concis, renunta.[/COLOR]
Vechi 23.01.2009, 20:42:59
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Nu se sustine asa ceva... La vremea aceea limba romana inca nu era formata. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Apoi, am mai spus pe aici ca progresul si schimbarea fac parte din evolutia omenirii. Un om cu un limbaj involuat nu poate fi un om al timpului contemporan. De fapt, ce se urmareste? Incremenirea crestin-ortodoxului intr-un timp nedefinit? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Si altceva: acum 1500, 1900 de ani cine cunostea cuvantul "ortodoxie." [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu-i nevoie sa-mi raspunzi. Maine voi vorbi cu colegul de religie care este si preot si stiu ca o sa-mi ofere informatii corecte, eventual si o carte despre istoria ortodoxismului.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Si, in acelasi context: Limba romana - am citit sau am auzit la TV-uri, cum ca se lucreaza la o Biblie accesibila oricui si scrisa pe intelesul oricui. Adica un limbaj al zilelor noastre, un limbaj evoluat. Daca BOR este de acord cu asa ceva, este de acord cu folosirea limbajului evoluat al limbii romane, atunci iar intreb: suntem noi oare mai catolici decat papa?[/COLOR]
Ai reusit sas vorbesti cu colegul de religie? Ce ti-a spus? M-as bucura sa ne spui si noua...
Reply With Quote
Vechi 24.01.2009, 08:01:21
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Ai reusit sas vorbesti cu colegul de religie? Ce ti-a spus? M-as bucura sa ne spui si noua...
[COLOR=green]Am avut ieri o discutie lunga, dar nefinalizata cu colegul meu si bineinteles mi-a lamurit niste lucruri. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Asa cum am spus si eu, limba romana inca nu era formata cu 1400, 1900 de ani in urma. Si nici nu se stia pe atunci de ortodoxism desi cuvantul ortox exista in lb greaca de unde provine. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Biserica nu impune nimanui folosirea limbii romane vechi... Mi-a spus si dumnealui ca se lucreaza la adaptarea cartilor sfinte - parca Liturghier - la cerintele limbii moderne si asta ca sa atraga lumea spre credinta. Biserica are interes sa atraga populatia spre credinta si nu s-o indeparteze folosind un limbaj neinteles, retrograd. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Am intrebat de ce biserica este limitativa, de ce credinciosului crestin-ortodox i se vorbeste mereu de diavoli si este amenintat cu iadul. Mi-a spus ca toate acestea sunt exagerari si cei care le promoveaza nu fac bine ortodoxismului. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]La fel, mi-a spus ca citeste ce se scrie aici, pe forum, dar nu este de acord cu foarte multe lucruri care sunt exagerate, voit sau din lipsa de informatii temeinice. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Am spus ca discutia a ramas nefinalizata. Poate in cursul saptamanii viitoare o sa mai gasim niste timp sa-i mai pun niste intrebari vizavi de temele dezbatute aici si de alte nelamuriri pe care le am eu.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Am incredere in spusele dumnealui pentru ca este tanar si pana acum nu am vazut nimic exagerat in atitudinea lui.[/COLOR]
Vechi 25.01.2009, 01:44:39
Anca-Miha
Guest

Implicit

Este de un real folos a discuta cu cineva fata in fata, a putea pune intrebari si a primi raspunsurile dorite. Ma bucur ca ai gasit pe cineva in care ai incredere, cu care sa discuti despre aceste lucruri.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Unire din iubire,cofratietate si comuniune in unitate sau din interes? Seraphim7 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 67 09.11.2010 13:32:28
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11