![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
E un subiect plin de bucurie si tristete, as avea multe de spus aici, dar ma rezum la "Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"..Cat despre pocainta, as vrea sa o am dar..... desi am destui ani... nu am reusit inca sa pun inceput bun dar.. sper..
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga Jenica, am citit de curand despre Parintele Salafiil (din Republica Moldova) in blogul lui Laurentiu Dumitru si am gasit un pasaj, menit sa ne dea speranta noua, celor care nu am pus inca un inceput bun:
" 30. Părintele era întru toate ca un Pateric viu. Toate cuvintele, miscările, felul în care mînca erau asa cum citesti în Pateric. Într-o zi părintele mi-a zis: „Eu nu eram asa dintotdeauna, că nu stiam cum trebuie să fie un călugăr. Da’ cînd am venit aici, fratele care era cu mine la chilie, mi-a citit din Patericul Sfîntului Sava. Eu nu mai citisem cartea asta, că pe vremea noastră nu era. Si acolo am aflat cum trebuie să fie un călugăr, carevasăzică. L-am pus pe frate să-mi citească în fiecare zi, ca să învăt eu pe de rost ce scrie acolo si să le spun celor ce vin la mine. De atunci am pus început bun si n-am mai făcut faptele de mai înainte. Pînă a citi cartea asta eu nu eram desăvîrsit, da’ pe urmă m-am făcut desăvîrsit”. Părintele a intrat la 16 ani în mănăstire și s-a nevoit din toate puterile sale cum a stiut. Atunci cînd a citit cartea care l-a schimbat era trecut de 85 de ani, dar chiar si la această vîrstă el a găsit putere si vointă să se schimbe cu o rîvnă mai înflăcărată decît a tinerilor. Asa ca , vezi, mai avem timp, doar ravna parintelui Salafiil sa o avem. Pana ajungem si noi la varsta de 85 ani, sa ne straduim ca parintele Salafiil si sa fac |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu siguranta IL vomm gasi! Doamne ajuta! P.S.: Seraphim Rose... va spune ceva? Merita citit ceea ce a scris. |
|
|||
|
|||
![]()
Speranta...
Nu sunt pe cale numai petale ofrande pale de trandafiri... Dar stim ca spinul si-a pus rubinul chiar si pe crinul primei iubiri! Nu ne-aduc anii numai Betanii, dulci spovedanii in vreun apus. Dar stim ca ura si-a-ntins masura, varsandu-si zgura si pe Iisus! Si nu-i prea lesne, cu serpi la glezne, carari prin bezne a-ti netezi. Dar scris e doara ca-ntai e seara si noapte-amara. Si-apoi e zi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
:)mULTI AU CUNOSCUT TRAGEDIA CADERII..SI EU..DAR AM FOST NOROCOASA PENTRU CA DUMNEZEU M-A AJUTAT SA MA OPRESC LA TIMP,PENTRU CA NU AM MURIT,PENTRU CA MI-A MAI DAT O SANSA.
AM INCREDERE IN PLANURILE LUI DUMNEZEU SI MA STRADUI SI EU CU PASI DE FURNICA,SAU DE RAC SA MERG INAINTE |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu m-a lasat sa imi gasesc sfarsitul vietii in secta in care eram, si nici copii nu mi-a daruit (prima sarcina am pirdut-o cand eram in secta)cat timp am stat acolo, dupa ce m-am intors in ortodoxie imediat am primit de la Dumnezeu copii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este vorba de a cadea in pacat. Ca doar ne nastem pacatosi, avem grmenul pacatului in structura noastra fireasca. Psalmistul spune aceste cuvinte la care am face bine sa luam seama. In pacat ma zamislit mama mea.Biblia are si alta expresie de a ne face cunoscut ca sintem pacatosi pina in maduva oaselor. Citim ca Toti am pacatuit si prin pacat a intrat moartea. Si pentruca toti au pacatuit moartea a trecut asopra tuturor oamenilor .
Nu stiu daca frumusetea ortodoxiei te scapa de aceasta osinda care planeaza asupra omuli.Ce stiu este ca ; venind inaintea lui Dumnezeu cu o inima sincera la el gasim indurare. Psalmistul spune asa de frmos prin ce a trecut el. Mi-am marturist Domnului vina pacatelor mele si El a iertat vina mea. Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
stiu ca este f cunoscut, dar ... INFORMARE... F Important! | guest100 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 28.03.2012 13:10:18 |
Intrebare pentru cei convertiti:cum L-ati cunoscut pe Dumnezeu? | laurastifter | Generalitati | 14 | 22.12.2011 18:05:25 |
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? | tigerAvalo9 | Generalitati | 84 | 05.09.2011 08:32:49 |
O intrebare pentru teologi sau pentru cei care cunosc | Delirul | Generalitati | 7 | 21.02.2010 19:51:02 |
Un verset cunoscut | Florin-Ionut | Generalitati | 1 | 08.08.2008 09:49:46 |
|