![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru a nu gresi voi intreba duhovnicul, apoi voi reveni cu raspunsul la intrebarea ta. Mai sus am scris ceea ce eu stiam de mic copil.
Hristos a inviat, Marius! |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele a spus asa: e vorba de Tipicul bisericesc. Acesta randuiala se gaseste in Tipic dintotdeauna, numai ca unii sfinti parinti nu au fost de acord cu acesta lunga dezlegare...Mai ales dupa perioada comunismului au survenit unele greseli/schimbari de interpretare/ redactare.. De aceea au aparut aceste discrepante. Mai mult decat atat este cum am spus mai sus problema tiparii calendarelor.. Mi-a spus duhovnicul ca PF Daniel cauta sa uniformizeze calendarele
![]() http://teologie.net/biblioteca/cursu...ru_posturi.pdf La pagina 7 ai "Dezlegarile de peste an". Bucurie! |
|
|||
|
|||
![]()
Mai fratilor da aceasta dezlegare s-a pus pentru cei mai slabi asa cum sunt eu.
Cei care sunt mai postitori si vor pot sa tina post de tot in acest zile (miercurea si vinerea de dupa inviere) iar de ii invita cineva la masa sa manance numai acolo fara sa spuna ca au tinut post ca sa nu isi piarda osteneala precum faceau Sfintii Parinti. Ba mai mult nici macar pentru pacate nu ai voie sa plangi in aceasta perioada ca asta inseamna ca nu ai incredere in puterea de a ierta a harului Sfintei Treimi si in jertfa rascumparatoare a Domnului nostru Iisus Hristos. "Nimeni să nu se tânguiască pentru păcate, că din mormânt iertare a răsărit"- de la Sfantul Ioan Gura de Aur de se citeste in noaptea de Inviere. (aviz celor de le place Sfantul Simeon Noul Teolog :)) ). |
|
|||
|
|||
![]()
Si pentru cei si mai slabi dam dezlegare pe tot anul! Iar pentru cei abia veniti la credinta desfintam si posturile cu totul.
Cred eu ca-i mai de folos sa ai constinta incarcata ca nu reusesti sa postesti decit sa fi impacat cu tine insuti ca nu calci vreo regula. Sincer nu cred ca incepatorul invatat cu dezlegarea, de la el insusi sa nu tina dezlegarea. |
|
|||
|
|||
![]()
A am zis ca nu e voie sa plangi - da nu e voie sa plangi de intristare.
E voie sa plangi de fericirie,de bucurie de multumire etc. (eu am vazut oameni plangand de fericire sau de bucurie foarte mare). Si cum postul se tine cand esti despartit de Mire (adica de Domnul nostru Iisus Hristos) cum s-ar putea tine post in aceasta perioada? Da se poate tine post de suparare,deznadajduire,judecata altora,ura,dispret,mandrie,parere de sine si cate mai sunt - de altfel de astea cam tot timpul trebuie sa se tina post. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte daca-i asa atunci zic eu sa desfintam postul duminica (in cele 4 posturi) ca doar duminica este Inviere! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul meu ? | Mihnea Dragomir | Postul | 179 | 10.11.2013 16:37:57 |
Postul + | cristiboss56 | Pocainta | 43 | 03.08.2012 03:11:25 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
POSTUL | aliscami | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 13.08.2009 23:58:18 |
|