![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
....Nu numai zidurile, nu numai clericii, ci Noi....
|
|
|||
|
|||
![]()
Jenica, noi suntem turma, suntem biete oite fara minte prea multa care daca ratacim fara oieri, ce putem face?...si mai ales fara o stina care sa ne protejeze si sa ne tina uniti si protejati de LUPI...
Eu din experienta cred exact invers, ca incepatorii in ale credintei vor avea de cistigat daca vad ca se face curatenie in sinul BISERICII si acesti indivizi sunt trimisi la re-educare in minastiri si mai ales, se pare, la re-INTELGERE si RE- APROFUNDARE a ce inseamna tainele, nu crezi? Nu ca am intelege noi mai bine ce si cum,nu!,.. ca nu stim, insa ACEST LUCRU este ESENTIAL pentru EI si LUCRUL LOR, nu? si cred ca cel mai bun loc de vindecare si redefinire a tainelor pentru cei care imbratiseaza fetiscane in altar(M.Bucium) si vind hirotonii la jurnalisti pe Euro la greu este la minastiri in grajd la vaci , la porci si pe cimp cu oile pentru urmatorii 20 de ani si sunt convins ca mai devreme sau mai tirziu Dumnezeu ii va ierta, insa nu trebuie sa se miste de acolo!, de la greblat balegarul, acolo se va da LUPTA CEA MARE a Mintuirii pentru ei. Daca marxistii au avut dreptate cu ceva este in expresia: "Munca inobileaza pe om" sintagma care se potriveste de minune si in cele Duhovnicesti!!!! nimic nu se obtine doar printr-o simpla punere de miini...ci cu multa truda si in timp indelungat!!!!!fiinta noastra pacatoasa nu se schimba peste noapte sau in urma DOAR a unui ritual ...pe de alta parte daca o organizatie duhovniceasca este trivializata si ASTFEL este transformata intr-una lumeasca, a banului, atunci acesti lucratori trebuie sa se astepte ca sa fie judecati dupa legi lumesti, nu Sinodale. |
|
|||
|
|||
![]()
Dom-le saracu reporter Razvan Chiruta e posedat,poftiti ce articol a scris in Catavencu acum cateva luni,de a aparut acum de curand.
Un prieten de al sau a vrut sa ii faca un bine sa il duca la moliftele Sfantului Vasile cel Mare dar s-a speriat si a fugit: http://www.catavencu.ro/noaptea_diav...uiti-7383.html "M-am dus la schitul posedaților de la Călugăreni fără să știu unde merg, de fapt. Mai era doar o zi pînă la Anul Nou și n-aveam de gînd să stau acasă, așa că am întrebat în stînga și în dreapta după o combinație de ultimă oră. Mă trezisem prea tîrziu. Toți prietenii aveau planurile deja făcute, sarmalele gata înfoliate și șampania pusă la rece. Doar Radu pleca la drum singur. M-am oferit imediat să-l însoțesc, convins că mergem să trîntim un foc de tabără pe cîmpia unde a luptat Mihai Viteazu. Aveam să aflu curînd că prietenul meu plănuise, de fapt, să viziteze locașul îndrăciților din Suceava, atras de slujba de exorcizare care prin tradiție se ține în prima noapte din an, cea a Sfîntului Vasile. . . . . . . A doua zi plec de la schitul Călugăreni. Radu mai rămîne, dar eu vreau să plec din nebunia asta. Mă duc în grabă la femeie, îi cer buletinul, îi zic că a apărut o urgență. Mă tem că nu va crede și nu am un plan B. Dar ea mă crede și vine cu buletinul. Îl smulg, fug în cameră, pun mîna pe rucsac și dau să ies. "Unde fugi, frate?", mi se așează în față studentul din București. Mă duc, plec, am să vin altădată, promit. "Nu pleca, frate, Diavolul te trage, nu o să mai vii, profită acum să scapi, nu pleca". Îl izbesc într-o parte, sar pe lîngă el și ies pe poarta schitului. Pe lîngă mine, în exact același timp, intră preotul Daniil Horga, pregătit pentru slujba de exorcizare. Am o mică ezitare, dau să mă întorc. Dar nu, trebuie să ajung în oraș cît mai repede, să prind trenul. V După cinci zile, mă întîlnesc cu Radu. Îl întreb ce-au spus ceilalți de fuga mea neașteptată. "Are mulți draci în el, care l-au tras de aici", au decretat unanim. O fi. Numai că eu la schitul ăla nu mă mai întorc niciodată. " Recunoaste chiar fratia sa aceasta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sincer merg de ani de zile la Molifte dar in locul lui nici eu nu stateam acolo. Nu-mi doresc sa vad nici demonizati nici exorcisme si nu cred ca poti devenii credincios venind in contact cu diavolul! Biserici/minastiri/schituri profesioniste in exorcisme nu-mi inspira nici o incredere. Iisus a facut asa ceva fara circ si mi se pare ca excursiile organizate la astfel de lacasuri cu autocarul sau grupul sint in ton cu problema topicului astuia. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bag si eu in discutie ca sa-mi spun umila parere si o sa o fac punctand 3 idei
1) mass-media in general are o foame de senzational pt care sunt in stare sa-si denigreze propria mama si sa o faca subiect de stiri, ca mai apoi sa-si umple buzunarele..de cativa ani incoace da cand urmaresc subiectele din ziare si tv, pe zi ce trece din pacate imi pierd respectul pt ceea ce ar trebui sa fie o nobila meserie ,cea de jurnalist, dar nu este, acesti indivizi calca in picioare orice, denigreaza orice, arunca cu noroi, speculeaza, inventeaza orice numai sa le iasa lor pasenta, doar un om cu serioase probleme de observatie poate sa spuna ca nu fac asa 2) Cand in presa se vorbeste despre Biserica-ierarhi, se vorbeste doar pt a denigra institutia Bisericii, extrem de rar "preacinstitii" reporteri scriu cate un articol de suflet care sa mangaie inimile romanilor credinciosi, interesul lor este acela de a tavali Biserica prin noroi si acest lucru se poate observa usor Ce nu stiu acesti stimabili jurnalisti este ca Biserica suntem noi toti, crestini care-L marturisim pe Mielul Cel fara de pacat, Salvatorul si Rascumparatorul luimii (inclusiv al lor) iar nu doar ierarhia, nu doar clerul Apoi, fie el diacon, preot sau arhiereu, e om, e om nascut si crescut intr-o societate bolnava marxist-leninista, ateista, corupta si slugarnica, nu e picat din cer, nu e in vizita temporara pe pamant, ci e nascut si crescut aici, pus sa slujeasca Biserica Fiului lui Dumnezeu si cuprins cel putin in egala masura ca si noi de patimi, ispite si inclinare spre pacat, scriu asta deoarece in orice articol impotriva Bisericii, jurnalistii sunt consternati, indignati,"cum, a pacatuit? vai..nu e posibil, el , cihar el, preotul..ierarhul" Da chiar el, domnilor , poate fi cuprins de slabiciune si pacat, sa nu uitam ca Petru care a vazut minunile lui Iisus, sa lepadat de El si Iuda deasemenea l-a vandut 3) si un al treilea punct, aici s-ar putea percepe o vadita contradictie cu punctul 2, ..daca faza e adevarata..sunt mahnit de IPS Teodosie, dupa cum am afirmat, ierarhii sunt cuprinsi de patimi, de pacate, dar..insusi statutul lor ii indemana la cumpatare la abtinere la renuntare, aici nu e vorba de un pacat din nestiinta, de o greseala omeneasca obisnuita, ci de intentia clara de a pacatui, si eu ca si credincios (mai mult pacatos) al Bisericii Ortodoxe trebuie sa-mi arat dezaprobarea si dezamagirea(nu judecata) fata de un Ierarh care a murdarit acest sfant nume si aceasta sfanta misiune de Arhi-iereu(Mare Preot) infintata de insusi Mantuitorul Hristos Biserica este vadit atacata dinafara, BOR deranjaza pe multi pt ca are inca o mare influienta si foarte multi credinciosi..vremurile sunt potrivnice Bisericii evident, dar tare asi vrea sa nu mai aud de astfel de fapte vadit voite si cu premeditare facute de unii preoti sau ierarhi, stiu ca nu tot ce prezinta mass-media e adevarat, dar tare mult mi-asi dori sa nu mai aiba nici macar ce banui asupra Bisericii..nu e greu, trebuie doar sa facem, preoti, ierarhi si credinciosi doar ceea ce suntem datori sa facem, si atunci e bine Doamne ajuta!
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot raul este inspre bine intru zidire, intru curatare de putregai.... Nu poate decit sa ne bucure acest lucru. http://www.romanialibera.ro/a153007/...rea-cozia.html Iti dai seama ce impact pozitiv va avea asupra credibilitatii bisericii, schimbarea personalului din aceste locuri... toti dezamagitii, in special tinerii care sunt IDEALISTI! vor reveni. |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar crezi ca vor fi schimbari?? Ma tem ca nu..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() 2) Citat:
Citat:
3) [COLOR=indigo]La punctul asta arati ca esti o biata oaie ca mine![/COLOR] |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Of, cat de rapizi suntem in a osandi pe fratele, pentru care a murit Hristos. Nu doar ca il judecam, dar il judecam si pe Dumnezeu, ispitind judecatile Lui. Iar in problema presei, mi se pare ca Daniel are dreptate. Uita-te la stirile crestine de azi de pe prima pagina a site-ului: infiintarea unei manastiri, o actiune caritabila, sprijin pentru detinuti. Care din aceste stiri apare in mass-media laica? Si stii de ce nu apar? Pentru ca nu vand. Pentru ca, de fapt, noi fiind foarte rai si pacatosi, nu suntem interesati de binele facut de episcopi, ci doar de relele lor. Asa ca daca ProTV de exemplu ar da stiri de genul asta, nu s-ar uita la ele nimeni. Asa ca vina pentru care mass-media e asa e pentru ca noua nu ne plac decat relele. Uita-te si pe forum cat se comenteaza aceste scandaluri, cum se cearta oamenii intre ei pentru nimic, doar ca sa para ca s-au indreptatit din vorbe. Du-te pe un thread despre milostenie sau despre dragoste sa vezi cat de mult ne intereseaza acele subiecte. Scuze ca m-am lungit, poate v-am plictisit Iertati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica nu va cadea in veac! Avem marturie cuvantul Mantuitorului, dar..multi se vor pierde de ea din pricina pastorilor.. ![]() Tu spui aici: Eu din experienta cred exact invers, ca incepatorii in ale credintei vor avea de cistigat daca vad ca se face curatenie in sinul BISERICII.. Iata ce am scris eu: Biserica nu are nevoie doar de imagine pentru a fi respectata ci si de fapte! Deci iar sunt de acord cu tine, Andrei! Insa ceea ce incerc din rasputeri ( si nu imi este deloc usor..) eu este sa nu judec..atata tot. De aceea inchei cu acelasi cuvant. Domnul si Maica Domnului sa le dea intelepciune Ierarhilor nostri sa ia decizia [COLOR=Red]corecta![/COLOR] |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei | maria-15 | Generalitati | 7 | 09.01.2013 14:38:47 |
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? | elom | Generalitati | 40 | 18.07.2012 13:10:38 |
Daca vinde cineva unele carti | sunsray | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 20.03.2012 22:34:34 |
IPS Teodosie | padrevicentiu | Generalitati | 1 | 12.09.2009 21:08:35 |
|