Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2009, 12:35:33
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Din punctul meu de vedere nu e vorba doar de "imagine" Cesar. Biserica nu are nevoie doar de imagine pentru a fi respectata ci si de fapte! Problema e pentru cei ce sunt la inceput de drum. Ei vor simti aceste lovituri mult mai puternic decat cei ce stiu ca Biserica inseamna Noi. Nu zidurile, nu clericii, ci NOI. Situatia grava din punctul meu de vedere este ca aceste cazuri dese si mult mediatizate loveste in crestinul incepator (si poate nu numai in el, Domnul stie..), in copii nevinovati ce privesc preotul ca pe Bunicutul. Acestora cum le explici ca "Bunicutul" este sau nu un om cazut.. asta e durerea! Biserica nu va cadea in veac! Avem marturie cuvantul Mantuitorului, dar..multi se vor pierde de ea din pricina pastorilor..
Multa dreptate ai.

Problema e simpla si incepatorii trebuie sa o inteleaga bine de la inceput: Hristos ne-a invatat sa uram pacatul dar sa il iubim pe pacatos. Nu pentru ca e pacatos, ci pentru ca e om, ca nimeni nu e fara de pacat, chiar daca ar trai numai o zi, cum zice Sfanta Scriptura.

Asa ca ma adresez si eu incepatorilor: nu va tulburati. Biserica este in voi, caci in voi este Hristos. Vor veni vremuri mai grele decat acestea, dar daca va smintiti, veti pierde totul, chiar daca pedeapsa mai mare are cel ce sminteste.

Zicea undeva Sfantul Siluan Athonitul ca nu avem pastori buni pentru ca nu suntem noi ucenici buni. Daca noi ne-am ruga cu toata taria si dragostea, daca i-am iubi pe toti ca pe noi insine, daca noi ne-am sfinti si am da pilda de sfintenie celor din jur si pastorii nostri ar fi mai tari si poate mai credinciosi.

Celor care mai sus ziceau ca a nu osandi pe pacatos inseamna ascunderea gunoiului sub pres ii raspund prin cuvintele Mantuitorului: "Nu judeca ca sa nu fii judecat". Greu este cuvantul asta, dar daca l-am tine cu sfintenie, nimic nu ne-ar desparti de dragostea lui Hristos. Asa, pentru ca ne caznim sa ne indreptam din faptele noastre, care sunt nimic si mai rau, le comparam cu necuratelile altora (acolo unde sunt), suntem buni de aruncat in foc ca pleava.

Hristos a Inviat!
Vechi 06.05.2009, 12:41:17
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Problema e simpla si incepatorii trebuie sa o inteleaga bine de la inceput: Hristos ne-a invatat sa uram pacatul dar sa il iubim pe pacatos. Nu pentru ca e pacatos, ci pentru ca e om, ca nimeni nu e fara de pacat, chiar daca ar trai numai o zi, cum zice Sfanta Scriptura.
Hristos a Inviat!
Greu lucru este de inteles/respectat acest cuvant Lurentiu. Chiar si pentru cei mai inaintati in credinta, darmite pt. un novice. Insa ceea ce as dori eu sa intelegem este ca:
Indiferent cat ne-am jigni/contrazice unii pe altii aici sau in afara forumului, indiferent cate "dreptate" ar avea unul sau celalat daca nu punem genunchiul [COLOR=Red]impreuna[/COLOR] la rugaciune nu vom fi decat niste crestini cu acte. Atat!
Vechi 06.05.2009, 13:03:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Greu lucru este de inteles/respectat acest cuvant Lurentiu. Chiar si pentru cei mai inaintati in credinta, darmite pt. un novice. Insa ceea ce as dori eu sa intelegem este ca:
Indiferent cat ne-am jigni/contrazice unii pe altii aici sau in afara forumului, indiferent cate "dreptate" ar avea unul sau celalat daca nu punem genunchiul [COLOR=Red]impreuna[/COLOR] la rugaciune nu vom fi decat niste crestini cu acte. Atat!
Vezi, uite ăsta e marele tău "defect" : pui mereu punctul pe "I" !
Vechi 06.05.2009, 15:13:00
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Ai dreptate (iar). Teologi ai mintii, nu ai inimii.

"Unirea credintei si impartasirea Sfantului Duh la Domnul sa cerem!"
Vechi 06.05.2009, 15:40:32
Anca-Miha
Guest

Implicit Inscenare?

Dupa ce Romania Libera a dezvaluit ca Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie a cerut bani unor studenti la teologie pentru ca acestia sa poata fi hirotoniti, Arhiepiscopia Tomisului a anuntat ca, desi este clar ca este o inscenare, s-au luat masurile pentru declansarea unei anchete.

Ceea ce este, insa, interesant, este faptul ca cel care a dispus masurile pentru declansarea anchetei este insusi IPS Teodosie, iar datele stranse in timpul investigatiilor vor fi centralizate tot de el.

"Am demarat o ancheta. (...) Deocamdata suntem in ancheta, nu luam masuri. Aceasta ancheta este realizata in cadrul Arhiepiscopiei si este sub supravegherea Inalt Prea Sfintitului Teodosie. El a dispus initierea acestei anchete si el va centraliza datele", a declarat Eugen Tanasescu, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomis.

http://www.ziare.com/articole/Arhiepiscopul+Teodosie

Cu bani din donatii, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a construit in satul natal din judetul Suceava un hotel de lux...
http://www.cotidianul.ro/manastirea_...osie-4793.html
Vechi 06.05.2009, 16:19:21
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Hahahahahaha! Adica tot invinuitul face anceta ca sa vada daca e invinuit, tot el centralizeaza rezultatetele....Ei, inscenare. Hotul striga hotii, cam asta e ideea. Normal ca daca tu declansezi ancheta ai sanse mult mai bune de a o "conduce" in ce directie vrei...

Normal ar fi fost ca ancheta sa fie facuta de oameni din afara, fara legatura cu cei implicati. Si mai ales, IPS Teodosie sa nu fie implicat in conducerea anchetei deloc. Dar na, asta e, traim in Romania si noi, ca romani, acceptam cam orice de la conducatorii nostri. Bataie de joc.

Pana la sclavia electonica suntem supusi la sclavia coruptiei.
Vechi 06.05.2009, 16:25:48
scrabble
Guest

Implicit

vsovi, daca va fi gasit vinovat de justitie nu mai are nici o importanta daca a incalcat canoane bisericesti sau nu.

Sunt curios, insa, daca justitia il gaseste vinovat si BOR nu, va fi primul arhiepiscop roman care sa hirotoniseasca in celula, sau cum?
Vechi 06.05.2009, 19:39:51
adorcrysti
Guest

Implicit

Citat:

Foarte frumos spus si intelept totodata.Asadar sa cautam sa ne rugam pentru noi si aproapele si nu sa judecam.Sa plecam genunchii la rugaciune si in inima noastra sa coboare linistea si pacea.Doamne ajuta!
Vechi 06.05.2009, 19:49:40
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adorcrysti Vezi mesajul
Foarte frumos spus si intelept totodata.Asadar sa cautam sa ne rugam pentru noi si aproapele si nu sa judecam.Sa plecam genunchii la rugaciune si in inima noastra sa coboare linistea si pacea.Doamne ajuta!
Nu stiu cat de frumos si de intelept este Cristi mesajul meu, dar cred ca pentru rugaciunile multora (parinti si mireni)..se va face dreptate. Dreptatea pe care Dumnezeu Insusi o doreste, nu omul.. Acesta credinta m-a determinat sa scriu acest indemn. Nu sunt cu nimic mai sus, nici nu am vreo calitate in plus, sau vreun dar, atat ca lupt cu mine insumi sa nu judec!
Vechi 06.05.2009, 20:19:15
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
atat ca lupt cu mine insumi sa nu judec!
Jenica,

Eu nu inteleg de ce amintim de judecata aproapelui cind de fapt noi nu judecam ci doar vrem sa INDREPTAM lucrurile.

Acest termen este folosit ca un scut in spatele caruia se pot face tot felul de cotcarii, nu crezi?

Judecarea implica deja o sentinta si ca urmare o aruncare de pietre, pe cind noi nu facem acest lucru, ne-am oprit si facem exact ce ne-a invatat Mintuitorul cind a oprit macelul si personal a MUSTRAT-o pe prostituata spunindu-i "Vezi,... nu mai este nimeni care vrea sa te omoare....Du-te, si nu mai pacatui"

Dar s-a si dus!!!!!!, nu a mai ramas in ACELASI LOC, in ACEIASI POZITIE DEGRADANTA CI S-A SCHIMBAT, ...si aici vine parte cea mai importanta aplicabila situatiei de fata, cu acesti corupti!!!... S-A OCUPAT DE CU TOTUL ALTCEVA, ALTA "MESERIE" CEA DE LUCRATOARE A SUFLETULUI EI!

Hristos i-a spus : Pleaca femeie din LOCUL asta in care te afli si care te duce la moarte...si fa altceva!!! OCUPA_TE de tine!!!

Asta vrem si noi...NU JUDECATA!...deci terminati cu insinuarile, AICI NU JUDECA NIMENI!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei maria-15 Generalitati 7 09.01.2013 15:38:47
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? elom Generalitati 40 18.07.2012 14:10:38
Daca vinde cineva unele carti sunsray Stiri, actualitati, anunturi 4 20.03.2012 23:34:34
IPS Teodosie padrevicentiu Generalitati 1 12.09.2009 22:08:35