![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Marii duhovnici daca sunt cu adevarat mari, au sa taca din gura.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate nu este cuvantul la care m-as fi astepta din partea cuiva ca el. Dar in ultima vreme se pare ca e interesat mai mult de politica, decat de cele sfinte. In special de forma ei cea mai nociva, mai ales pentru un calugar - politica religioasa. Iar in chestiunea cu sfintii din inchisori, perceptia este gresita. Sunt unii care vor intr-adevar canonizarea la gramada, inclusiv a legionarilor care n-au fost altceva decat legionari si unii din ei n-au ramas in istorie decat ca asasini, incalcand constient una din cele mai importante porunci crestine: "Sa nu ucizi!" Faptul ca cineva ca Valeriu Gafencu care a fost prea putin legionar si cu adevarat crestin nu este canonizat se datoreaza tot celor enuntati mai sus. Spui ca te indoiesti de ceea ce scrie in presa, si totusi astepti scuze din partea IPS Teodosie, deci il consideri deja vinovat. Nu crezi ca este o incoerenta aici. E asa greu sa asteptati sa ascultati tot ce e de spus in povestea asta, de ambele parti si pe urma sa ajungei la o concluzie, in masura in care ea se poate trage corect si rational, ferindu-va sa cadeti in pacat? Nu observati ca aveti deja sadita in voi ideea ca mai marii Bisericii sunt implicit si fara indoiala rai, corupti, etc. si ea iese la iveala de cate ori va da ocazia un ziarist fara scrupule? Stiti unde am mai vazut felul asta de a fi? La protestanti. Daca e sa spuna ceva de rau impotriva Bisericii Ortodoxe, si mereu au cate ceva de spus impotriva ei, sursa lor de "informare" nr. 1 este presa si televiziunea. Eu radeam de ei ca inghit pe nemestecate toate gunoaiele care sunt servite de mass-media zilelor noastre, dar voi? Eu nu zic nici ca e vinovat, nici ca nu e, pur si simplu astept sa vad ce au de zis toti care sunt in directa cunostinta de cauza. Pe urma se trag concluziile, daca va fi posibil. E atat de greu sau va credeti toti atotstiutori, intelepti, mai presus de orice inselare, etc. Tare usor va vine sa credeti ca diavolul poate inseala un episcop, dar un amarat de ziarist nu va poate pacali pe voi cei duhovnicesti.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La noi in biserica s-au pus niste pernite pentru ingenunchiat. Un "sfint" s-a revoltat ca ar trebuii sa facem si noi penitenta putin, sa stam pe ciment ,macar. Adevarat dar cind a spus-o n-a spus-o decit sa se afirme! (intre timp ca sa nu ne sminteasca sta si el pe pernita) ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
AlinB, mai ia o pauza tata!
Ai vreo legatura directa cu cazul, esti dintre apostolii IPS-ului Teodosie, simti ca se stringe sercul in jurul tau, sau care-i problema ta? "Tu nu spui ca-i nevinovat, nici ca este dar astepti..." Ce stepti, ca pina acum il aperi ca pe Sfintele Moaste? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Căci la urma urmei tot ce dăm la biserică sau celor care slujesc pe Dumnezeu nu devine averea lor ci este averea bisericii care până la urmă este a noastră a tuturor și noi suntem cei care ne bucurăm de frumusețea și bogăția acestor minunate lăcașuri care din fericire într-o țară în care nu prea se mai construiește, biserici s-au făcut multe și minunate. |
|
|||
|
|||
![]()
Oare de ce nu mă abțin de la acest subiect? Dar când aud de asemenea fapte tare mă întristez căci iubesc biserica.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mie mi se pare ca esti o persoana foarte nervoasa si pe alocuri violenta. Dea Domnul sa fim toti ca tine, dar in condamnarea pacatului si a nedreptatii. Se vantura multe cuvinte prin forumurile astea, dar putina iubire (aici vorbesc mai mult despre mine, nu e cazul sa sariti sa va plangeti ca v-am facut neiubitori). Eu sunt primul dintre talhari. Iertati. PS. Am scris acest mesaj ca sa ma indreptez din vorbe. |
|
|||
|
|||
![]()
Fie asa cum spui tu bmd....cred ca forumul se numeste crestinortodox.ro si nu clevetitorii.ro.....oricum tu ai dreptate...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adica ce vrei tu sa zici e ca "a nu condamna" e totuna cu "a lua apararea". De fapt, e o diferenta. Pentru cel ce vrea sa o vada. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Sti dupa ce cunosti un "sfint"? Dupa acest iertati care nu vine din suflet ci este doar o masca! Nici macar comic nu esti; ai scris acest mesaj pentru ca ti-am lezat muntele de mindrie! Citat:
Tu care "stravezi" asa de bine poate mai citesti mesajele lui AlinB si poate reusesti sa intelegi, sincer ma indoiesc (omul intelege doar ce doreste) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei | maria-15 | Generalitati | 7 | 09.01.2013 14:38:47 |
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? | elom | Generalitati | 40 | 18.07.2012 13:10:38 |
Daca vinde cineva unele carti | sunsray | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 20.03.2012 22:34:34 |
IPS Teodosie | padrevicentiu | Generalitati | 1 | 12.09.2009 21:08:35 |
|