![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai fratilor mai lasati in saracie de treaba lucrurile acestea.Menstruatia este un proces biologic intelegi emanuel ? si ia mai scuteste-ma de gheron nu stiu cinesi altii... treaba calugarilor ete rugaciunea si nu problemele de sex de care ei s-au lepadat .Daca femeia nu ar avea aceste perioade ar murii pentru ca asa a creat Dumnezeu pe om ca ceea ce-i face rau sa elimine din corp pe diferite cai.si atata timp cat Sf parinti si canoanele au adus lamuriri dand in grija ca femeia sa nu se impartaseasca si inca ateva lucruri atata timp cat parintii normali la cap au ingaduit a femeia sa poata in acasta perioada sa participe la sf slujbe dar in pronaossul bisricii pentru ca nu ii este ingaduit nimanui sa opreasca de la a participa la slujbe mai scuteste-ne pe toti!
Ceea ce Dumnezeu ingaduie nu-i este permis omului sa conteste! |
|
|||
|
|||
![]()
Ba hai ca insist, ca ai probleme in interpretare.
Cand ai ganduri de desfranare, ca femeie, acele ganduri, pe langa sa zicem dorinta, au ca o consecinta si A DORI sa starnesti pofta in barbat. Sunt ganduri, n-am zis ca devin si fapta. Iar autorul textului le indeamna ca NU DOREASCA niciodata acest lucru (nu sa nu-l faca, ca nu aveau cum sa-l faca, ca erau maici, dar ispitele exista), sa se gandeasca la cat de minunata e curatia barbatului in fara lui Dumnezeu si atunci vor disparea si gandurile de desfranare, pentru ca vor dori curatia barbatului si nu stranirea poftei in el. La asta ma refeream. Dar intr-adevar se refera ca ele sa experimenteze CURATIA, pe care si el a atins-o, dar nu lipsa scurgerilor. |
|
|||
|
|||
![]()
" Sau tu zici ca o femeie maritata n-are nici o sansa de curatie, si ca oricum la ea gandurile desfranqte vin din start? Zi clar, fara ocolisuri.. "
fara ocolisuri : daca femeile si barbatii ar avea ganduri de placere numai in cadrul actului sexual facut din dragoste si cu responsabilitate , cu scopul nasterii de copii , atunci acele ganduri de placere nu ar contribui la ciclu sau la scurgeri ... daca oamenii ar trai starea atsa de curatie atunci nu ar mai exista scurgeri noaptea la barbati sau cicluri la femei ... dar , dupa ce ar avea un astfel de act , dupa aia femeia si barbatul ala sa nu mai aiba absolut nici un gand desfranat ; daca ar indeplini conditia asta , sigur ca ar deveni sfinti si nu ar mai avea nici o scurgere sau ciclu ... |
|
|||
|
|||
![]()
" Deci grabiti-va sa va curatati sufletul si trupul vostru . Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu ."
Pai unde zice ca ce scria (parca ziceai ca le zicea in fata?) era ciclul? Citatul asta vine immediat dupa celalat sau in alta parte? Eu zic ca interpretarea logica esre ca le scrisese de binefacerile infrinarii si curatiei, in rugaciune, de ex., si acum le aminteste ca daca nu au ganduri murdare vor ajunge mai usr si la rugaciunea pura. Oricum, nu este de loc clar, nu foloseste cuvantul menstruatie sau ciclu la femei. Tot nu ne-ai zis cine este. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
are menstruatie, a avut ovulatie inainte. Gandurile ce au provocat, dupa tine, ovulatia sau numai menstruatia? Daca ovulatia, atunci cum sa poata avea ovulatie o femeie maritata daca vrea sa aiba copii? Daca menstruatia, atunci ideea e sa se produca oul, sa se ingroase peretii uterului dar sa ramana totul acolo, fara sa se scurga? pai s-ar infecta totul in cateva luni.. |
|
|||
|
|||
![]()
unde a scris gheron iosif sa nu ispiteasca barbati sa aiba scurgeri ? si cum de va puteti voi imagina voi una ca asta : cititi si vedeti ca sf iosif le indeamna sa vada ele insele starea de curatie si starea de a nu mai avea scurgeri , deci cum sa le indemne sa vada ele la barbati de pe drumuri aceasta stare ??? e prea de tot , e delir ce spuneti voi ... cum ar putea niste maici sa vada una ca asta si sa incerce si ele din experienta ( cum le indeamna sfantul ) starea asta la barbati ed pe drumuri ? chiar ca delirati ... le-a spus in mod clar sa nu aiba ele insele cicluri , cicluri care de alfel se numesc tot scurgeri trupesti , tot necuratie ca si la barbat , si au o consecinta cel putin la fel de nefasta ca si la barbat ( oprirea de la sf taine , deci sunt pacate oopritoare , adica de moarte ) ...
cuvintele sf iosif au fost clare : " veti vedea " , " va veti incredinta " , " sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta " ,, sunt cuvintele extrem de clare care nu lasa loc de nici o intrepretare ... ce va spune voua cuvintele astea : " incercati si voi si veti vedea in viata voastra experienta asta " ... nu poate inseamna ca sa vada la nu stiu cine , ci spune ca sa incerce in viata lor experineta asta ... cine a fost sf iosif ? un sfant din sf munte din secolul trecut ... a avut ucenici care au ajuns toti sfinti ( unii mai traiesc si azi ) , iar ucenicii lui au vorbit si ei despre lipsa scurgerii ca o dovada a harului dumnezeiesc ... la moartea lui , sf iosif a fost intampinat de Macia Domnului Care l-a anuntat de mai dinainte cand va muri si ca va veni sa ii ia sufletul la moarte ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos a inviat! |
|
|||
|
|||
![]()
Bine bine, am gresit, n-au maicile asemenea ganduri. Dar asa credeam si despre calugari. Dar am citit in pateric ce ispite aveau si m-am gandit ca poate si maicile sunt mai luptate decat femeile obisnuite, ca asa se zice nu?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|