Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2009, 10:02:52
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cred ca din cauza mincarii foarte sarace in minerale si vitamine, mai ales a mincarii ieftine a saracilor multa lume lesina la Slujbe de la statul in picioare, sau daca nu lesina ies des afara pentru citeva minute bune pentru a sta jos pe undeva si a lua aer. Eu opersonal l-am carat pe un tinar care se facuse alb la fata.
Asemenea scene nu ar mai trebui sa existe intr-o lume civilizata.
Andrei, ar trebui sa nu uiti ca si tu esti roman! CHiar daca ai plecat, esti roman! Nu mai dispretutiti pe cei ce raman in tara..nu suntem toti, prosti, saraci, neumblati, muritori de foame.. Avem saraci..dar unde nu sunt?? Avem inculti dar unde nu sunt? Avem hoti dar unde nu sunt? Oamenii mai lesina, sau mai ies din biserica si pentru ca sunt bolnavi, oare cunosti acest cuvant? Eu DA...Ti-o spun din experienta! Si daca necesita iti atasesz si ceva hartii doveditoare..ca sa nu mai fiu facuta mai stiu eu cum..Si pe mine m-au cules adesea de pe jos..dar nu din lipsa mancarii...ca am ce manca (Doamne iti multumesc!!) Sincer, ma doare f. tare acesta atitudine a celor plecati fata de noi cei ramasi. Da suntem cum suntem dar a generaliza...nu e nici crestineste..nici omeneste...daca tot spunem ca suntem crestini..sa ne comportam ca atare! Nu spun ca Romania e cea mai cea, dar nu avem alta la indemna...sa o iubim sau macar sa incercam sa o schimbam in bine pe acesta pe care o avem! Cum? Am mai spus...schimbandu-ne noi intai...
Despre banci, am mai vorbit, nu voi relua subiectul. Ina vreau sa mai spun atat, cand ma simt foarte rau ori nu plec de acasa (oricata dorinta as avea..) ori ma rog pe drum sa gasesc un loc unde sa ma sprijin macar...daca se sezut nu ma rabda inima sa sed..
Ma mahnesc tot mai mult de aceste mesajele ..sincer..ma mahnesc..
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 19:05:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Daaa, eu mai plec, mai vin, pe pperioade mai lungi mai scurte ca si alte 4 milioane de roamani, dar nu inteleg ce vrei sa spui? ca trebuie sa ne bagam capul ca strutul si sa ne prefacem ca ce vedem prin mijloacele de transport si pe strazi defapt NU EXISTA?

Vreau sa stii ca cu riscul de a fi ridiculizat(nu-mi pasa) eu fac parte dintre cei care deschid gura si iau atitudine oriunde as fi, asta este tata, asta imi da mie putere si ma simt mai aproape de adevar, nu punind palma la ochi si plingind de mila ca alta tara nu avem, ca de aceea rid toti de noi, cei care in loc sa-si plinga de mila, ALEG CONSTIENT sa-si suflece minecile si sa puna osu' la treaba

Da, este adevarat ca schimbare incepe cu noi,...si ce faci tu sa schimbi daca te complaci in neregulile din jur , si acceptam coruptia si neregulile chinuitoare chiar in sinul bisericii pe care o frecventam. Ii vedem pe oameni luindu-se la harta chiar in biserica pentru ca nu au unde sa se rezeme pentru ca cel care vine acolo de la 8 si motaie a ocupat tot peretele si taburetele pentru cunostinte.

Poate tie nu de foame ti s-a facut rau dar copilului asta si altor fete li s-a facut tocami de foame pentru ca lumea si eu care sunt in comitet i-a intrebat
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 19:52:50
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Daaa, eu mai plec, mai vin, pe pperioade mai lungi mai scurte ca si alte 4 milioane de roamani, dar nu inteleg ce vrei sa spui? ca trebuie sa ne bagam capul ca strutul si sa ne prefacem ca ce vedem prin mijloacele de transport si pe strazi defapt NU EXISTA?

Vreau sa stii ca cu riscul de a fi ridiculizat(nu-mi pasa) eu fac parte dintre cei care deschid gura si iau atitudine oriunde as fi, asta este tata, asta imi da mie putere si ma simt mai aproape de adevar, nu punind palma la ochi si plingind de mila ca alta tara nu avem, ca de aceea rid toti de noi, cei care in loc sa-si plinga de mila, ALEG CONSTIENT sa-si suflece minecile si sa puna osu' la treaba

Da, este adevarat ca schimbare incepe cu noi,...si ce faci tu sa schimbi daca te complaci in neregulile din jur , si acceptam coruptia si neregulile chinuitoare chiar in sinul bisericii pe care o frecventam. Ii vedem pe oameni luindu-se la harta chiar in biserica pentru ca nu au unde sa se rezeme pentru ca cel care vine acolo de la 8 si motaie a ocupat tot peretele si taburetele pentru cunostinte.

Poate tie nu de foame ti s-a facut rau dar copilului asta si altor fete li s-a facut tocami de foame pentru ca lumea si eu care sunt in comitet i-a intrebat
Este lăudabil faptul că îți pasă!Sunt puțini cei cărora cu adevărat le pasă.
Nu te supăra dar în afară de faptul că ai dat primul ajutor aflând că acești tineri au o situație atăt de precară ce măsuri a luat comitetul bisericii pentru a-i ajuta?Ați discuta cu preotul pentru a depista familiile sărace din parohie și a încerca să le dați o masă pe zi prin contribuția celor mai cu dare de mână.Ați încercat să găsiți serviciu părinților acestor copii flămânzi?
Dacă ai deschis acest topic al cărui titlu și pe mine m-a deranjat căci așa cum spuneam cu altă ocazie trăiesc la un standard de viață minim deși avem condiții decente de trai, banii sunt extrem de puțini totuși avem ce pune pe masă în fiecare zi,suntem spălați,îmbrățați iar gospodăria noastră este modestă dar deosebit de frumoasă datorită muncii noastre din zori și până-n seară,a cumpătării și a lipsei viciilor.
Problema multora este nu atât sărăcia cât lenea,viciile și nesimțirea.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 21:17:26
eduardd
Guest

Implicit

Andrei, sesizez o usoara ironie sau suparare in tonul tau si sincer, nu inteleg de ce. Mi-ai spus ca doresc sa ascund capul ca strutul in pamant. Pai Andrei, tu nu ma cunosti sufiicient de bine, nici eu nu mi-am exprimat punctul de vedere legat de "a lua atitudine concret", ca sa spui ca asta e atitudinea pe care eu o adopt! Cred ca inainte de a-mi raspunde taios..mai bine era de ma intrebai asa; Jenica, tu personal ce faci ptr a ajuta Romania? Ce faci perosnal pentru a ajuta acolo in dreptul tau ca tot spui ca trebuie sa schimbam cu noi intai.. Si eu ti-as fi raspuns politicos, ca si eu fac parte din consiliul bisericii, ca sunt membra a fundatiei "Alaturi de voi", ca saptamanal impreuna cu alte membre si doamne din Focsani cercetam batranii si bolnavii din parohie si multe altele. Vezi, tu decat sa emitem judecati..despre un om pe care nu il cunoastem mai bine intrebam direct ce ne doare. Ai o parere proasta despre mine personal, iti par inculta, iti par habotnica spune-mi frate in fata! Sau pe sleau cum spun eu.. Cat despre nemancare, nu stiu de ce cad tinerii in biserica insa stiu de ce cad eu, desi ttraiesc in Ro si nu de foame cad nici de mirosul tamaii..crede-ma! Daca vrei sa ajuti Romania hai sa facem ceva impreuna prin fundatia "Alaturi de voi". Ceva concert..o simpla atitudine nu tine de foame celor ce cad..crede-ma..
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 21:27:56
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

De ce unora li se face rau in biserica?
Mie mi se face rau de multe ori si de dureri de spate nu mai spun.
In primul rand pentru ca multi au probleme de sanatate si vin totusi la biserica.
Pe urma:
1. Lipsa de aer si mirosuri. Iarna se mai tin geamurile si usile inchise ca e frig, dar de cum se incalzeste ar trebui deschise. Bisericile in genreal nu se prea aerisesc.
2. Inainte vreme tamaia avea un parfum placut deosebit. Acum nu stiu daca ea insasi are un miros chimic puternic, sau se mai aduga ceva in cadelnita. Si daca se mai pune si prea multa, se sufoca de multe ori si parintele cu ea.
3. Nemancatul: daca ai tinut post pentru a te impartasi este tare greu. Pana se ajunge la momentul impartasaniei este atat de mult, deci mai mult de 24 ore fara mancat deloc! si cate ore fara baut lichid.
Si mai ai si masa incarcata pentru pomenire, cu parfumuri de bunatati, sub nas.
Mancarea proasta a saracului. Se prea poate ca unii sa nu prea aibe ce manca.
De aceea ar trebui facute poate si niste diferentieri la post. Dupa ce oamenii abia au ce manca, mai trebuie sa si posteasca...!
4. Se intampla ca unii oameni sa aibe pierderi de minerale, sau de glucoza, iar unele femei sa aibe probleme cu hormonii (mai ales in unele perioade ale lunii).
Barbatii nu stiu ce inseamna asta!
Toti acesti oameni nu sunt pacatosi, tocmai pentru ca desi cu suferinte, vin si stau la slujba.
5. La biserici nu exista de regula toalete si mai mult nu spun.
Banci sau scaune trebuie sa fie pentru ca exista persoane varstnice dar si ai tinere bolnave, slabe si cu dureri de oase, sau chiar handicapate.
Stiti ce inseamna durerea de mijloc, de coloana, de picioare? Nu va doresc sa aflati vreodata.
Slujba tine mai mult de 3 ore de multe ori, mai ales acolo unde se tine o singura slujba in saptamana si cu parastase dupa ea.
V-ati intrebat vreodata cat efort depun cei ce canta la strana, mai mult de 3 ore? Nici un artist nu canta atat de mult neincetat, in picioare. Se mai fac pauze, mai canta altii.
La strana nu exista asa ceva.
Eu stiu ca in biserica trebuie sa te simti in largul tau, ca sa nu fi abatuta de la rugaciune si nu sa stai in permanent chin si sa te gandesti: "Doamne, cat mai este, ca nu mai pot?"
Sa nu judecam oamenii fara sa le stim suferintele. Sa ne bucuram de credinta lor si sa-i ajutam sa nu si-o piarda, sa vina cu darg la biserica.
Dumnezeu nu ne cere astfel de sacrificii inutile.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 19:07:18
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Ma mahnesc tot mai mult de aceste mesajele ..sincer..ma mahnesc..
Adevarul a durut dintotdeauna
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 23:00:24
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Andrei, ar trebui sa nu uiti ca si tu esti roman! CHiar daca ai plecat, esti roman! Nu mai dispretutiti pe cei ce raman in tara..nu suntem toti, prosti, saraci, neumblati, muritori de foame...
Jenica, cred ca tu ai dat niste conotatii gresite postarii lui Andrei. Nu era vorba de dispret, de ce imediat te-ai gandit la asta? Omul a remarcat o problema si a dorit sa o dezbata. Este adevarat ca multa lume, pe tot globul, nu numai in Romania, are probleme de sanatate din cauza alimentatiei precare, bazata pe mancare de sinteza, ieftina ce-i drept. Este o realitate. Romanii sunt si ei ca multi altii, nu sunt buricul pamantului si nu e cazul sa mai adaugam si mania persecutiei la alte neajunsuri.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Presa creeaza o imagine proasta Bisericii? Bogdan N Generalitati 114 22.06.2011 17:25:19
veste proasta - par iustin emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 4 27.03.2009 15:38:16