![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce un lucru inspirat de perfectiune este atat de neclar incat trebuie interpretat in duh? (ce-o mai fi insemnand si asta?)
De ce nu a spus D-zeu mai clar ce avea de spus? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si pentru ca un text din asta e scris pentru toate epocile, deci are multe straturi de interpretare. In profunzime sta frumusestea si adevarul unui text, nu in subtirimea intelesului. Singurele texte cu un singur inteles sunt circularele de politie si declaratia de impozit. (dar lasa ca si alea..) Der altfel se poate vedea asta si la marii scriitori, du-te la biblioteca sa vezi cate volume de interpretari s-au scris deja pentru o piesa de Shakespeare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum poate fi ceva inspirat de insusi Dzeu plin de greseli? De unde stii ce sa iei de bun? De unde stii ca trebuie sa iei ceva de bun? Stii ca sint destui care cred ca fiecare cuvint e pus acolo de Dzeu, ca nu e absolut nici o greseala in biblie? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vrei intr-adevar sa afli niste raspunsuri, mai bine citeste o carte buna despre acest subiect (exegeza biblica, hermeneutica ortodoxa), de exemoplu Puterea cuvantului de p. John Breck. Astia 'destui' care citesc Biblia de parca ar fi cazut ca un bolovan din cer si pretind ca nu exista profunzime a textului nu ma impresioneaza. Nu asta e spiritul ortodox adevarat. Acestea fiind zise, Biblia este inspirata de sf. Duh insa El lucreaza prin oamani, deci ceva din cumtura si mentalitatea lor transpare. As mai zice doar ca insusi faptul ca in Biblie sunt cpontradictii arata ca este veridica, pt ca daca cioneva vrea sa contrafaca o scriere ca sa te convinga o va face cat mai 'perfecta'. Contrazicerile si inexactitatile cate sunt oglindesc faptul ca Duhul nu poate fi cuprins total in vorbe omenesti. Si as mai zice totusi si ca mi se pare meschin sa ne concentram pe ele si nu pe maretia si frumusetea si stralucirea textului ca intreg.
|
|||
|
|||
![]()
Vorbesc de contraziceri si inexactitati banale, nu de chestii sofisticate
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai Dumnezeu este perfect si poate fi adorat. Unele sunt si false inecactitati. Nu stiu la care exact te referi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite, nu ti se pare ciudat ca Sf.Paul nu stia ca Maria era fecioara cind l-a nascut pe Hristos? Sau crezi ca putea sa treaca peste un astfel de amanunt extrem de important pentru biserica de azi? |
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa stiu daca crezi ca invierea lui Isus este interpretabila in duh
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica, este fapt istoric. Pe acest fapt se bazeaza tot cresinismul, altfel cade totul!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Banuiesc ca stii cit de subtire e dovada istorica. Mi se pare extrem de nici-nu-stiu-cum-sa-spun ca un intreg sistem de valori, cu miliarde de sustinatori, sa se bazeze pe atit de putin. Pe marturia a 2-3 femei care spun ca mormintul era gol (abstractie facind ca mormintul putea fi parasit pe cai naturale) si pe un alt om care spune ca l-a vazut mai tirziu viu si nevatamat. De ce crezi ca acest fapt e incontestabil real, cind multe altele, care se bazeaza cel putin pe acelasi tip de martori, sint considerate hiperbole? Din cauza mesajului care trebuie dat? Crezi ca altfel omul de rind nu ar mai crede ca exista viata de apoi? offtopic: daca Hristos chiar murea si nu invia (am inteles ca exista posibilitatea asta) ce se intimpla: murea Dzeu sau numai o treime din el? Poate parea o gluma intrebarea, dar nu e |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Geneza | Templier Knight | Din Vechiul Testament | 67 | 27.05.2017 19:14:27 |
Interpretarea viselor | redandrei90 | Generalitati | 14 | 02.04.2014 14:09:09 |
Interpretarea Scripturii | ancah | Secte si culte | 78 | 20.11.2011 15:33:47 |
|